Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 16:19

Θ. Παχατουρίδης: "Η επιτυχία της ομάδας είναι πάρα πολύ μεγάλη"

Ο τεχνικός της πρωταθλήτριας ομάδας των Κυκλάδων, Θεόφιλος Παχατουρίδης, μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για την μεγάλη επιτυχία της Μυκόνου, όπου από την Κυριακή είναι ομάδα Γ' Εθνικής.

"Το παιχνίδι με τον Κανάρη για την τελευταία αγωνιστική των αγώνων μπαράζ, είχε μία ιδιαιτερότητα, γιατί και οι δύο ομάδες έπαιζαν για την άνοδο στη Γ' Εθνική. Αυτό από μόνο του έκανα δύσκολο το παιχνίδι, δηλαδή, η σκοπιμότητα κι από τις δύο πλευρές, ανέβαζε τον πήχη δυσκολίας του ματς. Εμείς γνωρίζαμε από την αρχή ότι χρειαζόμαστε νίκη και μόνο νίκη, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας. Παίξαμε με τον τρόπο που έπρεπε να αγωνιστούμε, τακτικά τα παιδιά έκαναν εντός του αγωνιστικού χώρου, ότι είχαμε δουλέψει στις προπονήσεις. Επίσης είχαμε διαβάσεις ακόμη περισσότερο τους αντιπάλους μας ώστε να μάθουμε ακόμη καλύτερα τον τρόπο παιχνιδιού τους. Τελικά καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, αν και στο τέλος χάσαμε την ψυχραιμία μας με τα όσα συνέβησαν με την αποβολή του παίκτη της Χίου. Οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός αυτό, μείωσαν και ξανά μπήκαν μέσα στο παιχνίδι. Όμως ευτυχώς για εμάς δεν κατάφεραν τίποτα παραπάνω".

Για τα πρώτα συναισθήματα που υπάρχουν μετά τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας της Μυκόνου, ο προπονητής των πρωταθλητών είπε: "Όλα αυτά τα χρόνια, κακά τα ψέματα, οι άνθρωποι της ομάδας προσπαθούσαν να φτάσουν τον σύλλογο σ' αυτό το επίπεδο. Τώρα θέλει ανασυγκρότηση, ώστε η ομάδα να πατήσει σε γερές βάσεις. Η επιτυχία της ομάδας είναι πάρα πολύ μεγάλη, δικαιώθηκαν όλοι όσοι δούλεψαν όλα αυτά τα χρόνια για την Μύκονο. Σπαταλήθηκαν πάρα πολλά χρήματα, όμως, τέλος καλό όλα καλά. Θα κάνουμε τις επόμενες μέρες μία συνάντηση με τους ανθρώπους της ομάδας, ώστε να δούμε τι χρειάζεται να γίνει, ώστε να ξεκινήσει άμεσα ο προγραμματισμός, γιατί δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρέπει να κοιτάξουμε να κάνουμε προγραμματισμό από την αρχή, τόσο στο κομμάτι των υποδομών, όσο και στο λειτουργικό, καθώς αυτά θα πρέπει να αλλάξουν λίγο, ώστε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Πιστεύω αν διοικητικά είμαστε δυνατοί και έρθουν κι άλλοι άνθρωποι κοντά στην ομάδα, τότε δεν θα έχουμε κανέναν απολύτως πρόβλημα τη νέα αγωνιστική περίοδο".

Για τον κόσμο της Μυκόνου και το πως νιώθει για την επιτυχία της ομάδας ο κ. Παχατουρίδης τόνισε: "Από το 1997 που είμαι στη Μύκονο, αν έχουν γίνει αριθμητικά τρία παιχνίδια που είχαν τεράστια σημασία, τότε το ένα από τα τρία ματς, ήταν αυτός ο αγώνας, με τον Κανάρη. Το πάθος, η παρουσία του κόσμου, το αγκάλιασμα που υπήρχε τον τελευταίο μήνα προς την ομάδα - από τα μπαράζ των Κυκλάδων, μέχρι και της διαδικασίας των αγώνων ανόδου - μου θύμισε άλλα χρόνια. Η παρουσία του κόσμου την Κυριακή, μας έδωσε ελπιδοφόρα μηνύματα και σε εμάς σαν ομάδα, αλλά και στη διοίκηση".

Για το μέλλον του ίδιου στην ομάδα ο κόουτς της Μυκόνου, ξεκαθάρισε ότι ακόμη είναι νωρίς και όλα τα σενάρια είναι πιθανά: "Θα μιλήσουμε με το συμβούλιο τις επόμενες ημέρες, όταν θα κάτσουμε όλοι μαζί για να κάνουμε τον προγραμματισμό. "Ουδέν μονιμότερου του προσωρινού". Υπάρχουν διάφορα θέματα, θα πρέπει να γίνουν μεταγραφές, κάποιοι θα φύγουν και κάποιοι άλλοι θα έρθουν. Θα πρέπει πάνω απ' όλα να γίνουν μεταγραφές ουσίας, γιατί κακά τα ψέματα, η Μύκονος ήταν πολλά χρόνια στην κατηγορία και ξέρει να περπατά και να βρίσκει αυτό που θέλει. Θέλει προσοχή, μελετημένες κινήσεις και να γίνουν μεταγραφές ουσίας και όχι τυμπανοκρουσίας. Οι "μεγάλες" μεταγραφές τις περισσότερες φορές δεν προσφέρουν τίποτα".

Όπως είναι γνωστό στη Γ' Εθνική θα υπάρχουν ιστορικές ομάδες της Ελλάδος, όπως είναι η ΑΕΚ, ο Ιωνικός, ο Ατρόμητος Πειραιά, το Αιγάλεω (μπορεί να μην παίξουν μαζί) κι άλλες. "Το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής με τον τρόπο που διεξάγεται φέτος είναι άγνωστο και πόσο μάλλον για την ΑΕΚ, που είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί σ' αυτήν την κατηγορία και αυτή η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη γι' αυτήν. Στο πρωτάθλημα όλα μπορούν να συμβούν. Εγώ προσωπικά δεν φοβάμαι κανέναν αντίπαλο, απλά θεωρώ ότι αν πέσουμε στον όμιλο της Αθήνας, θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα και θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια για να τα καταφέρουμε. Ενώ, αν είμαστε στον όμιλο του Πειραιά, όχι τόσο σαν ομάδες γιατί κι εκεί θα είναι το Αιγάλεω, αλλά γενικά είναι χαμηλότερης δυναμικότητας σε σχέση μ' αυτόν την Αθήνας. Οι Αθηναϊκές ομάδες είναι πιο έμπειρες, πιο δυνατές και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να παραμείνεις στην κατηγορία. Σύμφωνα με τα όσα έχουμε πει ήδη με τους ανθρώπους της ομάδας, για να παραμείνεις στην κατηγορία, καθώς όπως είναι γνωστό θα πέφτουν οκτώ σύλλογοι, θα πρέπει να έχεις ένα καλό ρόστερ. Για να μείνεις αυτή τη χρονιά και να κάνεις την προεργασία σου για την επόμενη, που θα είναι καθαρά επαγγελματική κατηγορία". Αυτά είπε ο κ. Παχατουρίδης για τη δυναμικότητα των ομίλων και τις ομάδες που θα πάρουν μέρος σ' αυτήν.

Τέλος, ο Μυκονιάτης προπονητής είπε πως δύο χρόνια από τώρα η Γ' Εθνική θα είναι πιο εύκολη σε σχέση με τη φετινή σεζόν: "Θα είναι πιο εύκολη η Γ' σε δύο χρόνια, καθώς θα έχεις τα πατήματα της προηγούμενης χρονιάς και θα είσαι πιο κατάλληλα προετοιμασμένος. Το επαναλαμβάνω, χρειάζεται σκληρή δουλειά ώστε, να ανέβει ένα παραπάνω σκαλί η ομάδα και να γίνει επαγγελματική. Πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές στις υποδομές, το γήπεδο της Μυκόνου είναι σε άσχημη κατάσταση. Πρέπει να αλλαχθεί ο τάπητας, οι εγκαταστάσεις γενικά θέλουν μία διαμόρφωση και θα χρειαστεί ο Δήμος να μας βοηθήσει πάνω σ' αυτό το κομμάτι. Θα πρέπει να μπει όλο το τμήμα μέσα στο γήπεδο ώστε να μπορεί να λειτουργεί καλύτερα, γιατί αν έχει το κάθε τμήμα επιτυχία, τότε είναι για το σύνολο του νησιού καλό. Το λέω συνεχώς στα παιδιά, πως αν δεν έχεις επιτυχίες δεν μπορείς να ανέβεις σκαλοπάτι. Η επιτυχία φέρνει καλύτερη υποδομή, ο κόσμος ενδιαφέρεται περισσότερο, καθώς βλέπει τα χρήματα που δίνει πιάνουν τόπο. Εδώ έχουμε καθαρά προσφορά κι θέαμα. Για να έχεις του πάντες κοντά σου χρειάζεται να είσαι καλός και θα προσφέρεις χαρά στους φιλάθλους. Η επιτυχία της Μυκόνου θα φέρει περαιτέρω προβολή για το νησί, αφού θα ακούγεται το όνομά του καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς".

Του Σταύρου Μαυράκη «Κοινή Γνώμη»

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares