×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 654

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 19:04

Μεγάλος νικητής του ντέρμπι ο Ολυμπιακός! [Αποτελέσματα - Βαθμολογία]

Μεγάλος νικητής στο ντέρμπι των αιωνίων αναδείχτηκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση αν και βρέθηκε πίσω στα σετ, κατάφερε και πήρε μια τεράστια νίκη απέναντι στην έδρα των πρασίνων με 1-3 σετ. Χαρές και πανηγύρια στον Άρη μετά την κατάκτηση της 4ης θέσης, η Ηλιούπολη «σκότωσε» και την έτερη ομάδα των Κυκλάδων. Δείτε αναλυτικά τι έγινε στην 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών στο βόλεϊ.

 Μεγάλος κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, «διπλό» στο σπίτι του ΠΑΟ (1-3)

Την ανωτερότητά του απέδειξε ο Ολυμπιακός έναντι του «αιωνίου» αντιπάλου Παναθηναϊκού, αφού κατάφερε να πάρει τη νίκη στο κλειστό του Μετς με 1-3 σετ, αν και βρέθηκε στην αρχή της αναμέτρησης να χάνει με 1-0. Οι αθλήτριες του κ. Κοβάσεβιτς απέδειξαν με αυτή τη νίκη πως είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, αφού πλέον με 51 βαθμούς έναντι 44 του ΠΑΟ, «κλείδωσε» το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι - οφ, ενώ με την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του επί των πρασίνων στο φετινό πρωτάθλημα, πήρε και τον αέρα του αντιπάλου του, εν όψει του ημιτελικού για το Κύπελλο Ελ΄λάδος που θα διεξαχθεί στις 4 Μαρτίου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως για πρώτη φορά σε αγώνα που διεξάγεται στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και όχι σε τελικούς, υπήρξε το βίντεο ριπλέι!


Η Σάσκια Χίπε οδήγησε επιθετικά τον Ολυμπιακό και ήταν εκείνη που… διέλυσε την υποδοχή του Παναθηναϊκού στο δεύτερο σετ. Εξαιρετική η Αρέτα Κονόμι με πολλές άμυνες, μπήκε και βοήθησε πολύ η Τσίμα. Από την άλλη μόνο η Μερτέκη απείλησε επιθετικά, ενώ καλό ματς στη άμυνα έκανε η Πένυ Ρόγκα. 

Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη και πήγαν χέρι –χέρι μέχρι το τέλος. Με δύο λάθη των ερυθρολεύκων και το μπλοκ από πάνω στη Μαλασάι διαμορφώθηκε το 23-21. Ακολούθησε νέο μπλοκ της Καββαδια στη Χριστοδούλου, όμως ενώ η Κονόμι πρόλαβε την μπάλα στην άμυνα, σφυρίχτηκε πόντος για τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε στο βίντεο ρέφερι και η φάση επαναλήφθηκε για να μειώσει η Χίπε. Με άσσο της Λαμπρούση, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε και το μπλοκ της Κωνσταντινίδου στη Μαλασάι διαμόρφωσε το 24-23. Η Γιώτα ισοφάρισε εκ νέου, αλλά η Κονόμι έκανε λάθος στην πάσα για να βάλει και πάλι μπροστά τον Παναθηναϊκό. Το σετ τελείωσε με άουτ επίθεση της Γιώτα. 

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι και το δεύτερο σετ θα έχει χαρακτήρα… θρίλερ, η Χάσκια Χίπε πήρε το… όπλο της από τη γραμμή του σερβις. Το 14-13 έγινε 14-22 χάρη στην Γερμανίδα και τις κόντρα επιθέσεις του Ολυμπιακού και κάπου εκεί τελείωσε το σετ. 

Ο Ολυμπιακός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στο 3ο σετ. Πίεσε την υποδοχή του Παναθηναϊκού και πήρε εύκολα το σετ. Στο τέταρτο σετ οι πράσινες ξεκίνησε με 6-0, διαφορά που καλύφθηκε μέχρι το 7-7. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει το πάνω χέρι μέχρι το 19-17. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 19-19 και στην επόμενη φάση η Ρίτσι κάρφωσε άουτ με τον Κοβάτσεβιτς να κερδίζει τον πόντο αφού ζήτησε βίντεο ρέφερι. Αυτή η φάση αποδείχθηκε κρίσιμη αφού διαμόρφωσε το 19-21. Στο 21-22 η Χρυσομάλλη έχασε το σερβις, η Χίπε διαμόρφωσε το 21-23 και το μπλοκ της Λαμπρούση έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Τα σετ: 1-3 (26-24, 17-25, 16-25, 21-25)

Η γνώμη του πάγκου 

Δημήτρης Καζάζης: «Θεωρώ ότι η υποδοχή μας σήμερα μας πρόδωσε. Σίγουρα μας πίεσαν στο σερβίς, ο Ολυμπιακός έχει αυτήν την ικανότητα αφού είναι δυνατός στο σερβίς. Νομίζω βρήκαν ρυθμό και μας πίεσαν. Σε αντίθεση με εμάς  αφού με την έξοδο της Λαζάρεβιτς και την είσοδο της Τσίμα ο Ολυμπιακός γινόταν πιο ευάλωτος και εμείς δεν μπορέσαμε να το εκμεταλλευτούμε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έρθει η δίκαιη νίκη του Ολυμπιακού. Το παιχνίδι κρίθηκε στο κομμάτι σέρβις - υποδοχή. Εμείς δεν πιέσαμε καθόλου τον Ολυμπιακό και εκείνος μας πίεσε εκεί που πονάμε».

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έπαιρνε μεγάλη διαφορά στο σκορ και την έχανε, σημείωσε: «Μιλάμε για γυναικείο βόλεϊ. Κάποια στιγμή έτσι όπως εξελίχτηκε το πρώτο σετ μου έδωσε μία εικόνα ότι πήραμε ένα σετ από τον Ολυμπιακό και είμαστε ικανοποιημένοι. Αυτό το είπα στα κορίτσια. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι στο τέταρτο σετ κάναμε κάτι καλύτερο, αλλά δεν αντέξαμε μέχρι το τέλος.  Πάλι μας πρόδωσε το κομμάτι της υποδοχής.  Κρατάμε τα αρνητικά τα οποία πρέπει να διορθώσουμε και βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι. Πρώτα είναι ένα ματς πρωταθλήματος και στη συνέχεια ο ημιτελικός του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό».

Μπράνκο Κοβάσεβιτς: «Είναι μία σημαντική νίκη για εμάς. Το πρώτο σετ ήταν πιθανότατα το χειρότερο που έχουμε παίξει από την ημέρα που ανέλαβα την ομάδα. Τουλάχιστον, στη συνέχεια αρχίσαμε να παίζουμε με λιγότερα λάθη και για σήμερα μας έφτανε αυτό. Είμαστε σίγουρα χαρούμενοι για τη νίκη και είναι καλό ότι θα πάμε στο Βέλγιο με καλή διάθεση. Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι ειδικά στο πρώτο σετ. Σίγουρα μιλάω για τη δική μου ομάδα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσει σε αυτό και ο προπονητής του Παναθηναϊκού και πιστεύω ότι δεν είναι χαρούμενος με τον τρόπο που έπαιξε η ομάδα του. Είναι περίεργο, αλλά τουλάχιστον πήραμε αυτό για το οποίο ήρθαμε».

Παναθηναϊκός (Καζάζης) Χρυσομάλλη 4 (3 άσοι 1 μπλοκ), Κωνσταντινίδου 5 (4/13 επ., 1 μπλοκ), Πολ 8 (8/36 επ., 18% υπ. – 18% άριστες), Μερτέκη 16 (14/45 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Ρίτσι 8 (7/32 επ., 1 μπλοκ, 27% υπ. – 12% άριστες), Φιλντ 8 (5/8 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Ρόγκα –λ (38% υπ. – 38% άριστες) / Λαγουδάκη, Καββαδία 1 (0/6 επ., 1 μπλοκ), Παπαδοπούλου, Καρπουζά 1 (1 μπλοκ), Παρασχάκη.

Ολυμπιακός (Κοβάτσεβιτς) Γιώτα 11 (8/13 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Λαζάρεβιτς 3 (2/13 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ.- 50% άριστες), Μαλασάι 8 (6/37 επ., 2 μπλοκ, 50% υπ. – 40% άριστες), Λαμπρούση 10 (4/11 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Χριστοδούλου 8 (5/7 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Χίπε 21 (19/45 επ., 2 άσοι), Κονόμι –λ (62% υπ. – 50% άριστες) / Τσίμα 9 &/16 επ., 2 μπλοκ, 40% υπ. – 20% άριστες).

fkuhotiuybhrotiyhrpto0iur.jpg

Ο Άρης κέρδισε ΑΕΚ και την 4η θέση

Aris-AEK_18.02.2017.jpg

Το στραβοπάτημα του ΑΟ Θήρας εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Άρης, ο οποίος αφού κέρδισε πολύ εύκολα την ΑΕΚ στην Πυλαία με 3-0 κατάκτησε μεν την νίκη αλλά και την 4η θέση που οδηγεί στα πλέι – οφ του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης στο πρώτο σετ επικράτησε εύκολα, με την ΑΕΚ να ανεβάζει στροφές και να είναι πιο ανταγωνιστική στα δύο επόμενα.

Στο β’ σετ ο Άρης μετά τον 10ο πόντο πήρε μια διαφορά 3-4 πόντων την οποία κράτησε ως το τέλος, ενώ ανάλογο ήταν το σκηνικό και στο τρίτο σετ μέχρι το 22-16. Σε εκείνο το σημείο η ΑΕΚ έτρεξε ένα σερί 0-5 μειώνοντας σε 22-21 και είχε και κόντρα επίθεση για να ισοφαρίσει, ωστόσο την έχασε κι ακολούθησε ένα σερί 4-0 από τον Άρη για το τέλος του αγώνα.

Τα σετ: 25-13, 25-17, 25-21
Άρης (Σολκίδης): Πεσόα, Αλεξάκου, Κωνστανινίδου, Καετάνο, Κις, Καραφουλλίδου, Κελεσίδου –λ / Χίτζιου-λ, Σταματίου, Χαραβελούλη, Πήττα, Γουγούση,
ΑΕΚ (Σαμαράς) Νούσια, Ζίγκα, Κουτρουμπή Καράτερζη, Γεωργαντά, Αργυροπούλου, Μπελλιά-λ / Βενέτη, Καλαφατάκη.

Δημήτρης Σολκδίδης: «Παίξαμε ένα παιχνίδι με το μυαλό μας πολύ περισσότερο στο παιχνίδι που ακολουθεί στην Σαντορίνη. Χωρίς διάθεση υποτίμησης της ΑΕΚ, αυτό ήταν κάτι λογικό, αφού το ματς στην Σαντορίνη είναι πολύ κρίσιμο και θα δείξει τι μπορούμε να πετύχουμε»

Γιώργος Σαμαράς: «Κάναμε έναν καλό αγώνα όπως το περίμενα. Με εξαίρεση το πρώτο σετ όπου δεν είχαμε ρυθμό, στα άλλα δύο ήμασταν ανταγωνιστικοί κι αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί ίσως θα μπορούσαμε να πάρουμε και κάτι από το παιχνίδι».

Πήραν το ντέρμπι οι Μακεδόνες

Οι Μακεδόνες επικράτησαν με 3-1 της Ελπίδας στο τοπικό ντέρμπι και είναι στο -1 από την 5η Θήρα και στο -3 από τον 4ο Άρη, ενώ η Ελπίδα παρέμεινε εντός της ζώνης του υποβιβασμού.

Στο πρώτο σετ μετά τον 10ο πόντο οι Μακεδόνες επικράτησαν εύκολα, αλλά στο β’ σετ η Ελπίδα ήταν σαρωτική κατακτώντας το με 08-25 (!) ενώ στο τριτο σετ ήταν μπροστά με 10-19 κι όλα έδειχναν ότι είχε εξασφαλίσει σίγουρα τουλάχιστον τον ένα βαθμό.

Η Μαριαλενα Δραγουμάνου όμως είχε διαφορετική άποψη και με τα δικά της σερβίς οι Μακεδόνες έτρεξαν ένα εντυπωσιακό σερί 11-0 για το 21-19, και με συνολικό σερί 15-2 πήραν το σετ με την Ελπίδα να μην μπορεί να επιστρέψει στο παιχνίδι.

Τα σετ: 25-21, 08-25, 25-21, 25-16
Μακεδόνες (Σκουλικάρης): Τοάζι, Πολυνοπούλου, Σαγκάρντια, Δραγουμάνου, Σπανού, Καραφουλλίδου, Μυρίδου - λ / Τζαγκαρακη-λ, Παπαδοπούλου, Στεφανίδου.
Ελπίδα (Χρυσομαλλίδης) Γουίλσον, Παπάζογλου, Μπολετου Μ., Γεροβασιλείου, Καλνταρίδου, Καλαντάτζε, Σουπιώνη-λ / Καλαϊτζάκη, Καραμούτσα, Μυλωνά, Μπολέτου Κ., Νώτη

ΑΣΠ Θέτις-Αίας Ευόσμου 3-0

thetisvoulas_aiasevosmou_19wvolleyleague.jpg

Στο κλειστό της Βούλας, η Θέτιδα σημείωσε ακόμα μια σημαντική νίκη επικρατώντας 3-0 του Αίαντα Ευόσμου και δείχνοντας ότι θα παλέψει για τη «σωτηρία» της στην Α1 μέχρι τέλους.

Στο πρώτο σετ, οι γηπεδούχες πήραν προβάδισμα +5 (16-11) στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, το οποίο διατήρησαν (19-14) για να κάνουν το 1-0 (25-20).

Ίδια εικόνα και το δεύτερο σετ, με τη Θέτιδα να έχει βρει ρυθμό και λύσεις (15-11) και τον Αίαντα να προσπαθεί να μείωσει (16-13) και να μείνει κοντά στο σκορ. Το 25-17 και το 2-0 σετ όμως έδωσε προβάδισμα αλλά «αέρα» ψυχολογίας στην ομάδα της Βούλας.

Στο τρίτο σετ και πάλι η ομάδα το Τουρσούγκα με λύσεις στην επίθεση και συγκέντρωση στο φιλέ είχε τον έλεγχο (19-16) και έκανε το 3-0 σετ με 25-20.

Η Θέτιδα πλέον έβαλε «φωτιά» στη «διακεκαυμένη ζώνη» καθώς βρίσκεται στην 11η θέση με 13βαθμούς έχοντας από πάνω της την Ελπίδα (14βαθμούς) και τον Αίαντα (15βαθμούς) και το ενδιαφέρον θα είναι πολύ μεγάλο για τη «μάχη» παραμονής!

Η γνώμη του πάγκου

Σούλης Τουρσούγκας: «Ήταν μια σημαντική νίκη. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και ελπίζουμε πάντα για το καλύτερο».

Ηλίας Ζωλασταθιάδης: «Όσο είμαστε πιο ψηλά από τους άλλους, ορίζουμε εμείς την τύχη μας. Τα πράγματα πλέον είναι πολύ οριακά. Έχουμε ματς που μπορούμε να κερδίσουμε και μπορούμε να κάνουμε 9 τουλάχιστον πόντους ακόμα. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να νικήσουμε τον κακό μας εαυτό. Έχουμε την ανωριμότητα της ηλικίας που αυτη τη στιγμή δεν ξεπερνιέται. Αν τα παιδιά παίζουν όπως μπορούν να παίξουν δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

Τα σετ: 25-20, 25-17, 25-20

Οι συνθέσεις
Θέτις (Τουρσούγκας): Κιουτσούκη, Βαρουδάκη, Μελετιάδη, Αργυροπούλου, Εσντέλ, Φρέντς, Ξηντάρα λ. 
Αίας (Ζωλασταθιάδης): Αποστολίδου, Τζούριτς, Τζιαρλή, Βλάχου, Κούση, Κλέπκου, Γεωργιάδου -λ /Σωτήρογλου (λ), Ανδρονικίδου, Ξανθοπούλου.

18η αγωνιστική
Σαβ 18 Φεβ, 17:00 ΑΣ Άρης - ΑΕΚ Αθηνών ΔΑΚ Πυλαίας

3-0


(25-13,25-17,25-21)

 
Σαβ 18 Φεβ, 18:00 ΑΟΝ Πανναξιακός - ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil ΔΑΚ Νάξου

3-0


(25-20,25-22,25-21)

 
Σαβ 18 Φεβ, 19:00 ΑΣ Μακεδόνες - ΑΣ Ελπίς ΔΑΚ Κυμίνων

3-1


(25-18,8-25,25-21,25-16)

 
Σαβ 18 Φεβ, 19:00 ΑΣΠ Θέτις - ΑΠΣ Αίας Ευόσμου «Γ. Γεννηματάς»

3-0


(25-20,25-17,25-20)

 
Σαβ 18 Φεβ, 18:00 ΓΣ Ηλιούπολης - ΑΟ Θήρας Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης

3-1


(22-25,25-22,26-24,25-22)

 
Κυρ 19 Φεβ, 16:00 Παναθηναϊκός ΑΟ - Ολυμπιακός ΣΦΠ Κλειστό Γυμναστήριο ΜΕΤΣ

1-3


(26-24,17-25,16-25,21-25)

 

Βαθμολογία

No. Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Νίκες Ήττες Σετ υπέρ Σετ κατά
1 Ολυμπιακός ΣΦΠ 51 18 17 1 53 9
2 Παναθηναϊκός ΑΟ 44 18 15 3 49 16
3 ΑΟΝ Πανναξιακός 42 18 14 4 45 19
4 ΑΣ Άρης 32 18 11 7 36 29
5 ΑΟ Θήρας 30 18 10 8 40 33
6 ΑΣ Μακεδόνες 29 18 10 8 35 31
7 ΓΣ Ηλιούπολης 26 18 8 10 34 36
8 ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil 25 18 8 10 31 35
9 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου 15 18 5 13 20 44
10 ΑΣ Ελπίς 14 18 5 13 24 45
11 ΑΣΠ Θέτις 13 18 4 14 23 45
12 ΑΕΚ Αθηνών 3 18 1 17 4 52

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

19η αγωνιστική
Σαβ 25 Φεβ, 18:00 ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil - Παναθηναϊκός ΑΟ Δημοτικό Στάδιο Μαρκοπούλου    
Σαβ 25 Φεβ, 18:00 Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΓΣ Ηλιούπολης Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη 'Μελίνα Μερκούρη'    
Σαβ 25 Φεβ, 18:00 ΑΣ Ελπίς - ΑΟΝ Πανναξιακός «Ι.Λεμονίδης»    
Σαβ 25 Φεβ, 18:30 ΑΕΚ Αθηνών - ΑΠΣ Αίας Ευόσμου Κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο Νέας Φιλαδέλφειας    
Σαβ 25 Φεβ, 19:00 ΑΟ Θήρας - ΑΣ Άρης Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ    
Σαβ 25 Φεβ, 19:00 ΑΣ Μακεδόνες - ΑΣΠ Θέτις ΔΑΚ Κυμίνων    

-

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares