Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 16:57

Απόψε η τηλεδιάσκεψη που θα κρίνει το μέλλον της Volley League Γυναικών

Το μέλλον του βόλεϊ Γυναικών ή της Volley League ενδεχομένως να κριθεί σήμερα το απόγευμα... Τι θέλουμε να πούμε; Οτι με βάση την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ η διοίκηση του Πορφύρα έχουμε σήμερα το απόγευμα (10/11, 19:00) τηλεδιάσκεψη με τις 14 ομάδες της Volley League Γυναικών υπό την Ε.Ο.ΠΕ. για να ξεκαθαριστεί η κατάσταση για το ποιες ομάδες θέλουν και μπορούν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με τη πραγματοποίηση τεστ covid-19 (μιλάμε προφανώς για rapid test) 48 ώρες πριν την έναρξη κάθε αγώνα.

Κίνηση που έρχεται μετά την ανακοίνωση των αθλητριών αλλά και ομάδων όπως ο ΑΟ Θήρας, ο Ολυμπιακός ενώ χθες είχαμε και την τοποθέτηση τόσο του Παναθηναϊκού όσο και του Πορφύρα... Από τον Πανναξιακό ΑΟΝ ο προπονητής Απόστολος Οικονόμου είναι ξεκάθαρος λέγοντας "... από την επικείμενη διακοπή των πρωταθλημάτων προκύπτει το σοβαρό θέμα της ανώμαλης ανάσχεσης (διατάραξης) της φυσικής κατάστασης των αθλητριών. Θέμα σοβαρότερο και από τις αναμενόμενες οικονομικές συνέπειες. Στη διάρκεια ενός μήνα καθολικής διακοπής, είναι ανέφικτη η προπόνηση όχι μόνο σε συνθήκες πρωταθλητισμού αλλά και η διατήρηση στοιχειώδους σωματικής ετοιμότητας. Ως σημαντικά μέλη της επιστημονικής κοινότητας, η συμβουλευτική επιτροπή των ειδικών θα μπορούσε να ανατρέξει σε μελέτες γυμναστών και εργοφυσιολόγων που καθιστούν τέτοιου είδους διακοπές καταστροφικές για την σωματική ισορροπία των αθλητών. Οποτε ειναι ακρως σημαντική η κατανόηση των ειδικών στις αρνητικές συνθήκες που θα προκύψουν και θα επιθυμούσα να επιτρέψουν τουλάχιστον στους αθλητές υψηλού επιπέδου της Volleyleague να προπονούνται κανονικά. Εναλλακτικά, σε πρώτη φάση, θα μπορούσαν να γίνουν προπονήσεις σε γκρουπ των 4-6 παικτριών για την ελαχιστοποίηση του επιδημιολογικού κινδύνου».

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή του έχει τονίσει ότι "Ο ΠΑΟΚ, με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργείται για την συνέχιση ή όχι των πρωταθλημάτων των ερασιτεχνικών ομαδικών αθλημάτων κατά την διάρκεια της καραντίνας μέχρι 30/11, δηλώνει την πάγια και αταλάντευτη θέση του, για διακοπή αυτών για λόγους προστασίας του κοινωνικού συνόλου".

Παναθηναϊκός: Τηλεδιάσκεψη και ...παίζουμε με αυστηρά μέτρα προστασίας

Τι αναφέρει ο Παναθηναϊκός σε ανοιχτή επιστολή προς την Πολιτεία;  «Ο Σύλλογός μας έχει βρεθεί, όπως και το σύνολο του ερασιτεχνικού αθλητισμού, σε περιορισμό και αναστολή εργασιών. Όμως όπως γνωρίζετε η τελευταία ΚΥΑ αναφέρει ότι εξετάζεται η επανέναρξη – με αυστηρότερα μέτρα φυσικά – των πρώτων κατηγοριών των ομαδικών αθλημάτων. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο σας στέλνουμε αυτή την επιστολή, και σας ζητούμε την άμεση οργάνωση τηλεδιάσκεψης, με όλες τις ομάδες της Volley league Γυναικών, έτσι ώστε να αποσαφηνίσουμε – τουλάχιστον μεταξύ μας – εάν οι ομάδες αρχικά θέλουν, και εάν φυσικά μπορούν, να ακολουθήσουν αυστηρότερο υγειονομικό πρωτόκολλο με εβδομαδιαία μοριακά ή Rapid τεστ, εν όψη προπονήσεων και αγώνων, καθώς και πολύ μικρότερο αριθμό παρευρισκόμενων κατά την τέλεση των αναμετρήσεων. Κρίνουμε ότι αυτή η κίνηση θα είναι αρκετά διαφωτιστική, και εάν όλοι συμφωνήσουμε, η φωνή μας θα είναι δυνατότερη στα αυτιά των ανθρώπων που κρατούν την μοίρα του ερασιτεχνικού αθλητισμού στα χέρια τους. Πληροφοριακά και προκαταβολικά, σας αναφέρουμε ότι εμείς σαν Σύλλογος θα αποδεχτούμε όποια μέτρα απαιτεί η Πολιτεία για την επανέναρξη του Πρωταθλήματος...".

Πορφύρας: Προτιμάμε να παίζουμε και όχι να είμαστε σε ανύπαρκτο πρωτάθλημα

Οσο για τον Πορφύρα; Εϊναι ξεκάθαρος νομίζω όταν αναφέρει: "Πάμε λοιπόν, να δεσμευθούμε για ότι δεχόμαστε και να αναλάβουμε, καθένας από εμάς, την ευθύνη απέναντι στο άθλημα, στις αθλήτριες και στους προπονητές. Ωστε, μετά, να ξέρουμε εάν μας φταίει όντως η Πολιτεία ή ο καθρέφτης. Ελπίδα, πάντα, υπάρχει....Ο φτωχός και ταπεινός Πορφύρας, η συνοικιακή ΟΜΑΔΑ χωρίς οπαδούς, που μεγάλωσε ωστόσο μέσα στην 10ετή κρίση, έχει ξεκαθαρίσει ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΑ ότι προτιμά να παίξει και εάν δεν μπορεί, να πέσει, παρά να μείνει χωρίς αγώνες, σε ένα ανύπαρκτο πρωτάθλημα ενός παρακατιανού αθλήματος. Τόσο απλά.  Πάντα με την σφραγίδα της Πολιτείας και των ταγών της...."

Πηγή: naxospress.gr

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares