Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 01:22

Έτσι θα συγκροτηθούν οι δύο όμιλοι της Volley League Γυναικών

Με επιχείρημα την οικονομική δυσπραγίας των ομάδων τη νέα σεζόν και τον φόβο ενός δεύτερου κύματος κορονοϊού, η νέα προκήρυξη της Α1 γυναικών μοιάζει με μαθηματική εξίσωση για όσους παρακολουθούν βόλεϊ. Δυο όμιλοι επτά ομάδων που θα προκύψουν με… μοιρασιά/κλήρωση/τοποθέτηση, ρεπό στην Α’ φάση και ένα νέο σύστημα διεξαγωγής με υψηλό ρίσκο.

Ένα σύστημα που στήριξε σε απόλυτο βαθμό ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος, χωρίς να λάβει υπόψη του τις αντίθετες απόψεις σωματείων με πολυετή παρουσία στη μεγάλη κατηγορία. Επειδή ταμείο γίνεται πάντα στο τέλος και σίγουρα ένα σύστημα διεξαγωγής για να αξιολογηθεί επιτυχώς πρέπει να έχει διάρκεια ετών, παραθέτουμε προς ενημέρωση βασικά σημεία σύμφωνα με τη νέα προκήρυξη:

Στους ομίλους θα ηγηθούν ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και ο δευτεραθλητής ΑΟ Θήρας κι από κει και πέρα με κλήρωση θα προκύψουν οι άλλες ομάδες και τα ζευγάρια είναι τα εξής:

β. με κλήρωση θα τοποθετηθούν στους Ομίλους Α και Β ο ΑΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ο ΑΣΠ ΘΕΤΙΣ Βούλας

γ. με κλήρωση θα τοποθετηθούν στους Ομίλους Α και Β ο ΠΑΟΚ και ο ΑΣ ΑΡΗΣ Θεσ/νίκης

δ. ΑΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ τοποθετείται στον Όμιλο που είναι επικεφαλής ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ και στον άλλο όμιλο (που είναι επικεφαλής ο ΑΟ ΘΗΡΑΣ) με κλήρωση τοποθετείται ο ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ή ο ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ε. όποια από τις ομάδες ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ και ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ δεν κληρώθηκε (όπως παραπάνω) τοποθετείται στον όμιλο που είναι επικεφαλής ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ και ο ΑΟ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ στον όμιλο που είναι επικεφαλής ο ΑΟ ΘΗΡΑΣ στ. με κλήρωση θα τοποθετηθούν στους Ομίλους Α και Β ο ΑΠΣ ΑΙΑΣ Ευόσμου και ο ΑΟ ΛΑΜΙΑΣ 2013 ζ. με κλήρωση θα τοποθετηθούν στους Ομίλους Α και Β η ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ και ο ΑΟΝ ΑΜΑΖΟΝΕΣ

Στην Α’ φάση θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία και οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν ένα νέο γκρουπ, ΧΩΡΙΣ να μεταφέρουν τη βαθμολογία της Α’ φάσης και θα αγωνιστούν σ’ ένα μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων (10 αγωνιστικών) με τον πρωταθλητή να αναδεικνύεται μέσω της βαθμολογίας.

Οι υπόλοιπες 8 ομάδες (4 από τον Α’ όμιλο και ισάριθμες από τον Β’ όμιλο) θα συγκροτήσουν ένα δεύτερο γκρουπ με τις εξής ιδιαιτερότητες:

-Οι ομάδες θα αγωνιστούν κι αυτές σε ένα μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία, όπου οι ομάδες που στην Α’ Φάση ήταν στον ίδιο όμιλο θα μεταφέρουν τη βαθμολογία από τους μεταξύ τους αγώνες στους δύο γύρους της Α’ Φάσης και ΔΕΝ θα αγωνιστούν ξανά μεταξύ τους. Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 12η, 13η και 14η θέση μετά και τους αγώνες της Β’ φάσης θα υποβιβαστούν στην Pre League Γυναικών.

Στην Α1 Εθνική κατηγορία θα αγωνίζονται από την νέα αγωνιστική περίοδο 2021-2022 οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση στον Τελικό Βαθμολογικό Πίνακα του πρωταθλήματος της Pre League Γυναικών 2020-2021

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2021-2022 στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως δέκα τέσσερις (14) ομάδες.

Πηγή: volleyplanet.gr

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares