Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 19:05

Ανασκόπηση του 3ου ομίλου της Ά κατηγορίας

DSCN2179

Ο 3ος και τελευταίος όμιλος της ενοποιημένης φέτος Α΄ Κατηγορίας Κυκλάδων θα λέγαμε ότι στο ξεκίνημα της σεζόν φάνταζε ως ο πιο αμφίρροπος σε σχέση με τους άλλους δύο του πρωταθλήματος.

NAXOS Katsonis 200x100Στη συνέχεια του πρωταθλήματος όμως και βρισκόμενοι πλέον με συμπληρωμένες εννέα (9) αγωνιστικές διαπιστώνουμε ότι ο όμιλος έγινε ένας όμιλος τριών ταχυτήτων, καθώς ο Πανθηραϊκός και η Θύελλα δεν φαίνονται διατεθειμένοι να μπαίνουν σε πολλές – πολλές περιπέτειες.

Από εκεί και πέρα η «μονομαχία» της Νάξου καλά κρατεί θα λέγαμε, καθώς Αστέρας Τραγαίας, Αναγέννηση και ΑΜΣ Φιλωτίου, μονομαχούν και αιωρούνται συνεχώς μεταξύ της 3ης και της 5ης θέσης του βαθμολογικού πίνακα.

Από εκεί και πέρα πάμε στην 3η ταχύτητα, όπου Λάβα, Ίος και Καρτεράδος, υπάρχουν στο πρωτάθλημα, κάνοντας μια αξιοπρεπή παρουσία και επενδύοντας περισσότερο στο μέλλον, βάζοντας το παρόν σε δεύτερη μοίρα.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι έχουν καταφέρει οι ομάδες του 3ου ομίλου μετά το πέρας της 9ης αγωνιστικής:

pan8iraikos-8yella-16-5-2012-1Πανθηραϊκός

Η ομάδα της Σαντορίνης, που θα λέγαμε ότι είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί στους θεσμούς που λαμβάνει μέρος, φέτος έκανε ένα νέο ξεκίνημα με ανακατατάξεις τόσο σε διοικητικό επίπεδο, όσο και σε αγωνιστικό, καθώς η συνένωση της με τον Α.Ο Πύργου ήταν ένα εγχείρημα που λίγες ομάδες το επιχειρούν. Τα ρίσκα πολλά… αλλά αν θέλεις να λέγεσαι μεγάλη ομάδα πρέπει να ρισκάρεις και να καινοτομείς.

Δεν θα σταθούμε όμως πολύ σε αυτό, καθώς ο χρόνος θα δείξει τι μέλει γενέσθαι. Οι ανακατατάξεις όμως προχώρησαν και στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας, όπου η θέση του Γιάννη Φουστέρη στον πάγκο των "Μπλε" καλύφθηκε από τον νέο και ταλαντούχο προπονητή Αλέξη Κωνσταντόπουλο, με τον τελευταίο να έχει ένα νέο ρόστερ παιχτών στα χέρια του, στο οποίο καλέστηκε να περάσει την δική του φιλοσοφία και αγωνιστική εικόνα.

Όλα τα παραπάνω πιστεύω ότι ο κατάλληλος χρόνος για να αξιολογηθούν θα είναι το τέλος του πρωταθλήματος, όπου θα κάνουμε και το τελικό «ταμείο» του κάθε σωματείου.

PANTHIRAIKOS 2012-2013Πάντως τα πρώτα σημάδια είναι ενθαρρυντικά και άκρως ικανοποιητικά, αφού η ομάδα της Θήρας «καμαρώνει» ως η ομάδα, που μαζί με τον Παμμηλιακό δεν έχουν γνωρίσει ήττα στις Κυκλάδες.

Τα στατιστικά και αυτά υπέρ του Πανθηραϊκού καθώς διαθέτει την καλύτερη επίθεση στις Κυκλάδες με 42 τέρματα υπέρ (4,6 ανά αγώνα). Αναλογικά πάντα, αμυντικά θα λέγαμε ότι η εικόνα χαλάει κάπως καθώς τα 9 τέρματα που έχει δεχτεί η ομάδα του Κ. Κωνσταντόπουλου την φέρνουν να δέχεται 8,8 τέρματα ανά αγώνα.

Πάντως η βαθμολογική συγκομιδή των 23 βαθμών (1 περισσότερο από την 2η Θύελλα) δεν έχει κρίνει τίποτα ακόμα, καθώς το αποτέλεσμα του αγώνα της 12ης αγωνιστική, όπου ο Πανθηραϊκός ως τυπικά γηπεδούχος θα υποδεχτεί τους "Καμαριανούς" αναμένεται όπως όλα δείχνουν να κρίνει και την τύχη αυτού του ομίλου.

FILOTI-THIELLA PANIGIRISMOSΘύελλα.

Η Θύελλα Καμαρίου σταθερή αξία τα τελευταία χρόνια θα λέγαμε στον χώρο του ποδοσφαίρου των Κυκλάδων, έχει καταφέρει το ποθητό από πολλούς, το οποίο δεν είναι άλλο να λειτουργείς σαν ομάδα σε πολύ καλά επίπεδα, αλλά να διαθέτεις και την ομάδα που θα σε βάζει σε τροχιά πρωταθλητισμού κάθε χρόνο.

Η ομάδα από το Καμάρι της Θήρας μετά την επιστροφή της πριν τέσσερα χρόνια στα ποδοσφαιρικά πράγματα έχει να επιδείξει σε πολλούς τομείς, κατακτήσεις οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την παρουσία του Κυρίου Καντζέλη στον πάγκο της ομάδας, καθώς και με την αθόρυβη παρουσία ενός "παθιασμένου και μεθοδικού" Δ.Σ που είναι πάντα κοντά στην ομάδα. Σημείο αναφοράς αποτέλεσε μέσα στο 2012 η κατασκευή των νέων αποδυτηρίων της ομάδας, καθώς και thiella agalia paixtes 2012εξασφάλιση του χώρου, όπου θα στεγαστούν τα νέα γραφεία της ομάδας.

Οι τριγμοί που είχαν επέλθει στην ομάδα μετά την ισοπαλία (3-3) με την Αναγέννηση στη Νάξο, φαίνεται να έκαναν καλό στην ομάδα της Σαντορίνης, αφού υπήρξε η ευκαιρία να οριοθετηθούν ξανά κάποιες καταστάσεις, πράγμα που έβγαλε την Θύελλα ακόμα πιο δυνατή.

Στα αγωνιστικά τώρα η Θύελλα που «φιγουράρει» στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα του 3ου ομίλου, σε εννέα (9) αγώνες μετρά 7 νίκες 1 ισοπαλία (Αναγέννηση 3-3) και 1 ήττα (Πανθηραϊκός 1-2). Επιθετικά σκοράρει μ/ο 4,2 γκολ ανά αγώνα και δέχεται 1,1.

Μεγάλο όπλο στα χέρια του Αντώνη Καντζέλη αποτελεί ο ερχομός φέτος στην ομάδα του επιθετικού Μάρκου Φύτρου, που ήρθε από τον Άγιαξ Ταύρου (Δ΄Εθνική), με τον τελευταίο να εξελίσσετε στο «πολυβόλο» του ομίλου, όπου κατέχει την 1η θέση στον πίνακα των σκόρερ με 14 τέρματα (1,5 ανά αγώνα).

TRAGAIA PANTHIRAIKOS EISODOSΑστέρας Τραγαίας

Η πετυχημένη συνταγή των τελευταίων ετών συνεχίστηκε και φέτος για τον Αστέρα Τραγαίας. Η συνταγή αυτή που έχει ως μίγμα την εμπειρία με το ταλέντο κάποιον παιχτών έχει φέρει την ομάδα της ορεινής Νάξου μετά από εννέα (9) αγώνες να βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μάλιστα η συγκομιδή για τους "Ναξιώτες" ίσως θα ήταν καλύτερη αν η ομάδα του Νίκου Βλησίδη δεν είχε σε πολλά παιχνίδια απουσίες σημαντικών παιχτών.

Οι "Τραγαιώτες" θα λέγαμε ότι έχουν κάνει ακόμα ένα ποιοτικό άλμα, όταν το καλοκαίρι ήρθαν από τον Πανναξιακό οι: Αγγελής και Λυμπερτάς, οι οποίοι σίγουρα είναι ένα δυνατό όπλο.

Στατιστικά οι "Πορτοκαλί" παρουσιάζουν ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο, καθώς σε εννέα αγώνες μετρούν 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες (από Πανθηραϊκό και Θύελλα). Τα 21-11 υπέρ και κατά τέρματα, που έχει η Τραγαία λένε ότι πάει καλά τόσο παραγωγικά, όπου με 1ο σκόρερ τον Βασίλη Δεδρινό (4 γκολ), καταφέρνει να πετυχαίνει 2,33 γκολ ανά παιχνίδι, ενώ διαθέτει μια άμυνα εξίσου καλή με τους πρωτοπόρους, η οποία με 11 γκολ παθητικό (1,22 ανά ματς) δείχνει να είναι και το όπλο της καλής βαθμολογικής θέσης που βρίσκεται ο Αστέρας Τραγαίας.

FILOTI-AGERSANI 2012Αναγέννηση Νάξου

Η ευχάριστη έκπληξη του 3ου ομίλου θα λέγαμε ότι είναι η Αναγέννηση Νάξου, η οποία μετά της παρακαταθήκες που άφησε ο Στέλιος Πολέμης (απουσιάζει στο εξωτερικό), συνέχισε φέτος με τον Γιώργο Φακίνο να παίρνει ενεργό ρόλο και στον πάγκο της ομάδας, από όπου και ανάλαβε την ευθύνη να ηγηθεί τεχνικά στην προσπάθεια των "Αγερσανιωτών".

Έτσι η ομάδα της "πεδινής" Νάξου μετά και το πέρας της 9ης αγωνιστικής βρίσκετε στην 3η θέση της βαθμολογίας (μαζί με Τραγαία) ενός δύσκολου ομίλου. Το σημαντικότερο όμως της όλης προσπάθειας όμως βρίσκεται στο γεγονός ότι η Αναγέννηση φέτος παρουσιάζει ένα πολύ πιο πειθαρχημένο σύνολο, όπου με την σταθερή παρουσία κάποιων ποδοσφαιριστών στο βασικό σχήμα που της ομάδας σε κάθε αγώνα, καθιστά ένα "σκληροτράχηλο" αντίπαλο ακόμα και για τις πρωτοπόρες ομάδες του ομίλου (Πανθηραϊκός και Θύελλα), οι οποίες, αναγκασμένες να «υπακούσουν» στο έξυπνο παιχνίδι της Αναγέννησης έχουν αφήσει βαθμούς μέσα στην Νάξο, καθώς η ομάδα του Γιώργου Φακίνου είναι η μοναδική ομάδα στον όμιλο που έχει αποσπάσει βαθμούς και από τους δύο πρωτοπόρους.

Βασικό γνώρισμα των ομάδων της Νάξου, είναι ότι έχουν στις τάξεις τους παίχτες που διαθέτουν ατομική ποιότητα….. έτσι και στην Αναγέννηση η παρουσία των: Παπανικολάου, Πιτταρά, Φακίνου, Σάντα, Μπελέκου, Δεγαϊτα και Μπάκαλου ίσως είναι καταλυτική για την μέχρι σήμερα παρουσία της.

Οι 15 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει η Αναγέννηση προέρχονται από 4 νίκες, 3 Ισοπαλίες, που έχει σε εννέα (9) παιχνίδια. Τα τέρματα 24 - 22 τέρματα της ομάδας της Νάξου προσδίδουν μια ομάδα που όσο εύκολα σκοράρει τόσο εύκολα δέχεται γκολ (ανά ματς 2,66 υπέρ και 2,33 κατά).

FILOTI-AGERSANI 2012ΑΜΣ Φιλωτίου

Η χρονιά φέτος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα της ορεινής Νάξου, η οποία πριν καλά – καλά βγει ο Σεπτέμβρης μετρούσε ήδη δύο (2) προκρίσεις (απόκλεισε Αστέρα Τραγαίας 2-1 και Αναγέννηση 3-1) για τον θεσμό του Κυπέλλου .

Η ομάδα της Νάξου, το καλοκαίρι και μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γιώργο Βασαλάκη, προχώρησε και σε κάποιες σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ της. Σύντομα η κινήσεις αυτές απέδωσαν καρπούς, καθώς ο ΑΜΣ Φιλωτίου παρουσιάστηκε σε σχέση με την σεζόν 2011-2012 σαφώς βελτιωμένος, αφού είχε μια ομάδα που θα μπορούσε να χτυπήσει τον κάθε αντίπαλο.

Η συνέχεια βρήκε την ομάδα του Γιώργου Βασαλάκη να έχει σημαντικό πρόβλημα λόγο έλλειψης χώρου προπονήσεων, καθώς όπως έχουμε προαναφέρει το Φιλώτι είναι από τις λίγες ομάδες, ίσως και η μοναδική στις Κυκλάδες, που οι ποδοσφαιριστές της αναγκάζονται να μετακινηθούν 20 χλμ. προκειμένου να προπονηθούν.

Ωστόσο η χρονιά για το Φιλώτι δεν θα πρέπει να θεωρηθεί επ’ ουδενί χαμένη, καθώς το υλικό που διαθέτει ο ΑΜΣ Φιλωτίου βάζει από μόνο του παρακαταθήκες για ένα λαμπρό μέλλον.

Κακός δαίμονας για τους Φιλωτίτες αποδεικνύονται η αναμετρήσεις της Σαντορίνης όπου έχει δεχτεί πάνω από τα μισά τέρματα (11) που έχει ως παθητικό στο φετινό πρωτάθλημα (21).

Ο ΑΜΣ Φιλωτίου πάει στην 10η αγωνιστική, στην 5η θέση της βαθμολογίας, έχοντας 12 βαθμούς (-2 από την περσινή περίοδο). Τα τέρματα για την ομάδα της Νάξου, που έχει ως πρώτο σκόρερ τον Ευριπιώτη με 5 γκολ είναι 24 υπέρ (2,66 ανά ματς) και 21 κατά (2,33 ανά ματς).

FILOTI-LAVA 2012 2Α.Ο Λάβα

Η Λάβα ανήκει στις ομάδες που φαινομενικά το μέλλον τους ανήκει… και λέμε φαινομενικά γιατί τι άλλο θα μπορούσες να πεις για μια ομάδα που έχει μια φρεσκοεκλεγμένη, ορεξάτη Διοίκηση, έναν Προπονητή με τεράστια εμπειρία και γνώση (Δ. Πήττας) και ένα αναξιοποίητο σύνολο από νεαρούς παίχτες, οι οποίοι διαθέτουν ταλέντο και όρεξη για διάκριση.

Αρχικά η Διοίκηση και στη συνέχεια ο Δ. Πήττας έφεραν τις ριζικές αλλαγές στην ομάδα, βάζοντας ως πρωταρχικό στόχο το χτίσιμο και όχι τα αποτελέσματα. Το εγχείρημα φαίνεται να πάει καλά, με τον έμπειρο τεχνικό να δηλώνει ότι, αν όλα πάνε καλά του χρόνου η Λάβα θα παρουσιάσει ένα πρόσωπο που θα εκπλήξει πολλούς.

Η ομάδα από το Εμπορείο της Θήρας προς το παρόν φέτος, αν και έχει πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 3 βαθμούς, με μόλις μια νίκη σε 9 αγώνες.

Τα 9 - 31 τέρματα, φέρνουν την Λάβα να δέχεται 2,9 γκολ για κάθε ένα που πετυχαίνει.

ios-pan8iraikos-28-10-2012-2Α.Σ Ίου

Ο Α.Σ Ίου παρά τις συγκοινωνιακές δυσκολίες παρέμεινε και φέτος πιστός όσο αφορά την συμμετοχή του στα πρωταθλήματα των Κυκλάδων.

Ωστόσο οι "Νιώτες", που πέρυσι διέγραψαν μια πολύ καλή πορεία στην Β΄ Κυκλάδων δεν μπόρεσαν να ξεκινήσουν καλά στο πρωτάθλημα.

Μετά από τέσσερεις αγώνες στο πρωτάθλημα στις 20 Οκτωβρίου ο Α.Σ Ίου υποβλήθηκε σε ακόμα μια δοκιμασία, καθώς ο προπονητής της ομάδας Θόδωρος Καραβάς παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, αφήνοντας αιχμές περί αδιαφορίας και οργανωτικής ανυπαρξίας στην ομάδα. Από εκεί και στο εξής ο παλαίμαχος παίχτης της ομάδας Γιάννης Μπάτσαλης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας, από όπου μέχρι σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Σύλλογο.

Αγωνιστικά η ομάδα της Ίου τα τελευταία χρόνια δουλεύει πάνω στον τομέα των ακαδημιών, πράγμα που της έχει επιτρέψει να συνδυάζει ένα πολυποίκιλο ηλικιακά ρόστερ. Μάλιστα θα πρέπει να αναφερθεί ότι, μερικοί από τους παίχτες της ομάδα της Ίου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μεγαλυτέρων ομάδων.

Τα στατιστικά τις ομάδα κυμαίνονται σε μέτρια επίπεδα, καθώς σε εννέα (9) αγώνες η Ίος έχει 3 βαθμούς (-2 από την φετινή περίοδο 1 νίκη, 2 ισοπαλίες, 6 ήττες, ενώ τα τέρματα φανερώνουν σαφέστατα προβλήματα στην άμυνα, με 11 υπέρ (1,22 ανά ματς) και 38 κατά (4,22 ανά ματς).

KARTERADOS-TRAGAIA 2012 FASHΑ.Ο Καρτεράδος

Η τέταρτη ομάδα από την Σαντορίνη που συμμετέχει στον 3ο όμιλο είναι ο Καρτεράδος. Οι "Κόκκινοι" της Θήρας που άλλοτε είχαν προσπαθήσει να κάνουν την διαφορά, φέτος συμμετέχουν στο πρωτάθλημα κυρίως χάρη στην προσπάθεια μερικών ανθρώπων που αγαπούν πραγματικά το σωματείο και είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Ωστόσο η διοικητική ανυπαρξία της προηγούμενης χρονιάς έφεραν το Καρτεράδο να ξεκινά με -7 και τον Αντώνη Δεδρινό (προπονητή) να παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατήσει μερικά νεαρά παιδιά, ώστε η ομάδα να επιβιώσει.

Το θετικό στην φετινή παρουσία του Καρτεράδου είναι οι το κέρδος που πιστώνεται στην ομάδα, που δεν είναι άλλο από την ανάδειξη πολλών νέων ταλέντων, τα οποία άνετα θα μπορέσουν να αποτελέσουν και το μέλλον του Α.Ο Καρτεράδου.

Υπό αυτές τις συνθήκες θα λέγαμε ότι η ομάδα του Καρτεράδου έχει μια αξιοπρεπέστατη παρουσία μέχρι τώρα στον δύσκολο 3ο όμιλο, όπου μετά από εννέα (9) αγώνες έχει καταφέρει να πάρει μια νίκη (Λάβα 2-0) και μια ισοπαλία (Ίος 2-2). Τα στατιστικά της είναι σχεδόν πανομοιότυπα με αυτά του Α.Σ Ίου, με 11 υπέρ (1,22 ανά ματς) και 39 κατά (4,33 ανά ματς).

 

Ανασκόπηση του 1ου ομίλου της Ά κατηγορίας

Ανασκόπηση του 2ου ομίλου της Ά κατηγορίας



Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares