×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 643

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 00:40

Το break ο ΠΑΟΚ στη Σύρο και ΦΩΤΙΑ στους τελικούς

Την έδρα του Φοίνικα Σύρου ''έσπασε'' ο ΠΑΟΚ στον 1ο τελικό της σειράς για την Α1 Ανδρών Volley League ''Πάμε Στοίχημα'', επικρατώντας με 0-3 σετ.

Οι μεταγγραφές που πραγματοποίησε το χειμώνα η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη φαίνεται να αποδίδουν, αφού στο πρωτάθλημα ο Φοίνικας ήταν αυτός που είχε πανηγυρίσει και στα 2 παιχνίδια. Πάντως, ποτέ ξανά στην ιστορία του βόλει δεν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα ο 4ος της κανονικής περιόδου.

Το 1ο σετ ήταν μοιρασμένο μέχρι το 13-13, όπου με τον Γιαμπλόνσκι(κορυφαίος του αγώνα) ο ΠΑΟΚ ξέφυγε στο σκορ και χάρη στη ''βοήθεια'' του Ντόκιτς (υπέπεσε σε 2 λάθη) πήρε το 1ο σετ. Στη συνέχεια, το 2ο σετ ήταν και πάλι μοιρασμένο, μέχρι το σημείο ''κλειδί'' του αγώνα, όταν ο Ανδρεάδης ειρωνεύτηκε τον προπονητή του ΠΑΟΚ, ενώ η ομάδα του προηγούταν, με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Αυτό ευνόησε τους Θεσσαλονικείς και με τον Σεπέδα προηγήθηκαν 0-2 στα σετ. Η ψυχολογία σε αυτό το σημείο έπαιξε καθοριστικό ρόλο και έτσι το 3ο σετ κατέληξε εύκολα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο έκαναν το break και πλέον βρίσκονται πολύ κοντά στο πρωτάθλημα.

Ο προπονητής του Φοίνικα Ντούσκο Νίκολιτς δήλωσε: «Δώσαμε ένα σετ από λάθη σε αγώνα με 3-0. Με έναν αντίπαλο όπως ο ΠΑΟΚ αυτό είναι αρκετό για να χάσεις. Εύχομαι και ελπίζω στον δεύτερο αγώνα στη Θεσσαλονίκη να παίξουμε καλύτερα ώστε να επαναλάβουμε τη νίκη που πετύχαμε στον Β΄γύρο του πρωταθλήματος».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Κρατάω μόνο τη νίκη. Κυμανθήκαμε σε χαμηλά επίπεδα στην απόδοση μας αλλά πήραμε τη νίκη. Ο Γιαμπλόνσκι έκανε τη διαφορά από τους υπόλοιπους παίκτες. Θεωρώ πως πρέπει και μπορούμε να παίξουμε καλύτερα στον επόμενο αγώνα. Η έδρα δε μετράει τελικά. Τώρα πάμε σε δεύτερο αγώνα στην έδρα μας και περιμένουμε τον κόσμο να μας στηρίξει για να κάνουμε το 2-0 στις νίκες».

Ο κεντρικός του Φοίνικα Σύρου Ανδρέας Ανδρεάδης μίλησε και για την κόκκινη κάρτα στο 18-16 του 2ου σετ: «Μετά από μία φάση κάτι μου είπαν από τον πάγκο του ΠΑΟΚ και, ναι, είπα στον Καλμαζίδη να πάρει τάιμ άουτ. Δεν έβρισα κανέναν. Ηταν υπερβολική η κόκκινη κάρτα. Το πήραν ως ειρωνεία οι διαιτητές. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Γενικά μόνο αυτό το σετ παλέψαμε. Χάσαμε έναν αγώνα αλλά μπορούμε να κοιτάξουμε τον ΠΑΟΚ στα μάτια. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να μην τα επαναλάβουμε. Ακόμα έχουμε δρόμο μπροστά μας».

Ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ Βασίλης Κουρνέτας δήλωσε: «Κάναμε λιγότερα λάθη από τον Φοίνικα και πήραμε δίκαια τη νίκη. Ηταν νευρικός αγώνας, υπήρχε άγχος και από τις δύο ομάδες. Εμείς το διαχειριστήκαμε λίγο καλύτερα και νικήσαμε. Με το σερβίς μας κάναμε τη διαφορά. Ακόμα δεν κρίθηκε τίποτα. Θέλουμε να κάνουμε άλλες δύο νίκες για να πάρουμε τον τίτλο».

Ο πρωταγωνιστής του 1ου τελικού Αμερικανός Τζέισον Γιαμπλόνσκι: «Δεν ξέρω εάν είμαι εγώ ο mvp αλλά η νίκη οφείλεται σε συνολική δουλειά. Σε ένα δύσκολο και νευρικό ματς είχαμε καλό σερβίς και καλό μπλοκ και πιέσαμε τον αντίπαλο μας. Ο Φοίνικας δεν ήταν σε καλή μέρα και το εκμεταλευτήκαμε. Όλα κρίθηκαν στο 2ο σετ που αντιδράσαμε σωστά. Συγχαρητήρια στον κόσμο του Φοίνικα».

Τα σετ 1ο: 22-25 2ο: 23-25 3ο: 14-25

Συνθέσεις-Στατιστικά

Φοίνικας Σύρου (Νίκολιτς): Φέργκιουσον 3 (2/3 επ, 1 μπλοκ), Πάρις 3 (1/2 επ, 2 μπλοκ), Ντόκιτς 13 (11/32 επ, 2 άσσοι), Λάππας 6 (5/9 επ, 1 μπλοκ, 41% υπ - 19% άριστες), Ανδρεάδης 5 (3/7 επ, 2 μπλοκ), Παπαδόπουλος 6 (6/13 επ, 45% υπ - 18% άριστες) / Ζήσης (λ, 20% υπ - 20% άριστες), Ηλίας, Μάρκου, Μουρούτης 1 (μπλοκ), Κάλντγουελ 3 (3/6 επ, 44% υπ - 33% άριστες)

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 9 (6/13 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 36% υπ - 36% άριστες), Κουρνέτας 3 (2/2 επ, 1 μπλοκ), Σεπέδα 20 (17/32 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Λι 7 (4/5 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Σμαραγδής 5 (2/4 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Γιαμπλόνσκι 11 (9/14 επ, 2 μπλοκ, 50% υπ - 19% άριστες) / Γκαράς (λ, 22% υπ - 0% άριστες), Ντίνας, Τερζής Το επόμενο παιχνίδι θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις 19:00(τηλεοπτική μετάδοση από Novasport) στο κλειστό της Πυλαίας.

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares