Σάββατο, 27 Απριλίου 2013 22:51

Πρωταθλήτρια Κυκλάδων η Μύκονος 2-0 τον Παμμηλιακό στον «τελικό» της Πάρου.

Τον τίτλο του φαβορί, που κουβαλούσε όλη τη χρονιά, επιβεβαίωσε απέναντι στον αήττητο φέτος Παμμηλιακό, η Μύκονος.

Η ομάδα του νησιού των ανέμων κέρδισε με 2-0 τη Μηλέικη ομάδα και την υποχρέωσε στην πρώτη και τελευταία ήττα της για φέτος. Στέφθηκε έτσι πρωταθλήτρια Κυκλάδων και θα είναι αυτή που θα διεκδικήσει σε αγώνες μπαράζ με αντιπάλους τους πρωταθλητές των νομών Σάμου, Χίου και Λέσβου, το εισιτήριο για τη νέα αναδιαρθρωμένη Γ’ Εθνική.

mykonos-pammiliakos-27-4-2013-0 

Η Μύκονος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την απειρία των παιχτών του Παμμηλιακού για ένα τέτοιο παιχνίδι, καθώς η ομάδα της Μήλου δεν κατάφερε να διαχειριστεί το βάρος ενός τόσο μεγάλου τελικού, στον οποίο έφτανε για πρώτη φορά στην ιστορία της, παρότι αήττητη.

milos-glaronisia 

Μόλις στην πρώτη επίσκεψη στα καρέ του Αϊβαλιώτη ο Τόσκα, μετά από κάθετη μπαλιά του Θεοδώρου, ξέφυγε πλάσαρε σωστά και άνοιξε το σκορ (1-0) μόλις στο 2ο λεπτό της συνάντησης μετατρέποντας τα πόδια των παιχτών του Παμμηλιακού σε βαρίδια. Η ομάδα της Μήλου παρέπαιε για αρκετή ώρα, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του α’ ημιχρόνου να βρει ρυθμό και να αντιδράσει. Οι παίχτες κλειδιά των «κόκκινων» Τσιριγωτάκης και Παπαδημητρίου ήταν εγκλωβισμένοι από το ασφυκτικό πρέσινγκ που ασκούσαν οι Μυκονιάτες, οι οποίοι με πρωτεργάτη τον αρχηγό τους Αργυρίου που έκανε μεγάλο παιχνίδι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο.

mykonos-pammiliakos-27-4-2013-1

Η αναγκαστική μετατόπιση του Μάλλη από τα χαφ στο αριστερό άκρο της άμυνας αποδείχτηκε όπως είχαμε αναφέρει και στο ραδιοφωνικό pregame του SportCyclades καθοριστική, καθώς ο Παμμηλιακός κέρδιζε σε εμπειρία με την τοποθέτηση του αγέραστου Αντώνη Ψαθά στο κέντρο, έχανε όμως σε ταχύτητα, εκρηκτικότητα αι δημιουργία. Από εκείνη την πλευρά χτύπησαν οι Μυκονιάτες με τον Μπαλλή και τον Τόσκα να δημιουργούν συνεχή ρήγματα.

 

Και ενώ οι παίχτες του Παμμηλιακού περίμεναν, όπως συνηθίζεται, το τέλος του α’ ημιχρόνου για να ανασυνταχθούν ήρθε το 2-0 στο 42ο λεπτό από τον Κυπριτίδη, σε ένα κομβικό σημείο του «τελικού». Ήταν μια προσωπική προσπάθεια του αριστερού χαφ της Μυκόνου, ο οποίος ελίχθηκε και με δυνατό σουτ στην δεξιά γωνία του Αϊβαλιώτη έγειρε για τα καλά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του. Ο Παμμηλιακός είχε πια να ανέβει ένα βουνό.

mykonos-pammiliakos-27-4-2013-3

Η ομάδα της Μήλου μπήκε στο β’ ημίχρονο αποφασισμένη να τα δώσει όλα, δεν θα μπορούσε πια άλλωστε να κάνει αλλιώς. Η εμπειρία των παιχτών της Μυκόνου όμως δεν άφησε τον Παμμηλιακό να απειλήσει. Ροκάνισαν το χρόνο στα σημεία που οι Μηλιοί ανέβασαν ρυθμό και ήταν και τυχεροί σε 2-3 καλές ευκαιρίες του Παμμηλιακού να μειώσουν το σκορ και να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Ο κόσμος και οι ίδιοι ζητούσαν ένα έστω γκολ για να το πανηγυρίσουν και να διεκδικήσουν σε ό,τι απομένει το θαύμα της ισοφάρισης αλλά ακόμα και τότε η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι, ιδιαίτερα στο τετ α τετ του Καμακάρη με την συμπλήρωση των 90 λεπτών αφού ο Καρατζάς έσωσε την ομάδα της Μυκόνου στη γραμμή και με εξουδετερωμένο τον Άντερσον.   

 

milos-mileika-neaΗ λήξη του αγώνα βρήκε νικητές και ηττημένους να χειροκροτούνται από τον κόσμο τους. Οι παίχτες του Παμμηλιακού αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια και κατόπιν ξαναβγήκαν πιασμένοι χέρι χέρι και αποθεώθηκαν από τους οπαδούς τους για το υπέροχο ταξίδι στην πιο ονειρεμένη χρονιά του συλλόγου στο Κυκλαδίτικο πρωτάθλημα.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παμμηλιακός (Γκούτζας): Αϊβαλιώτης, Κυρίτσης, Μάλλης, Σίδερης, Μπαργιάμη, Ατανάσοφ, Καμακάρης, Τσιριγωτάκης, Χατζίεφ, Παπαδημητρίου Σ. (70’ Καμπανάρος), Ψαθάς Α. (75’ Μήτση)

 

ΑΟ Μυκόνου (Παχατουρίδης): Άντερσον, Καρατζάς, Θεοδώρου, Μπαλλής, Ξένος, Αργυρόπουλος, Αργυρίου (87' Πανέτας), Βαλαμούτης, Τόσκα (76' Νάζος), Τσάλμας (82' Κέκελης), Κυπριτίδης

 

mykonos-pammiliakos-27-4-2013-4

Μικρά από την Πάρο

-Ο καλοκαιρινός καιρός και η ίντριγκα ενός μεγάλου τελικού προσέλκυσαν μεγάλο όγκο φιλάθλων από τη Μήλο, τη Μύκονο και την Πάρο με αποτέλεσμα οι κερκίδες του γηπέδου της Παροικιάς να γεμίσουν και να υπάρχει κόσμος ακόμα και στις γύρω μάντρες και κάγκελα.syros RAOYZAIOS new13

 

-Συγκλόνισε ο κόσμος του Παμμηλιακού που ταξίδεψε από τη Μήλο και έδωσε βροντερό παρόν στην εξέδρα του γηπέδου της Παροικιάς. Οι «Pammi Ultras» με τύμπανα, πανό, κασκόλ και ατελείωτη φωνή κέρδισαν τη μάχη της εξέδρας. Χειροκρότησαν την πρωταθλήτρια Μύκονο και αποθέωσαν τους παίχτες του Παμμηλιακού για το φετινό τους ονειρεμένο ταξίδι.

 

-Τα Μηλέικα Νέα σε συνεργασία με το Sport Cyclades και τον Μύκονος FM Κάλυψαν σε ζωντανή ραδιοφωνική κάλυψη τον αγώνα, ωστόσο ένα πρόβλημα στον σέρβερ του Μύκονος FM άφησε αρκετούς δέκτες «νεκρούς».

 

-Το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων κ.Γιάννης Σιγάλας και ο πρόεδρος επιτροπής ορισμών αγώνων κ.Κώστα Μουτάφης.

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Τάσος Βενιζέλος

Kαθημερινή ενημέρωση με ειδήσεις από τη Μήλο

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares