Σάββατο, 08 Ιουνίου 2013 14:00

Γιάννης Αναπλιώτης: Από πού πήρε το πρωτάθλημα Σίφνου την ονομασία του

Ο Γιάννης Αναπλιώτης έφυγε απ’ τη ζωή από παθολογικά αίτια στα 27 του χρόνια τον Ιανουάριο του 2001.

Ήταν ομολογουμένως -αν όχι το μεγαλύτερο- ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στα 3 δημοφιλέστερα ομαδικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ) και όχι μόνο, που έχει βγάλει η Σίφνος έως και σήμερα!

podosfairo-sifnos-2012-2

Εκείνη την περίοδο, ο Οικολογικός Σύλλογος Καμαρών «Η Μερόπη» επί προεδρίας του Κου Βίκτωρα Μαυρογιάννη, μετέτρεψε το υπάρχον γήπεδο μπάσκετ του λιμανιού -απ’ όπου καταγόταν και ο Γιάννης- στο πρώτο γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 της Σίφνου.

Με την ολοκλήρωση της μετατροπής-χρήσης του γηπέδου, ο Οικολογικός Σύλλογος Καμαρών διοργάνωσε το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 5Χ5 Σίφνου και ως φόρο τιμής προς τον αδικοχαμένο πολυτάλαντο Γιάννη Αναπλιώτη έδωσε στη διοργάνωση το όνομά του.

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 5Χ5 «Ιωάννης Αναπλιώτης» διεξάγεται με επιτυχία εδώ και 12 συνεχή χρόνια και έχει γίνει θεσμός πλέον για τους Σιφνιούς, συμμετέχοντες και μη, χαροποιώντας έτσι τους εμπνευστές του.

peirates-kypello-2012

Πάντα στην έναρξη του πρωταθλήματος αλλά και στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης τηρείται ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Γιάννη που εμείς που τον ζήσαμε από κοντά δεν θα ξεχάσουμε ποτέ εκτός απ’ το ταλέντο του, το ήθος και την καλοσύνη που τον διέκρινε και αυτό θα προσπαθούμε να το μεταλαμπαδεύσουμε και στις νεότερες γενιές που δεν μπόρεσαν να τον γνωρίσουν!

Αιωνία του η μνήμη…

meropi-kypello-6-2013

Ευχαριστώ θερμά τον Κο Βίκτωρα Μαυρογιάννη για την πολύτιμη βοήθειά του.

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares