Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 08:42

Φώτης Γκάτζιος: ο Αστέρας είναι Μεγάλη ομάδα!

Σήμερα φιλοξενούμε στην στήλη μας τον Γενικό Αρχηγό του Αστέρα Σύρου κ. Φώτη Γκατζιο.

κ. Γκατζιο σας ευχαριστούμε που είστε σήμερα κοντά μας, ελπίζω με τις απαντήσεις σας να διαλευκάνουμε πολλά από τα ερωτήματα που έχουν οι συριανοί φίλαθλοι και όχι μόνο. Ο Αστέρας είναι μια από τις ιστορικότητες ομάδες του νησιού με συμμετοχές στην Δ' Εθνική, παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια η ομάδα παραπαίει. Η περσινή χρονιά ήταν όμως σχετικά καλή, πρέπει να ομολογήσουμε. Τι πιστεύεται εσείς ότι έφταιξε και ο Αστέρας δεν συγκαταλέγεται στους "μεγάλους" του κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια; «Θέλω να καλημερίσω και να ευχαριστήσω θερμά το sportcyclades για το ενδιαφέρον του σε αυτό το λεπτό ζήτημα που «καίει» το νησί της Σύρου και γενικότερα όλες τις Κυκλάδες. Αποφασίσαμε το 2010, εγώ ο πρόεδρου μας Σταμάτης Φράγκος και κάποια άλλα αξιότιμα άτομα του νησιού μας να αναλάβουμε τον Αστέρα Σύρου και να τον βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε και από όποιο πόστο την ομάδα μας, βάζοντας στην άκρη τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις, την κούραση κ.τ.λ.. Την πρώτη χρονιά τα πήγαμε περίφημα αγωνιστικά και οργανωτικά και ήταν πάρα πολλή δύσκολο γιατί την ομάδα τα προηγούμενα χρονιά ήταν στα χέρια του κ. Νικόλαου Κουντουρη που μόνος του προσπαθούσε να την περισώσει και ευτυχώς που υπήρχε αυτός ο «άγιος» αλλιώς δεν θα υπήρχε Αστέρας εδώ και πολλά χρονιά...

Τον δεύτερο χρόνο συνεχίσαμε το έργο μας μαζί με τον κ. Λαζαρινό και τους ποδοσφαιριστές μας που είναι τιμή μου που συνεργάστηκα μαζί τους.

Όταν τη χρονιά αυτή πήγα στην ΕΠΣ Κυκλάδων για μια δουλειά στο αρχείο του Αστέρα ανατρίχιασα από τα ονόματα που έχουν παίξει σε αυτόν το σύλλογο. Όλα αυτά τα χρονιά ο πρόεδρος μας προσπαθούσε να βοηθήσει την ομάδα οικονομικά και το έκανε με το παραπάνω, ελέω κρίσης όμως το τελευταίο διάστημα δεν μπορούσε να πάρει όλο το βάρος πάνω του κάτι εντελώς φυσιολογικό και αν κάποιος το αμφισβητήσει αυτό, έχω όλα τα στοιχεία και μπορώ να τα δημοσιεύσω..

Δεν κυνηγήσαμε μεγάλες μεταγραφές και έξοδα. Είμασταν πάντα χαμηλού προφίλ με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κίνητρο για αυτήν την ομάδα έλλειψη στόχων. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι το πρωτάθλημα των Κυκλάδων είναι το πιο δαπανηρό στην Ελλάδα από άποψη έξοδα μετακινήσεων και διαμονής ομάδων και πιστεύω ότι αυτό το πρωτάθλημα υπάρχει ακόμα επειδή το τονίζω, επειδή υπάρχουν οι πρόεδροι αυτών των ομάδων στηρίζουν με αγάπη και χρήμα αυτές τις ομάδες..

asteras-mykonos-13-8-2012-6

Η ΕΠΣ Κυκλάδων έδωσε στην δημοσιότητα λίστα με τα χρέη ομάδων προς ΕΠΟ και ΕΠΣΚ. σε αυτές τις ομάδες συγκαταλέγεται και ο Αστέρας, μπορείτε να μας πείτε από πότε είναι αυτά τα χρέη και αν το τελευταίο διοικητικό συμβούλιο γνώριζε την ύπαρξη του; «Το 2011 μας γνωστοποίησαν ότι ο Αστέρας είχε ένα πρόστιμο της τάξεως των 6.400 λογω χειροδικίας ενός ποδοσφαιριστή το 2006!. Στοιχεία του ποδοσφαιριστή κ.τ.λ. δεν τα λέω για ευνόητους λόγους. Όταν αναλάβαμε την ομάδα και συγκεκριμένα εγώ δεν γνώριζα για το συγκεκριμένο συμβάν και νομίζω και οι υπόλοιποι!. Λέμε τώρα για κάποια χρόνια πίσω...»

asteras-ao tinou-14-10-2011-1

Η ένωση τόνισε ότι ομάδες που έχουν χρέος προς την ΕΠΣ και την ΕΠΟ δεν θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα, υπάρχει τέτοιος κίνδυνος για τον Αστέρα; «Στην τελευταία γενική συνέλευση απουσίαζα και εγώ και ο πρόεδρος της ομάδας λογω δουλειάς στο συγκεκριμένο μαγαζί που έχει ο κ. Φράγκος. Χωρίς να στείλει κάποιο χαρτί στην ομάδα μας -και ευτυχώς μας ειδοποίησε ο κύριος Πέτρος Ραουζαιος-, ο πρόεδρος της ένωσης απείλησε τις ομάδες με χρέη με διαγραφή από το πρωτάθλημα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει πλήγμα στην εικόνα της ομάδας. Και θέτω τα εξής ερωτήματα: 1)πιστεύετε ότι ήταν σωστός ο τρόπος διαχείρισης του θέματος; 2)πως πιστεύετε ότι θα επιζήσουν οι ομάδες όταν έχουμε να πάρουμε επιχορήγηση από το 2010; από την τσέπη μας...αποκλειστικά;. Θα ήθελα να πω και πάρα πολλά αλλά με νοιάζει αύτη τη στιγμή η λύση του προβλήματος αυτού, επίσης θέλω να πω ότι δεν φταίει σε αυτό το θέμα η δική μας ένωση, τα υποερωτηματα πάνε προς κάθε κατεύθυνση...»

asteras-anw syros 1-2 kypello 24-9-2011 2

Εσείς τι σκοπεύετε να κάνετε από την πλευρά σας; «Οι επόμενες μέρες θα είναι σημαντικές για την σωτηρία του συλλόγου και απευθύνω έκκληση βοήθειας από τους φορείς του νησιού μας. Μονό έτσι θα αποδείξουμε ότι ήμασταν και θα είμαστε... ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ!!!»

asteras 2011-12

Ο κ. Γκάτζιος θέλησε μέσα από τις δηλώσεις του να καθησυχάσει τους φιλάθλους του Αστέρα αλλά και να εξηγήσει την κατάσταση ως έχει. Είναι βαθύτατα πεπεισμένος ότι η ομάδα μπορεί να βρει το δρόμο της και να μπει στο νέο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει σε μερικούς μήνες γιατί όπως τόνισε… ο Αστέρας είναι ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ και πρέπει να την βοηθήσουν όλοι σε αυτή την δύσκολη περίοδο που περνάει το σωματείο!

Εμείς να ευχηθούμε στον συριανό σύλλογο και το ΔΣ του Αστέρα, να μπορέσει να βρει το δρόμο του, ξεπερνώντας τα εμπόδια που τον ταλανίζουν χρόνια τώρα.

 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares