Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 22:21

Οι ποδοσφαιρικοί δεσμοί της Σαντορίνης - Κρήτης σήμερα στο Ρέθυμνο

Από του αρχαίους χρόνους και λόγω της γεωγραφικής τους θέσης η Κρήτη και η Σαντορίνη ήταν πάντοτε συνδεδεμένες μεταξύ τους με τους δυο τόπους να έχουν αλληλεπίδραση σε πολλά επιπεδα (εμπόριο, πολιτισμός κτλ).

Τα τελευταία χρόνια η σύνδεση αυτή έχει ενισχυθεί και μέσω του ποδοσφαίρου και η σημερινή αναμέτρηση ανάμεσα στην Επισκοπή και τη Σαντορίνη ήρθε για να μας το υπενθυμίσει αυτό για ακόμη μια φορά.

Πέραν του Στέλιου Κοζανίδη, για τον οποίο αναφερθήκαμε στο χθεσινό μας δημοσίευμα, σήμερα στο ΔΑΚ Γάλλου είδαμε έναν ακόμα Κρητικό που έχει συνδέσει το όνομά του με το ποδόσφαιρο της Σαντορίνης. Ο λόγος για τον Μανώλη Παπαματθαιάκη, ο οποίος έχει διατελέσει προπονητής του Πανθηραϊκού με δυο θητείες. Η πρώτη ήταν την περίοδο 2016-2017 όταν ο Πανθηραϊκός συμμετείχε για πρώτη φορά στη Γ´Εθνική, ενώ η δεύτερη ήταν πέρσι όταν διαδέχθηκε στον πάγκο των μπλε τον Γιάννη Σιλεβίστα, σε μια χρονιά όμως που διακόπηκε απότομα λόγω της πανδημίας.

Έτσι, ο έμπειρος κοουτς βρέθηκε στο σημερινό αγώνα και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παλιούς γνώριμους, αφού όπως είναι γνωστό έχει διατηρήσει πολύ καλές σχέσεις και φιλίες με πολλούς ανθρώπους από το νησί.

Άλλη μια σημαντική παρουσία στις εξέδρες ήταν αυτή του Βαγγέλη Νομικού, γνωστού ποδοσφαιρικού παράγοντα της Σαντορίνης, οποίος έχει διατελέσει στα Διοικητικά Συμβούλια τόσο του ΑΟ Πύργου όσο και του Πανθηραϊκού.

Επίσης την ομάδα συνόδευσε ο αντιδήμαρχος του δήμου Θήρας κ. Γιώργος Στεφανάκης, ο οποίος επίσης κατάγεται από την Κρήτη. 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγοι και οι Κρητικοί ποδοσφαιριστές που τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκαν σε ομάδες της Σαντορίνης, ενώ σήμερα η ΠΑΕ Σαντορίνη έχει στο ενεργητικό της τρεις ποδοσφαιριστές με καταγωγή από την Κρήτη και συγκεκριμένα τους Ντινιωτάκη, Περογαμβράκη και Δερμιτζάκη.

Κατηγορία SUPER LEAGUE 2

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares