Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 15:24

Volleyleague Γυναικών: Η γνώμη των γυναικών

Επιστολή των αθλητριών της Εθνικής Γυναικών και των αρχηγών της Volleyleague Γυναικών στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, και την ΕΟΠΕ.

Η ζωή και η καθημερινότητα ενός αθλητή είναι γεμάτη θυσίες. Το σώμα μας είναι ο καλύτερός μας φίλος αλλά και ο χειρότερός μας εχθρός. Το χόμπι μας είναι η δουλειά μας, η δουλειά μας είναι η ζωή μας.

Από τον Μάρτιο όλες οι αθλητικές δραστηριότητες σταμάτησαν, μαζί και όλες οι υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας το καλοκαίρι. Οι αθλήτριες αναγκάστηκαν να κάνουν μια μεγάλη αποχή χωρίς να ξέρουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον. Μόνο όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με τον αθλητισμό μπορούν να καταλάβουν τι προβλήματα μπορεί να φέρει αυτή η αποχή την ερχόμενη σεζόν και πόσο δύσκολο είναι για το σώμα να επανέλθει στην φυσιολογική του κατάσταση χωρίς τραυματισμούς. Όλες οι αθλήτριες σεβάστηκαν τα μέτρα, στάθηκαν στη χώρα μας σε αυτή την δύσκολη στιγμή και με τον δικό τους τρόπο, κάλεσαν τον κόσμο να «μείνει στο σπίτι» κάνοντας γυμναστική από το σπίτι.

Έχοντας ξεκινήσει τη σεζόν το Σεπτέμβριο μετά από μια αποχή 5 μηνών, η διακοπή του πρωταθληματος για ένα μήνα ξανά θα είναι η καταστροφή του αθλήματος στην χώρα μας. Ίσως το πρωτάθλημα να μπορεί να ξεκινήσει μετά από ένα μήνα, αλλά σίγουρα οι αθλήτριες δεν μπορούν! Η εθνική ομάδα γυναικών θα αγωνιστεί για να πάρει την πρόκριση του Ευρωπαϊκού τον Ιανουάριο, έχοντας πάρει την διοργάνωση του ενός ομίλου στην Ελλάδα! Πάνω από το 60% των παικτριών που πλαισιώνουν την εθνική μας ομάδα, αγωνίζεται στην Α1 γυναικών! Παράλληλα κάθε χρόνο αθλήτριες ανεξαρτήτως ηλικίας στοχεύουν μια θέση στην εθνική ομάδα, παίζοντας ένα καλό πρωτάθλημα στον σύλλογό τους. Μια αποχή ενός μήνα από προπονήσεις και αγώνες, λίγο πριν την έναρξη της πρόκρισης θα είναι καταστροφική για τις ίδιες τις παίκτριες πάνω από όλα, για τα όνειρα και τους στοχους κάθε αθλητριας, αλλά και για την εθνική μας ομάδα, που τα τελευταία δύο χρόνια φιγουράρει ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες. Ας μην ξεχνάμε, ότι παίζοντας για την εθνική ομάδα οι αθλήτριες εκπροσωπούν τη χώρα μας, το έθνος μας και το τι σημαίνει να είσαι Έλληνας. Ο κάθε αθλητής στοχεύει να εκπροσωπήσει τη χώρα μας με τον καλύτερο δυνατο τρόπο και με το 100% του εαυτού του!

Ελπίζουμε λοιπόν, το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών να συνεχιστεί, εφόσον όλες οι ομάδες τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα νέα μέτρα κατά του Covid-19. Ελπίζουμε όλες οι θυσίες, οι δύσκολιες, όλη η δουλειά και η αφοσίωση που έχουμε βάλει σε αυτό το άθλημα, να μην πάνε χαμένες και όλοι μαζί να πανυγηρισουμε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ,

Παίκτριες Εθνικής Ομάδας Γυναικών Βόλεϊ

Στέλλα Χριστοδούλου
Ανθή Βασιλαντωνάκη
Κατερίνα Γιώτα
Όλγα Στράντζαλη
Μελίνα Εμμανουηλίδου
Ευαγγελία Μερτέκη
Άννα Καλαντάτζε
Γεωργία Λαμπρούση
Μαρία Οικονομίδου
Μαρία Ελένη Αρτακιανού
Κωνσταντίνα Βλαχάκη
Όλγα Βεργίδου
Αρέτα Κονόμη
Γιώτα Διώτη
Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου
Αθανασία Τοτσίδου

Αρχηγοί Ομάδων Volleyleague Γυναικών

Στέλλα Χριστοδούλου (ΟΣΦΠ)
Σοφία Κοσμά (ΠΑΟ)
Ευαγγελία Μερτέκη (ΠΑΟΚ)
Μαρία Οικονομίδου (ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ)
Μαρία Γεννιτσαρίδη (ΑΟ ΘΗΡΑΣ)
Μανωλίνα Κωνσταντίνου (ΘΕΤΙΔΑ ΒΟΥΛΑΣ)
Αλεξία Καλανταρίδου (ΑΟ ΛΑΜΙΑΣ)
Βιργινία Διακαιούλια (ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ)
Δάφνη Βαρουδάκη (ΑΜΑΖΟΝΕΣ)
Στεφανία Μπέμπη (ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ)
Κατερίνα Αλτίνη (ΑΙΑΝΤΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ)
Κωνσταντίνα Δρακουλίδου / Λαμπριάννα Πήττα (ΑΡΗΣ)
Έλενα Κουντουρά (ΑΕΚ)
Εβελίνα Θαλασσινού (ΠΟΡΦΥΡΑΣ)

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares