Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013 16:42

Μιχάλης Βαμβακάρης: Φέτος ο Παμμηλιακός είχε ψυχικό σθένος!

Ο άνθρωπος που επί των ημερών του ο Παμμηλιακός γνώρισε την μεγαλύτερη βαθμολογική καταξίωση και όχι μόνο! είναι ο πρόεδρος του μηλέϊκου σωματείου κ. Μιχάλης Βαμβακάρης.

κ. Βαμβακάρη ευχαριστούμε που είστε σήμερα κοντά μας. Ο Παμμηλιακός τα τελευταία χρόνια έχει δώσει ένα νέο αέρα στις ποδοσφαιρικές Κυκλάδες όχι τόσο για τα ποδοσφαιρικά του επιτεύγματα όσο για την άψογη φιλοξενία που πραγματικά μένεις έκθαμβος με αυτό που συναντάς στο Δημοτικό Στάδιο της Μήλου. Αυτή η φιλοξενία χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό σε εσάς. Γνωρίζω ότι είστε μετριόφρον και χαμηλών τόνων άνθρωπος όμως θέλω να μας πείτε πια ήταν η σκέψη σας πάνω σε αυτό το κομμάτι που χαρακτηρίζει τον σύλλογό σας και αν αυτό είναι ανταποδοτικό από τους άλλους συλλόγους. «Και εγώ προσωπικά σας ευχαριστώ για τη τιμή που μου κάνετε να με φιλοξενείτε στο siteσας. Παράλληλα, όμως θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και συγχαρώ για το έργο που προσφέρεται προβάλλοντας τα αθλητικά δρώμενα του νομού μας και όχι μόνο. Όσο για τη φιλοξενία της ομάδας μας τι να πούμε εμείς….; και μόνο η αναφορά σας και η αναγνώριση μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Άλλωστε είμαστε ένα από τα νησιά των Κυκλάδων που φημίζονται για τη φιλοξενία τους. Τι το καλύτερο για το φιλοξενούμενο σωματείο να αισθάνεται «σαν στο σπίτι του». Τέλος, ένας άριστος τρόπος, κατά τη προσωπική μου άποψη να περνάς μηνύματα….! Όσον αφορά την ανταπόδοση που με ρωτήσατε, σύμφωνα με τα λεγόμενα των αθλητών, χαίρουμε της ίδιας φιλοξενίας και αντιμετώπισης από τους υπόλοιπους συλλόγους στα εκτός έδρας παιχνίδια μας και τους ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό.»

vamvakaris-aivaliotis-kypello-2013

Ο Παμμηλιακός κατά γενική ομολογία ήταν η καλύτερη ομάδα του 2ου ομίλου και κατ’ επέκταση μια από τις καλύτερες του πρωταθλήματος. Αυτό το δήξατε κατακτώντας το πρωτάθλημα στον όμιλό σας αλλά και παίρνοντας την 2η θέση στις Κυκλάδες. Θα θέλατε να αναφερθείτε στην φετινή σας πορεία «Ήτανε αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και οργάνωσης σε προπονητικό επίπεδο. Μια επιβράβευση δουλειάς επί σειρά ετών που βγήκε φέτος. Είδα στα παιδιά ψυχικό σθένος, πράγμα το οποίο εγώ προσωπικά θεωρώ ως έναν από τους βασικότερους παράγοντες σε αυτό που επιτεύχθηκε. Τους ευχαριστούμε γι’ αυτό γιατί ακούστηκαν τα κατορθώματα του συλλόγου μας κι εκτός Κυκλάδων. Ο κόσμος της Μήλου αγκάλιασε την ομάδα μας, ενώ θεωρώ ακόμα πιο σημαντικό ότι τα μικρά παιδιά της ακαδημίας έθεσαν ως στόχο την κατάκτηση μιας ανάλογης θέσης έχοντας ως πρότυπα  τους μεγάλους σε ηλικία παίχτες της ομάδας. Εδώ θα ήθελα να σταθώ και να ευχαριστήσω το ταξιδιωτικό  γραφείο ‘’BRAUKATTRAVEL’’ του Ιωάννη Καστρίτη και Λεωνίδα Φωτηνού για την τριετή χορηγία τους στην ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου, καλύπτοντας τα έξοδα μετακίνησης διαμονής και διατροφής στα εκτός έδρας παιχνίδια.»

panigirismoi-pammi-18-3-2013

Πώς είδατε την φετινή διοργάνωση; «Πιστεύω ότι ήταν το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Αν εξαιρέσουμε τα προβλήματα και την ταλαιπωρία που προέκυψαν μετά τα Χριστούγεννα με την ενδοκυκλαδική συγκοινωνία, θα μιλάγαμε για ένα αναβαθμισμένο πρωτάθλημα με καλύτερες και ποιοτικότερες ομάδες και ευχάριστες εκπλήξεις όπως η συμμετοχή των ομάδων της Σίφνου και της Σερίφου. Ελπίζω κι εύχομαι σύντομα η Φολέγανδρος και η Κίμωλος να συμμετάσχουν επίσης και αυτές μεγαλώνοντας τον ποδοσφαιρικό χάρτη των Κυκλάδων. Όλα αυτά θεωρώ ανεβάζουν και το επίπεδο της ένωσής μας και δικαιώνουν τις αποφάσεις των ανθρώπων που την απαρτίζουν.»

PAMMHLIAKOS-AJAX 2012

Δυο λόγια για τους φετινούς σας αντιπάλους; «Κάθε μια με τα δικά της στοιχεία και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ταλέντο από Πάρο, καλές και ποιοτικές ομάδες από Σύρο, έλλειψη εμπειρίας από τους γείτονές μας, αλλά θέληση για να πετύχουν. Πολύ καλή ομάδα ο Πανθηραϊκός. Κορυφαία όλων και δίκαια πρωταθλήτρια η Α.Ο. Μυκόνου. Της ευχόμαστε καλή πορεία καθώς επίσης και στον Πανναξιακό στη Γ’ Εθνική.»

metagrafes2012PAMMILIAKOS

Ο Παμμηλιακός μετά τις φετινές του εμφανίσεις ανέβασε πολύ τον πήχη. Τι θα περιμένουν να δουν φέτος από την ομάδα σας οι φίλαθλοι και αν θα έχουμε κάποιες αλλαγές. «Αλλαγές θα υπάρξουν αναγκαστικά. Είτε λόγω τραυματισμών, είτε λόγω σπουδών, είτε λόγω αποχωρήσεων. Τόσο όμως η ανάγκη να αποδείξουμε ότι δεν ήταν τυχαία η πορεία μας φέτος, όσο και τα θέλω μας, είναι η ομάδα να συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο αγωνιστικά. Έτσι λοιπόν, με τις προσθήκες που θα κάνουμε και που ήδη έχουμε δρομολογήσει, με τη σύμφωνη γνώμη και εισήγηση του προπονητή μας, ο σκοπός αυτός θεωρώ πως θα επιτευχθεί.»

gkoutzas-dimarxos-vamvakaris-2-2013-1

Για να φτάσουμε στο σήμερα έπρεπε να γίνουν κάποια σημαντικά πράγματα όπως είναι πχ η παραμονή του προπονητή σας κ. Ζαχαρία Γκούτζα στον πάγκο της ομάδας σας. Να θυμίσω ότι είναι ο μακροβιότερος τεχνικός σε κυκλαδίτικο πάγκο 17 χρόνια. Αυτό σημαίνει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία που ακολουθήθηκε, γνώση και άποψη για τον κάθε αθλητή ξεχωριστά αλλά και το ταλέντο των μηλιών ποδοσφαιριστών σας που έφερε αυτά τα αποτελέσματα. «Κοιτάξτε, πιστεύω ότι ο κ. ΓΚούτζας έχει προσφέρει τα μέγιστα στο Μηλέϊκο ποδόσφαιρο. Ήταν  ο εμπνευστής της ακαδημίας τα πρώτα χρόνια του στο τιμόνι του Παμμηλιακού. Σήμερα, με τη προσθήκη κι άλλων ανθρώπων δίπλα του έχει βοήθεια στο να κάνει κάτι καλύτερο γεγονός που θα φανεί σε βάθος χρόνου. Στη διοίκηση όλοι μας θέλουμε και ασχολούμαστε με τις ακαδημίες μας. Δεν σας κρύβω ότι ονειρευόμαστε να λειτουργήσουν κάποια στιγμή σε πρότυπα μεγάλων συλλόγων.»

akadimies-pammiliakou-20-5-2013-0

Ο Παμμηλιακός τα τελευταία χρόνια έχει δώσει σημαντικό βάρος στις ακαδημίες του όμως ένα από τα μειονεκτήματα είναι η αγωνιστική δράση για τους πιτσιρικάδες λόγω του ότι δεν υπήρχαν ως πρότινος (βλέπε Πανσιφναϊκός) άλλες οργανωμένες ακαδημίες. «Πιστεύω ότι το Α και το Ω σε μια ομάδα είναι οι ακαδημίες της και η ενασχόλησή μου με τα παιδιά των ακαδημιών με κάνει να αισθάνομαι ευτυχισμένος και τους ευχαριστώ γι’ αυτό από τα βάθη της ψυχής μου. Όσο για την έλλειψη αγωνιστικής δράσης, υπάρχει εν μέρει, αλλά γίνονται αγώνες εντός συλλόγου τα σαββατοκύριακα και εδώ και δύο χρόνια ο θεσμός του Μουντιαλίτο. Παράλληλα το παιδικό τμήμα παίρνει μέρος στο τοπικό πρωτάθλημα Μήλου. Ήδη προγραμματίζουμε να προηγούνται αγώνες των ακαδημιών πριν την έναρξη των παιχνιδιών του τοπικού πρωταθλήματος και αγώνες στις εγκαταστάσεις της «S&B»που είναι στα Πολλώνια, έτσι ώστε να συνδυάζουν το παιχνίδι σαν εκδρομή και αποστολή ταυτόχρονα. Είμαστε στη διαδικασία να οργανώσουμε εφόσον το επιτρέπουν τα δρομολόγια φιλικά παιχνίδια με τις αντίστοιχες ακαδημίες Σίφνου και Σερίφου.»

7o pankykladiko paros kerkides

Για 2η συνεχή χρονιά οι Ακαδημίες του Παμμηλιακού παίρνουν μέρος σε ένα από τα πιο οργανωμένα τουρνουά του Νομού μας, το Πανκυκλαδικό. Θα θέλατε να μας πείτε δυο λόγια για την διοργάνωση και αν αυτή μπορεί να έρθει κάποια στιγμή στο νησί σας; «Στη γιορτή του «μικρού ποδοσφαιριστή» όπως εύστοχα αναφέρεται κι εσείς στη προκήρυξη milos-glaronisiaπρωταθλήματος, κάναμε και φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το όνειρό τους πραγματικότητα. Πήραμε μέρος σε αυτό το τουρνουά, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα, με σπουδαιότερο τη μετάβασή μας στο νησί της Νάξου. Με τη συνδρομή όμως των γονέων και την οικονομική ενίσχυση για αλλά μια φορά της «S&B Βιομηχανικά Ορυκτά», καταφέραμε να πάρουμε μέρος σε όλες τις  κατηγορίες (προπαίδες, junior, projunior, babini).

Προσωπικά εγώ και όλο το Δ.Σ. θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους γονείς και τον κ. Σπυρίδωνα Τζίντζο υπεύθυνο τοπικών υποθέσεων Μήλου για τη κατανόηση και την βοήθεια που έδειξαν για τον σκοπό αυτό.

Την θεωρώ όπως ήδη έχω πει γιορτή του κάθε μικρού παιδιού, συνδυάζοντας το ταλέντο με τα παιδαγωγικά μηνύματα που πρέπει να διαφυλάσσουμε σαν κόρη οφθαλμού σ’ αυτές τις ηλικίες. Πρωταγωνιστές πρέπει να είναι μόνο τα παιδιά κι εμείς απλά παρατηρητές.

Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές που μας εμπιστεύτηκαν τη διοργάνωση του 9ου Πανκυκλαδικού πρωταθλήματος ακαδημιών ποδοσφαίρου 2014. Να είστε σίγουροι ότι θα καταφέρουμε και θα οργανώσουμε ένα από τα καλύτερα τουρνουά των τελευταίων χρόνων και θα σηματοδοτήσουμε την απαρχή μιας καινούργιας σε μορφή και φιλοσοφία, διοργάνωσης.»

pammiliakos akadimies stivou 2012-1

Ο Παμμηλιακός εκτός από τα ποδοσφαιρικά του τμήματα διαθέτει εδώ και πολλά χρόνια τμήματα στίβου και όχι μόνο. Θα θέλατε να μας πείτε δυο λόγια για τα άλλα αθλήματα του συλλόγου σας; «Πριν τρία χρόνια, είχαμε μόνο τμήματα  ποδοσφαίρου και στίβου. Σήμερα, έχουμε τμήματα βόλεϊ παιδικό, βόλεϊ γυναικείο, τμήμα γυμναστικής για ενήλικες, pilates, ζumba και τμήμα μικτό minibabiniγια παιδιά από 3 ετών και άνω, τον «προθάλαμο» ώστε να μυηθούν τα μικρά παιδιά στο χώρο του αθλητισμού και να διαπιστώσουν οι προπονητές  μας που έχουν κλήση και τι άθλημα τους ταιριάζει να ακολουθήσουν…. Συζητάμε ήδη τη δημιουργία γυναίκειου τμήματος ποδοσφαίρου, τμήματος ποδηλασίας, Taekwondo, πινκ πονκ και μπάσκετ. Θα ήθελα εδώ να σταθώ στο κομμάτι αυτό του μπάσκετ.. προσωπικά πιστεύω ότι η Μήλος έχει αστείρευτο ταλέντο στο άθλημα αυτό. Δυστυχώς όμως η έλλειψη κλειστού χώρου δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στο τμήμα… όπως και στο βόλεϊ φυσικά. Γήπεδα ανοιχτά υπάρχουν αλλά οι αγωνιστικοί χώροι για τους αθλούμενους δεν είναι ασφαλείς για τη σωματική τους ακεραιότητα…  ο Δήμαρχός μας κ. Δαμουλάκης με τον Αντιδήμαρχο κ. Τσιριγωτάκη και το αρμόδιο τμήμα των μηχανικών του Δήμου κάνουν αξιόλογες ενέργειες για τη δημιουργία καλύτερου χώρου στο Δημοτικό στάδιο Μήλου και ήδη απ’ ότι μας έχουν διαβεβαιώσει θα έχουμε άμεσα αποτελέσματα. Όμως μιλάμε και πάλι για ανοιχτό χώρο και εδώ θέλω να σταθώ στο γεγονός.. «που είναι η πολιτεία να κοιτάξει κι εμάς… Που….; τι διαφορά έχουν οι άλλοι από εμάς…;» ονειρευόμαστε ένα κλειστό και θα το διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο.

Θα ήθελα επίσης να αναφέρω πως μας ενδιαφέρει να διοργανώσουμε σε συνεργασία και με άλλους συλλόγους του νησιού μας και τον ΣΕΓΑΣ διάφορες εκδηλώσεις αθλητικού τουρισμού με πανελλαδική συμμετοχή, έτσι ώστε ο καθένας από τους συμμετέχοντες να θαυμάσει τη πολυδιάστατη ομορφιά του νησιού μας.»

Κ. Βαμβακάρη, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ και σας ευχόμαστε τα καλύτερα «Ευχαριστώ! Συνεχίστε έτσι!»

agalia-sto-kentro-pammiliakos-2012-1

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares