Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 07:44

Νίκη πρωτιάς για τον Φοίνικα!

Ο Φοίνικας ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι κορυφής της 8ης αγωνιστικής με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, όπου επικράτησε με 3-2 σετ στο κατάμεστο από 800 φιλάθλους του “Δ. Βικέλας” που δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα.

Η ομάδα μας παρέμεινε αήττητη για 7ο συνεχόμενο ματς, βάζοντας τέλος παράλληλα στο αήττητο της ακριτικής ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα.

Μπορεί η απώλεια δύο σετ να μην επέτρεψε στο “πειρατικό” να αναρριχηθεί στην κορυφή, ωστόσο αυτό δεν μειώνει σε κανένα βαθμό την σημασία της αποψινής νίκης. Ο Φοίνικας έδειξε ότι είναι ομάδα που αντέχει την πίεση, που έχει φτιαχθεί για τα δύσκολα και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός στα κρίσιμα σημεία του 2ου ή του 4ου σετ θα μπορούσε να είχε πάρει καθαρό τρίποντο. Βέβαια, δεν έπαιζε… μόνος του, αλλά είχε απέναντί του μία σπουδαία ομάδα που μόνο τυχαία δεν βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από τη νευρικότητα και την ένταση σε κάποιες στιγμές, χωρίς βέβαια να ξεφύγει από τα όρια του επιτρεπτού, με τις δύο ομάδες να δείχνουν κατά διαστήματα αγχωμένες. Ωστόσο, υπήρξαν και διαστήματα του παιχνιδιού που το θέαμα ήταν υψηλού επιπέδου. Όπως προαναφέραμε, ο Φοίνικας θα μπορούσε να είχε πάρει καθαρή νίκη, καθώς κέρδισε άνετα τα τρία δικά του σετ και έχασε στις λεπτομέρειες το 2ο και το 4ο. Ειδικά στο 4ο σετ, ο μέχρι εκείνο το σημείο κορυφαίος του γηπέδου Τόμας Τσας έκανε δύο εύκολα λάθη στην επίθεση.

Ο Αυστριακός διαγώνιος ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας μας, ωστόσο μετά τα λάθη στο 4ο σετ έδειχνε “χαμένος” στο τάι-μπρέικ. Σε μεγάλη βραδιά βρέθηκε για ακόμα ένα παιχνίδι ο Τερζής. Με εξαιρετική δουλειά στο μοίρασμα του παιχνιδιού (έβγαλε πολλές φορές τους ακραίους και τον διαγώνιο χωρίς μπλοκ ουσιαστικά), αλλά και 8 πόντους! Εξαιρετική δουλειά έκαναν οι δύο κεντρικοί Τακουρίδης και Πελεκούδας, βοήθησε κατά διαστήματα ο Γιάνουσεκ ο οποίος κράτησε την υποδοχή, ενώ ο Ντιάτσκοφ ξεκίνησε νωθρά, αλλά ανέβασε την απόδοσή του από το 3ο σετ.

Από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης την μεγαλύτερη ζημιά έκανε ο Μιγιαϊλοβιτς, ειδικά από το σερβίς όπου σχεδόν μόνος του γύρισε το 2ο σετ, ενώ καλός ήταν και ο Ράιτς παρότι αγωνίστηκε με μικροπρόβλημα τραυματισμού.

Διαιτητές: Μυλωνάκης-Μουλά Λ.

Τα σετ: 25-20, 25-27, 25-14, 24-26, 15-10

Φοίνικας Σύρου (Ανδρεόπουλος): Τερζής 8 (5/7 επ., 3 μπλοκ), Τσας 24 (21/41 επ., 2 άσους, 1 μπλοκ), Ντιάτσκοφ 16 (13/26 επ., 3 άσους, 54% υπ.-31% αρ.), Γιάνουσεκ 10 (10/19 επ., 77% υπ.-56% αρ.), Τακουρίδης 10 (8/14 επ., 2 μπλοκ), Πελεκούδας 12 (8/16 επ., 4 μπλοκ), Παπαδημητρίου (λ-56% υπ.-33% αρ.), Λάππας, Σφενδυλάκης, Τσέργας.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Μουστακίδης): Σιδηρόπουλος, Ράιτς 19 (16/39 επ., 2 μπλοκ, 1 άσος), Μιγιαϊλοβιτς 21 (16/29 επ., 3 άσους, 2 μπλοκ, 54% υπ.-33% αρ.), Αν. Δαλακούρας 10 (10/23 επ., 26% υπ.-16% αρ.), Παπάζογλου 4 (2/4 επ., 2 μπλοκ), Ανδρεάδης 8 (7/10 επ., 1 μπλοκ), Δαρίδης (λ-61% υπ.-46% αρ.), Δαλακούρας Κ., Γραμματικάκης 6 (5/7 επ., 1 μπλοκ), Κασαμπαλής.

Δηλώσεις Ανδρεόπουλου

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Φοίνικα και την επικράτηση στο ντέρμπι κορυφής με τον Εθνικό Αλεξναδρούπολης παρουσιάστηκε ο προπονητής μας Δημήτρης Ανδρεόπουλος. Μάλιστα δεν έδειξε να τον ενοχλεί ιδιαίτερα η απώλεια ενός βαθμού, αν και θεωρεί ότι από λάθη της ομάδας του χάθηκαν τα δύο σετ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Απόψε πετύχαμε μία σπουδαία νίκη που μας κρατά ψηλά στη βαθμολογία, ενώ παράλληλα διατηρήσαμε και το αήττητο στην έδρα μας. Η απόδοσή μας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν πολύ καλή, είχαμε μόνο κάποια νεκρά διαστήματα στο 2ο και το 4ο σετ. Αυτό πληρώσαμε και επιτρέψαμε στον Εθνικό να μας… κλέψει δύο σετ και τον ένα βαθμό. Δεν υπάρχει γλυκόπικρη γεύση όμως, είμαι πολύ ικανοποιημένος που πετύχαμε μία σημαντική νίκη. Συνεχίζουμε και κοιτάμε το επόμενο ματς που είναι πολύ δύσκολο, όπως όλα τα παιχνίδια».

Μουστακίδης: «Δυνατό και νευρικό παιχνίδι»

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ δυνατό, αλλά και πολύ νευρικό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες δεν έπιασαν την ποιοτική απόδοση που μπορούν να πιάσουν, είχαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Ο Φοίνικας θα μπορούσε να είχε κερδίσει με καθαρό σκορ, αλλά από την άλλη και εμείς θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει νικητές αν δεν κάναμε τόσα πολλά και καθοριστικά λάθη στο 5ο σετ. Εκεί θεωρώ ότι κρίθηκε και το αποτέλεσμα, στα πολλα δικά μας λάθη στο τελευταίο σετ».

Του Δημήτρη Ζολώτα

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares