Τρίτη, 28 Μαΐου 2024 11:35

Στοιχεία ΣΟΚ: 1/4 Έλληνες στα “δίχτυα” του παράνομου τζόγου

Το 75% των Ελλήνων επιλέγει τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες για να ποντάρει, το 5% στρέφεται αποκλειστικά προς τον παράνομο τζόγο, ενώ ένα 20% περίπου, παίζει στοίχημα και σε νόμιμους και σε παράνομους παρόχους, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε το Betarades.gr.

Τα ποσοστά όσων συμμετείχαν στην έρευνα και ασχολούνται ενεργά με το στοίχημα, δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία προτιμά τις νόμιμες εταιρίες. Το γεγονός, ωστόσο, ότι το 1/4 αυτών, περίπου, έχει παίξει και σε μη αδειοδοτημένους μπουκμέικερς, η αποκλειστικά σε αυτούς, αποδεικνύει ότι υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος προκειμένου να εξαλειφθεί η παράνομη δραστηριότητα.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της έρευνας:

Επιλέγω στοιχηματική με άδεια 75.25%

Επιλέγω και τις δύο (με και χωρίς άδεια) 19.66%

Επιλέγω στοιχηματική χωρίς άδεια 5.08%

Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα 20-23 Μαΐου μέσω της ιστοσελίδας του Betarades.gr με τη συμμετοχή 797 ατόμων συνολικά, τα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν αν στοιχηματίζουν σε νόμιμες εταιρίες, σε μη αδειοδοτημένες ή και στις δύο.

Από τον Αύγουστο του 2021, η αγορά των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο έχει ρυθμιστεί και δικαίωμα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα, διατηρούν μόνο εκείνες οι εταιρίες που έχουν λάβει άδεια από την Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων. Οι άδειες είναι δύο τύπων, η 1η για στοίχημα και η 2η για λοιπά διαδικτυακά παιχνίδια (live καζίνο), με κόστος 3.000.000€ και 2.000.000€ αντίστοιχα, ενώ έχουν επταετή διάρκεια.

Το φαινόμενο των παράνομων στοιχηματικών προκαλεί ζημιές τόσο στο Δημόσιο, ενώ είναι επικίνδυνο και για τον ίδιο τον παίκτη. Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα της Kapa Research, η οποία παρουσιάστηκε τον Μάρτιο στην ημερίδα ημερίδα Anti-Illegal Betting της Ελληνικής Ένωσης Παιγνίων (HGA), τα χρήματα που δαπανήθηκαν στο παράνομο δίκτυο ανήλθαν σε 1.7 δισ ευρώ. Από αυτά 1 δις ευρώ κατευθύνθηκε σε διαδικτυακά παιχνίδια και 700 εκ. ευρώ σε επίγεια.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares