Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 00:03

Ανασκόπηση του 1ου ομίλου της Ά κατηγορίας

AO SYROU AO THNOU 2012

Ο 1ος όμιλος της Α΄ Κατηγορίας Κυκλάδων είναι ένας όμιλος με πολλές ιδιομορφίες, όπου συμμετέχουν δύο από τις ιστορικότερες ομάδες των Κυκλάδων (Α.Ο Μυκόνου και Α.Ο Σύρου).

Το γεγονός αυτό και με συνδυασμό ότι ο όμιλος έχει μία ομάδα λιγότερη (7 ομάδες) σε σχέση με τον 2ο και τον 3ο όμιλο που έχουν από οχτώ (8).

Από το ξεκίνημα της χρονιάς ο συγκεκριμένος όμιλος έδειχνε ότι θα είναι ένα γκρουπ με βαθμό μεγάλης δυσκολίας. Η σιγουριά της 1ης θέσης που οδηγεί απευθείας στα μπαράζ για την Δ’ εθνική ήταν το μόνο σίγουρο και δεδομένο για τις μεγάλες ομάδες, καθώς ως γνωστών η δεύτερη θέση θα προκύψει σε συνδυασμό των καλύτερων 2ου από όλους τους ομίλους.

AO MIKONOY-ANDRIAKOS 2012Α.Ο Μυκόνου

Στην κορυφή αυτού του ομίλου στην 9η Αγωνιστική βρίσκεται η ομάδα της Μυκόνου, ο Α.Ο. Μυκόνου είναι μια από τις ιστορικές ομάδες και μια από τις καλύτερες ομάδες όχι μόνο στον 1ο όμιλο, αλλά γενικότερα στις Κυκλάδες. Το πειθαρχημένο σύνολο που έχει δείξει σε όλα τα ματς, καθώς και το γεγονός ότι το σωματείο αγωνίζονταν για αρκετά χρόνια στα σαλόνια της Δ΄ Εθνικής κάνει από μόνο του επιτακτική την επιστροφή της ομάδος στη φυσική της θέση.

Στόχος όλων στη Μύκονο χωρίς καμία αμφισβήτηση είναι η πρώτη θέση του ομίλου. Η ολοκλήρωση των εννέα (9) αγωνιστικών έχει φέρει τον Α.Ο. Μυκόνου να έχει συγκέντρωση 21 πόντους, με 26-5 τέρματα. Μάλιστα η μία ήττα που έχει γνωρίσει στο πρωτάθλημα (Α.Ο Σύρου 1-0) είναι από μόνο του ένα γεγονός που φέρνει την ομάδα της Μυκόνου ως ένα από τα δυνατά φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

AO SYROU-AJAX SYROU KYPELLOΑ.Ο Σύρου.

Στην δεύτερη θέση ακολουθεί σε απόσταση βολής (3 Βαθμών) η πιο ιστορική ομάδα της Σύρου, που ύστερα από 8 χρόνια απουσίας ξαναδημιουργήθηκε και όχι μόνο επέστρεψε στο τοπικό πρωτάθλημα, αλλά στην 1η του παρουσία διεκδικεί κιόλας ισότιμα ένα εισιτήριο που θα της δώσει την είσοδο στα μπαράζ για την άνοδο στην Δ΄ Εθνική.

Με οδηγό στο τιμόνι του τεχνικού επιτελείου τον κ. Πελέκη (παλαιό παίκτη και νυν προπονητή), καθώς και αρκετούς νέους και γεμάτους όρεξη για διάκριση συριανούς παίκτες, με μερικές προσθήκες ξένων παικτών ο Α.Ο. Σύρου βάζει τον πήχη ψηλά και διεκδικεί ισάξια μια θέση που θα την οδηγήσει στην Δ΄ εθνική.

Σε όλη την προσπάθεια αρωγός βρίσκεται το ανανεωμένο με τις προσθήκες Φωτεινιά και Ραουζαίου Διοικητικό Συμβούλιο της Συριανής ομάδας, όπου γεμάτο όρεξη δεν φαίνεται διατεθειμένο να αφήσει τίποτα να πάει χαμένο, καθώς το όνειρο όπως συχνά διαμηνύουν οι ιθύνοντες του σωματείου είναι η ομάδα να πάει εκεί που πραγματικά της αξίζει.

Μετά από 8 παιχνίδια ο Α.Ο Σύρου έχει συγκεντρώσει 19 βαθμούς με 30-5 τέρματα και παρόλο που έχει μείνει 3 πόντους μακριά από την κορυφή, κανένας δεν αμφισβητεί ότι όλα θα κριθούν στο ματς της Μυκόνου (13η αγωνιστική).

steni-prota8litria-1-12Α.Ε Στενής.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η ομάδα της Στενής Τήνου, η οποία έχει δείξει ένα οργανωμένο σύνολο με ποδοσφαιριστές που έχουν πολύ καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Η ομάδα από το νησί του "Αιόλου" έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 15 βαθμούς, με 20-14 τέρματα και 5 νίκες (ανάμεσα σε αυτές και το 3-1 επί του ΑΟ Σύρου).

Η ομάδα της Τήνου είναι μια ομάδα που στηρίζεται στην δυνατή της έδρα, όπου με μεγάλο πρωταγωνιστή τον κόσμο της δημιουργείται μια από τις καυτές έδρες, κάτι μάλιστα που αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε ομάδα που βρίσκεται αντίπαλος της.

Μάλιστα οι κόποι των διοικούντων εκεί φαίνεται ότι χρόνο με το χρόνο επιβραβεύονται, καθώς η Στενή τα τελευταία χρόνια διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα πρωταθλήματα με αποκορύφωμα την περσινή σεζόν (2011-2012), όπου οι Τηνιακοί κατέκτησαν άνετα την 1η θέση του 1ου ομίλου της Β΄Κατηγορίας Κυκλάδων, πανηγυρίζοντας στο τέλος την πρωτιά αήττητοι, αφού σε 10 αγώνες έκαναν το απόλυτο των 10 νικών, συγκεντρώνοντας 30 βαθμούς, με 29-6 τέρματα.

andriakos-2012-11-1Ανδριακός Ο.Φ.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η ομάδα της Άνδρου ο Ανδριακός. Η πρώτη από της δυο ομάδες του νησιού έχει βάλει όπως πάντα σαν στόχο την καλή παρουσία στο πρωτάθλημα, καθώς και να ανασυγκροτηθεί σε όλους τους τομείς.

Οι 12 πόντοι στο πρωτάθλημα (4 νίκες και 4 ήττες) φέρνουν την ομάδα του Ανδριακού στις μικρομεσαίες ομάδες του ομίλου, χωρίς πάντως οι Ανδριώτες να συγκαταλέγονται στις ομάδες που δεν παρατάνε τα παιχνίδια, καθώς μάχονται ως το τελευταίο λεπτό απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Η περσινή καλή παρουσία της ομάδας, όπου τερμάτισε 2η πίσω από την Στενή στον 2ο όμιλο της Β΄Κατηγορίας φαίνεται ότι δεν μπορεί να έχει συνέχεια, αφού η ομάδα της Άνδρου εκτός των δυνατών αντιπάλων έχει να αντιμετωπίσει και την κατάσταση των πλοίων, όντας ένα από τα δυσκολότερα νησιά σε επίπεδο Κυκλαδικής ενδοεπικοινωνίας.

aot-mykonos-17-11-2012-3Α.Ο Τήνου.

Μια θέση πιο κάτω στην 5η θέση βρίσκεται η δεύτερη ομάδα της Τήνου, ο ιστορικός Α.Ο. Τήνου που άλλοτε πρωταγωνιστούσε στα Πρωταθλήματα των Κυκλάδων και με τις εκάστοτε παρουσίες του, έχει εδραιώσει το όνομα του δικαίως στις λεγόμενες πρωτοκλασάτες ομάδες του Νομού μας.

Στη σημερινή δύσκολη εποχή που βρισκόμαστε η ομάδα της Τήνου κάνει τα απαραίτητα βήματα για να κρατήσει ζωντανή την ιστορία της και με αργά βήματα χτίζει μια ομάδα που στο μέλλον θα είναι και πάλι ικανή να πρωταγωνιστήσει.

Ο Α.Ο Τήνου με νεαρά κυρίως παιδιά στις τάξεις της διαθέτει μια ομάδα που αρέσκεται στο επιθετικό παιχνίδι, αλλά η εμπειρία είναι αυτή που λείπει και έχει στοιχήσει στους Τηνιακούς βαθμούς σε πολλά παιχνίδια.

Στατιστικά η ομάδα του Α.Ο. Τήνου έχει καταφέρει να μαζέψει 7 πόντους σε 8 ματς και με 13-11 τέρματα θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο σεβασμός της ομάδας αυτής έχει κερδηθεί στο έπακρων.

asteras-mykonos-13-8-2012-6Αστέρας Σύρου.

Στην 6η θέση του ομίλου βρίσκεται η δεύτερη πιο ιστορική ομάδα της Σύρου ο ιστορικός Αστέρας Σύρου, ο οποίος σε περασμένες δεκαετίες ήταν μια από τις πιο μεγάλες ομάδες του νησιού, καθώς είχε αναδείξει μεγάλες ποδοσφαιρικές παρουσίες στα γήπεδα.

Τα τελευταία χρόνια πάντως δείχνει να έχει χαθεί η λάμψη του παρελθόντος, αφού οι Συριανοί δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί.

Το σίγουρο είναι ότι με νέα πρόσωπα πλέον στο Διοικητικό Συμβούλιο και ποδοσφαιριστές που θέλουν να διακριθούν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ο Αστέρας Σύρου στο μέλλον ίσως να γίνει μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει ξανά.

Στο φετινό πρωτάθλημα οι Συριανοί έχουν μόλις έναν πόντο (ξεκίνημα με -2) με 6-15 τέρματα.

Η 1 νίκη 2 ισοπαλίες 4 ήττες, είναι ότι έχει καταφέρει ο Αστέρας μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Αστέρας μετρά και την μεγάλη ισοπαλία απέναντι στον Α.Ο Σύρου, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

ydrousa-tinos-24-2-2012-1Α.Ο Υδρούσας.

Στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πινάκα βρίσκεται η δεύτερη ομάδα της Άνδρου η Υδρούσα, η οποία με νέους παίχτες στο ρόστερ της είναι μια νεανική ομάδα που προσπαθεί να φτιάξει ένα οργανωμένο σύνολο για το μέλλον.

Το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει συγκέντρωση κανέναν βαθμό (8 ήττες και 4-44 τέρματα) δεν επηρεάζει τους παράγοντες του σωματείου, καθώς βλέπουν ότι χρόνο με το χρόνο η ομάδα γίνεται καλύτερη και σίγουρα κάποια στιγμή θα έρθουν και οι νίκες.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στην διοργανώτρια ΕΠΣ Κυκλάδων, καθώς και σε όλα τα σωματεία για τη συμμέτοχη τους σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα. Ελπίζουμε χρόνο με το χρόνο τα γήπεδα να γεμίζουν με κόσμο που θα πηγαίνει να θαυμάζει και να χειροκροτεί τις προσπάθειες των Κυκλαδιτών ποδοσφαιριστών.

Ανασκόπηση του 2ου ομίλου της Ά κατηγορίας

Ανασκόπηση του 3ου ομίλου της Ά κατηγορίας


Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares