Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 18:01

Δηλώσεις και αφιέρωμα στο F4 Κορασίδων

Έλαμψε το μέλλον του Κυκλαδίτικου βόλεϊ στη Νάξο – Τι είπαν οι προπονητές των ομάδων και ο Πρόεδρος της Τ.Ε. Κυκλάδων – Πήραν τα εύσημα οι διοργανωτές. Έλαμψε το μέλλον του Κυκλαδίτικου βόλεϊ στη Νάξο – Τι είπαν οι προπονητές των ομάδων και ο Πρόεδρος της Τ.Ε. Κυκλάδων – Πήραν τα εύσημα οι διοργανωτές.

Το sportcyclades.gr πάντα κοντά στον παλμό των μεγάλων αθλητικών γεγονότων του Νομού μας βρέθηκε στο κλειστό του ΔΑΚ Νάξου, όπου κάλυψε το finalfour Κορασίδων.

Μιλήσαμε με τους προπονητές των ομάδων και τον Πρόεδρο της ΤΕ Επιτροπής Βόλεϊ. Ο Προπονητής του Ηφαίστου Σπύρος Κελμάερ μας μίλησε διά τηλεφώνου λόγω της αναχώρησης του Πλοίου. Διαβάστε τι είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς των κοριτσιών που ταξίδεψαν μαζί με την ομάδα και υποστήριξαν την ομάδα μας. Τους ανθρώπους και τους φίλους του Πανναξιακού γιατί και αυτοί όντας "γηπεδούχοι" έδωσαν ένα ωραίο χρώμα στην διοργάνωση και συνέβαλαν στην επιτυχία της. Τα κορίτσια μου που αγωνίστηκαν με πάθος και έδωσαν ότι είχαν για να σταθούν αντάξιες των προσδοκιών μου. Ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολα τα παιχνίδια. Το επίπεδο ήταν πολύ καλό. Οπότε δεν θεωρώ ότι είμαστε οι χαμένοι του 2ημέρου αλλά σίγουρα κερδίσαμε πολλές εμπειρίες και εντοπίσαμε τα σημεία που πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο και δυστυχώς δεν τα είχαμε εντοπίσει μέχρι τώρα». Όσο αφορά την διοργάνωση ο έμπειρος προπονητής τόνισε: «Σχετικά με τη διοργάνωση θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΝΟΠΠΠΑΠΑ για την ανάληψη του F4 και την ευκαιρία που δώσανε και στις 4 ομάδες να δώσουν από 2 επιπλέον παιχνίδια έκαστη. Νιώθω επίσης την ανάγκη να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρόεδρο κ. Ναυπλιώτη και ειδικά τον κ. Μανώλη Κατσούλη γιατί ήμασταν σε συνεχή επαφή όλο αυτό το διάστημα και ξέρω πόσο αγωνίστηκε και έτρεξε να οργανώσει όλο αυτό. Εύχομαι του χρόνου κάτι τέτοιο να γίνει στην Σύρο και μετά στην Σαντορίνη και γιατί όχι στην Τήνο η οποία θα αποκτήσει πολύ σύντομα το δικό της κλειστό γυμναστήριο».

Δείτε τις υπόλοιπες δηλώσεις σε βίντεο

Το αφιέρωμα της Εφημερίδας "Κυκλαδική"

Με μόλις ένα σετ παθητικό στον ημιτελικό και τον τελικό, οι Κορασίδες του Φοίνικα Σύρου, κατέκτησαν την 1η θέση του finalfour βόλεϊ Κορασίδων που διοργανώθηκε από τον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Καμπανέλλεια 2014" και έγινε στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Νάξου την Παρασκευή και το Σάββατο (25-26/4).

Οι ομάδες που έλαβαν μέρος ήταν οι 2 καλύτερες της κανονικής περιόδου, των δύο ομίλων που υπάρχουν στις Κυκλάδες και ήταν οι εξής: Φοίνικας και ΑΣΕ Νεωρίου από την Σύρο, ο Πανναξιακός ΑΟΝ από τη Νάξο, ενώ η Σαντορίνη εκπροσωπήθηκε από τον Ήφαιστο. Χαρακτηριστικό των αγώνων ήταν το πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο όλων των ομάδων, που έδειξαν ότι διαθέτουν σπουδαία ταλέντα στις τάξεις τους, ενώ με την παρουσία τους ενίσχυσαν την άποψη ότι το Κυκλαδίτικο βόλεϊ σε επίπεδο γυναικών έχει κάνει άλματα προόδου και πλέον συγκαταλέγετε στην ελίτ της Ελλάδας. Σημείο αναφορά για τις φιλοξενούμενες ομάδες αποτέλεσε και η φιλοξενία του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, που μαζί με το ΔΣ του Πανναξιακού ΑΟΝ φρόντισαν να λειτουργήσουν όλα άψογα.

Πρωτιά

Ο Φοίνικας, ήταν η ομάδα που δίκαια κατέκτησε την 1η θέση της τελικής φάσης, καθώς ήταν αυτή που είχε την πιο σταθερή απόδοση και έδειξε να είναι περισσότερο προσηλωμένη στον στόχο της. Οι Συριανές επικράτησαν εύκολα στον ημιτελικό 3-0 του Ηφαίστου, ενώ την επόμενη μέρα στον Μεγάλο τελικό σε ένα παιχνίδι που λίγο έλειψε να πάει στο τάι μπρέικ, επικράτησαν δύσκολα με 3-1 σετ του Νεωρίου, κατακτώντας ακόμη μία πρωτιά, που θα τις φέρει στην επόμενη φάση αντιμέτωπες με ομάδες της Ζ’ Περιφέρειας. Ο προπονητής του Φοίνικα Γιώργος Αλτουβάς, χαρακτήρισε την διοργάνωση της Νάξου, ως την καλύτερη που έχει λάβει μέρος η ομάδα του, τονίζοντας ότι: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια για την επιτυχία τους αυτή. Έτυχε να έχουμε αρκετό χρόνο να προπονηθούμε, λόγω και τις δικές μου υποχρεώσεις στις εορτές του Πάσχα. Μας αποσυντόνισε λίγο αυτό και δεν είχαμε την εικόνα που θα θέλαμε στο τουρνουά αυτό. Τέλος καλό, όλα καλά και θέλω να δώσω και συγχαρητήρια και όλα τα κορίτσια των ομάδων, που προσπάθησαν για το καλύτερο. Ακόμη αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές του τουρνουά αυτού, έχω πάει σε πάρα πολλές παρόμοιες εκδηλώσεις και πιστεύω αυτό από θέμα οργάνωσης και φιλοξενίας ήταν ένα από τα πληρέστερα που έχω πάει ποτέ. Άλλωστε αυτές τις ευχαριστίες μου τις εξέφρασα τον υπεύθυνο της διοργάνωσης, καθώς έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από τους ξενοδόχους αλλά και από τα εστιατόρια. Ελπίζω σε όλες τις ανάλογες διοργανώσεις οι διοργανωτές να δείξουν αυτά που πρόσφερε ο Πανναξιακός και ο ΝΟΠΠΠΑΠΑ του Δήμου Νάξου». Όσο για το αν υπάρχει ταλέντο, ο έμπειρος προπονητής τόνισε: «Υπάρχουν κορίτσια που μπορούν να αγωνισθούν σε υψηλό επίπεδο, αρκεί βέβαια να μην μείνουν σ' αυτήν την προσπάθεια. Το βόλεϊ είναι δύσκολο άθλημα, το θετικό είναι πως τα κορίτσια που μένουν περισσότερα από 4-5 χρόνια στο άθλημα, το 80% παραμένει στον χώρο του Βόλεϊ. Το θετικό είναι ότι είδα και πάρα πολύ υψηλά κορίτσια, γιατί κακά τα ψέματα το βόλεϊ και το μπάσκετ είναι το άθλημα τον ψηλών και έχεις μεγαλύτερη προοπτική αν έχεις τα απαραίτητα σωματικά προσόντα».

Τέλος ο κ. Αλτουβάς είπε για την ομάδα του και το μέλλον της: «Δεν θεωρώ μεγάλη επιτυχία πως αυτή η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα, καθώς έχει ξεκινήσει από το τμήμα των Παγκορασίδων που αναδείχθηκαν πρωταθλητές Αιγαίου, πέρσι με τα ίδια κορίτσια είχαμε αναδειχθεί πρωταθλητές στις Νεάνιδες στο Αιγαίο και θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε αυτήν την επιτυχία. Πιστεύω ότι αυτές οι διοργανώσεις είναι το έναυσμα και το επιστέγασμα των προσπαθειών και πρέπει να γίνονται, γιατί εδώ βρέθηκαν τέσσερις ομάδες, που πάλεψαν, έδωσαν κίνητρο για το μέλλον σ' αυτά τα παιδιά και είναι πολύ σημαντικό αυτό να έχεις δηλαδή κίνητρο».

Έκπληξη

Αν και ταξίδεψε στη Νάξο με δύο σημαντικές απουσίες (Χατζηγεωργίου και Συρίγου) και χωρίς τον προπονητή της κ. Κυριακόπουλο, που είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις, κατάφερε να κάνει την έκπληξη με υπηρεσιακή προπονήτρια την Μαριαλένα Καραηλία, που οδήγησε την ομάδα της στον τελικό, νικώντας στο Τάι Μπρέικ (3-2) τον Πανναξιακό. Στον μεγάλο τελικό που έγινε το Σάββατο στις 20:00, κόντρα στον Φοίνικα, ο κ. Κυριακόπουλος με την βασική παίκτρια Χατζηγεωργίου ενσωματώθηκαν στην αποστολή, που μετρούσε την απώλεια λόγω τραυματισμού της βασική της λίμπερο. Η ομάδα του Νεωρίου έδειξε ότι ήταν πολύ σκληρή για να καταθέσει τα όπλα και μπήκε στο παιχνίδι κατακτώντας το 1ο σετ, χάνοντας τα 2 επόμενα και πηγαίνοντας το 4ο στην λεπτομέρεια (27-25), φωνάζοντας έντονα για τον τελευταίο πόντο. Ο προπονητής της ομάδας Πέτρος Κυριακόπουλος τόνισε για το finalfourκαι για την ομάδα του: «Ο βασικός μας στόχος ήταν να επικρατήσουμε στον πρώτο αγώνα, δηλαδή τον ημιτελικό με τον Πανναξιακό, όπου γνωρίζαμε ότι ήταν πάρα πολύ καλή ομάδα. Το καταφέραμε αυτό και περάσαμε στον τελικό. Γνωρίζαμε ότι έχουμε ελλείψεις, ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολα κόντρα σε μία τόσο καλή ομάδα όπως είναι ο Φοίνικας, καθώς έχει εμπειρία και κατακτά τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα σ' αυτές τις κατηγορίες. Πριν την έναρξη του τελικού είπαμε να μπούμε ελεύθερα στο παιχνίδι, να το διασκεδάσουμε, να παίξουμε το παιχνίδι μας κι ότι καλύτερο βγει. Μας αφήνει μία πικρία στο τέλος με τον τρόπο που έληξε το παιχνίδι, αλλά εντάξει αυτά συμβαίνουν στα παιχνίδια, κάποιος κερδίζει, κάποιος χάνει, τουλάχιστον το ευχαριστήθηκαν όλα τα παιδιά, αλλά και ο κόσμος που ήταν στην εξέδρα του γηπέδου». Ο κ. Κυριακόπουλος στη συνέχεια μίλησε για το μέλλον των αθλητριών του και την χρονιά που τελείωσε: «Ήταν μία περίεργη χρονιά για εμάς, καθώς ξεκινήσαμε αλλιώς την προετοιμασία και κάποιες κοπέλες λόγω των Πανελληνίων που έδιναν σταμάτησαν στην αρχή της περιόδου, οπότε αναγκαστήκαμε να πάρουμε αθλήτριες από τα μικρότερα τμήματα. Δεν μας βγήκε όπως θέλαμε, αλλά βλέπουμε ότι αρχίζει σιγά-σιγά και μπαίνουν στο κλίμα της ομάδας. Έχουμε τμήματα ακαδημιών και πάνε πάρα πολύ καλά, καθώς γίνεται σωστή δουλειά από την κ. Κούτρα. Υπομονή να υπάρχει και τα καλά αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να έρθουν».

Αργά

Όπως είπαμε ο Πανναξιακός έπεσε θύμα της έκπληξης με την ήττα του από το Νεώριο. Τα κορίτσια του Γιάννη Φραγκίσκου δεν απέδωσαν αυτό που μπορούν στον ημιτελικό και μοιραία έχασαν το ματς στο Τάι Μπρέικ. Όταν η ομάδα της Νάξου έπαιξε το Βόλεϊ που μπορεί ήταν πλέον αργά, καθώς έπρεπε να διεκδικήσει την 3η θέση κόντρα στον Ήφαιστο, με τον οποίο οι πιτσιρίκες του Πανναξιακού, ειδικά στα δύο τελευταία σετ του παιχνιδιού, ήταν χάρμα ειδέσθε, φτάνοντας στη νίκη με 3-1 σετ. Ο Γιάννης Φραγκίσκος, έδωσε την στήριξη στις παίκτριες του, τονίζοντας ότι αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον: «Από πλευράς διοργάνωσης πιστεύω ότι ήταν πάρα πολύ καλό, τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν πάρα πολύ και υπήρχε πάρα πολύ μεγάλος ανταγωνισμός. Είναι πολύ καλό για τα παιδιά να μπορούν να παίζουν παιχνίδια, χρειαζόμαστε τέτοια παιχνίδια. Όσα περισσότερα παιχνίδια γίνονται τόσο το καλύτερο για την ανάπτυξη των αθλητριών. Τώρα όσον αφορά τη δική μου ομάδα, έχει πολύ μέλλον, καθώς τα κορίτσια έχουν πολύ ταλέντο και με πολύ δουλειά πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να φτάσουμε στην κορυφή». Για το επίπεδο των ομάδων ο Γιάννης Φραγκίσκος είπε: «Ήταν αρκετά καλό το επίπεδο των ομάδων, είναι πολύ βελτιωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, διαφορετικές τακτικές και πιστεύω ότι όλες οι αθλήτριες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ο κόσμος αυτές τις μέρες ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών, ήρθε να δει από κοντά αυτά τα παιχνίδια και ευχαριστήθηκαν τους αγώνες. Το σημαντικό είναι ότι όσοι ήρθαν δείχνουν να αγαπούν το βόλεϊ. Το βόλεϊ δεν έχει ανάγκη να έρθουν φίλαθλοι από άλλους χώρους και να κάνουν φασαρία, θέλει ανθρώπους να το αγαπούν και να έρχονται γιατί θέλουν να δουν έναν αγώνα».

Σημεία

Μπορεί η ομάδα της Σαντορίνης, ο Ήφαιστος, να μην σημείωσε νίκη στο finalfour, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι σε αυτήν δεν υπάρχει ποιότητα και μέλλον. Αντιθέτως είναι γνωστή σε όλους που ασχολούνται με το βόλεϊ στις Κυκλάδες, ότι το σωματείο του Ηφαίστου δουλεύει πολύ καλά πάνω στις μικρές ηλικίες, έχοντας πλάνο και όραμα για το μέλλον. Ο προπονητής της Σαντορινιάς ομάδας Σπύρος Κελμάερ γνωρίζοντας πολύ καλά τα παραπάνω τόνισε μετά το τέλος των αγώνων: «Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς των κοριτσιών που ταξίδεψαν μαζί με την ομάδα και υποστήριξαν την ομάδα μας. Τους ανθρώπους και τους φίλους του Πανναξιακού γιατί και αυτοί όντας "γηπεδούχοι" έδωσαν ένα ωραίο χρώμα στην διοργάνωση και συνέβαλαν στην επιτυχία της. Τα κορίτσια μου που αγωνίστηκαν με πάθος και έδωσαν ότι είχαν για να σταθούν αντάξιες των προσδοκιών μου. Ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολα τα παιχνίδια. Το επίπεδο ήταν πολύ καλό. Οπότε δεν θεωρώ ότι είμαστε οι χαμένοι του 2ημέρου αλλά σίγουρα κερδίσαμε πολλές εμπειρίες και εντοπίσαμε τα σημεία που πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο και δυστυχώς δεν τα είχαμε εντοπίσει μέχρι τώρα». Όσο αφορά την διοργάνωση ο έμπειρος προπονητής τόνισε: «Σχετικά με τη διοργάνωση θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΝΟΠΠΠΑΠΑ για την ανάληψη του F4 και την ευκαιρία που δώσανε και στις 4 ομάδες να δώσουν από 2 επιπλέον παιχνίδια έκαστη. Νιώθω επίσης την ανάγκη να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρόεδρο κ. Ναυπλιώτη και ειδικά τον κ. Μανώλη Κατσούλη γιατί ήμασταν σε συνεχή επαφή όλο αυτό το διάστημα και ξέρω πόσο αγωνίστηκε και έτρεξε να οργανώσει όλο αυτό. Εύχομαι του χρόνου κάτι τέτοιο να γίνει στην Σύρο και μετά στην Σαντορίνη και γιατί όχι στην Τήνο η οποία θα αποκτήσει πολύ σύντομα το δικό της κλειστό γυμναστήριο».

Κέρδος

Τέλος ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόλεϊ και του ΑΣΕ Νεωρίου Σταύρος Μπαλόπιτας, μίλησε για τη διοργάνωση και τις εντυπώσεις που του άφησαν οι ομάδες που πήραν μέρος: «Αρχικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλη τη διοργάνωση. Επίσης να ευχαριστήσω τον ΝΟΠΠΠΑΠΑ, το Δήμο Νάξου, καθώς συμπεριφέρθηκαν άψογα και όλοι είχαν ένα τριήμερο πάρα πολύ καλό. Από τους αγώνες που έγιναν πιστεύω ότι πάνω από όλα κέρδισε το βόλεϊ, καθώς δείχνουμε ότι στις Κυκλάδες παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν προσπαθούμε να φτιάξουμε ότι το καλύτερο μπορούμε. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν». Όσον αφορά την ομάδα του επισήμανε: «Τα κορίτσια έπαιξαν και ευχαριστήθηκαν του αγώνες. Αυτό άλλωστε τους είπα κι εγώ και πως δεν χρειάζονται δάκρυα, αλλά ούτε να στεναχωρηθούμε. Ήρθαμε στη Νάξο για να πάρουμε μέρος, καθώς είχαν δηλώσει συμμετοχή και δεν θέλαμε να χαλάσουμε όλη αυτή την όμορφη διοργάνωση. Στο πρώτο ματς αν και είμαστε με μόλις έξι αθλήτριες και χωρίς προπονητή, αφού ο κ. Κυριακόπουλος απουσίαζε λόγω κάποιον υποχρεώσεων που είχε, μπήκαμε μέσα στο γήπεδο και καταφέραμε να κερδίσουμε και να περάσουμε στον τελικό. Δεν φτάνουν όλα μας τα προβλήματα είχαμε και τον τραυματισμό της Ξαγοράρη και αυτός μας στοίχισε, καθώς θα μπορούσε να μας βοηθήσει στον τελικό. Όλα αυτά τα προβλήματα μας ανάγκασαν να φέρουμε μαζί με τον κ. Κυριακόπουλο μία αθλήτρια η οποία είχε να προπονηθεί πάνω από ένα μήνα, αλλά δεν θέλαμε να αγωνισθούμε με αθλήτρια λιγότερη. Παρόλα αυτά τέλος καλό όλα καλά».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι συνθέσεις:

Ημιτελικοί

Πανναξιακός ΑΟΝ – ΑΣΕ Νεωρίου 2-3. Τα σετ: 20-25, 25-22, 19-25, 25-18, 13-15.

Διαιτητές: Μουστάκη - Τσακωνιάτου

Πανναξιακός ΑΟΝ (Φραγκίσκος): Ρώτα, Σορώκου, Ευαγγελίστα, Βασιλάκη, Μαυρομάτη, Νικολαράκη, Κατσούλη, Αναγνώστου, Γεροντή, Ζαζάνη, Παντελιά, Βαλληνδρά.

ΑΣΕ Νεωρίου (Καραηλία): Μπουντούρη, Βασάλου, Ξαγοράρη, Παπαθανασίου, Πρίντεζη, Κοκμότου, Βαρσάμη, Πελέκη.

Φοίνικας - Ήφαιστος 3-0. Τα σετ:25-17, 25-22, 25-19.

Διαιτητές:Κατσούλης - Γρατσίας

Φοίνικας (Αλτουβάς): Βασιλικού, Φίλιππα, Δελασούδα, Τσάπαλα, Βαρθαλίτου, Ξαγοράρη, Κοσιάντου, Χαλβατζή, Σαμπαριώτη, Ρούσσου Α., Γιαλόγλου, Ρούσου Κ.

Ήφαιστος (Κελμάερ): Πετσούκη, Λιαποπούλου, Καφούρου, Καρνάβα, Ταμπάκου, Μαρκαζόνε, Νικολαϊδου, Γαλανού, Πάντσε, Λαζάρου.

Τελικοί

Μικρός Τελικός

Πανναξιακός ΑΟΝ – Ήφαιστος 3-1. Τα σετ: 25-20, 15-25, 25-18, 25-19.

Διαιτητές: Μουστάκη – Γρατσίας. Σημειώτρια: Τσακωνιάτη

Πανναξιακός ΑΟΝ (Φραγκίσκος): Αναγνώστου, Μαυρομάτη, Βαλληνδρά, Παντελιά, Κατσούλη, Γεροντή, Ρώτα, Βασιλάκη, Σορώκου, Νικολαράκη, Ζαζάνη.

Ήφαιστος Θήρας (Κελμάερ): Πετσούκη, Λιαποπούλου, Καφούρου, Καρνάβα, Ταμπάκου, Μαρκοζάννε, Νικολάϊδου, Γιάντσε, Λαζάρου, Γαλανού.

Μεγάλος Τελικός

Φοίνικας – Νεώριο 3-1. Τα σετ: 22-25, 25-12, 25-21, 27-25.

Διαιτητές: Μουστάκη – Γρατσίας. Σημειώτρια: Τσακωνιάτη

ΑΟ Φοίνικας (Αλτουβάς): Βασιλικού, Φιλιππα, Δελασουδα, Τσάπαλα, Βαρθαλίτου, Ξαγοράρη, Κοσιάντου, Χαλβατζη, Σαμπαζιώτη, Ρούσσου Α., Γιαλόγλου, Ρούσσου Κ.

ΑΣΕ Νεωρίου (Κυριακόπουλος): Μπουντούρη, Βασάλου, Ξαγοράρη, Παπαθανασίου, Πρίντεζη, Κοκμότου, Βαρσάμη, Πελέκη, Χατζηγεωργίου.

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares