Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023 21:28

Στη Γ' Εθνική η ΑΕΡΑ, αναζητά το θαύμα η Ελλάς Σύρου

Ένας πρώην ποδοσφαιριστής του Πανναξιακού, ο Παντελής Αθανασίου με γκολ στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης, έδωσε τη νίκη στην Α.Ε.Ρ.Α στη Μυτιλήνη κόντρα στον Αετό Λουτρών με 1-0 και πλέον η ομάδα της Ρόδου εξασφάλισε μαθηματικά την άνοδο της στην Γ Εθνική.

Ιστορική στιγμή για την ομάδα του Παναγιώτη Μπεκιάρη που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη κατηγορία, με τους «κόκκινους» να βγάζουν ψυχή στον αγωνιστικό χώρο παίζοντας για τον αδικοχαμένο Πρόεδρο τους Τσαμπίκο Νικολή, ο οποίος είχε ονειρευτεί αυτή την στιγμή ξεκινώντας την φετινή σεζόν. Με 10 έπαιζαν οι γηπεδούχοι σε όλο το δεύτερο μέρος λόγω της αποβολής του Καλαφάτη.

Το αποτέλεσμα θεωρείται πολύ κακό για την Ελλάς Σύρου που πλέον για να πετύχει τον στόχο της πολυπόθητης ανόδου στη Γ΄ Εθνική χρειάζεται νίκη με πάνω από 4 γκολ στο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Αστέρα Βάρης. 

Το ματς

Στο πρώτο μέρος οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν ανώτεροι από τους γηπεδούχους ωστόσο τους έλειψε η σωστή τελική πάσα αλλά και η ψυχραιμία στα τελειώματα των φάσεων, δείχνοντας ανά διαστήματα αρκετά αγχωμένοι από την πίεση του αποτελέσματος. Στο 8′ ο Χατζησάββας δοκίμασε το πόδι του από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά είδε τη μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας και στο 11′ ο Βλαστέλης σούταρε από καλή θέση αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε άουτ.Στο 17′ ο Χατζησάββας προσπάθησε να απειλήσει εκ νέου αλλά η φάση είχε την ίδια κατάληξη.Λίγο αργότερα, στο 21ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να προηγηθούν όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κιοσέογλου και κεφαλιά-πάσα του Φυλακούρη, ο Μακρυδημήτρης προσπάθησε να χριστεί σκόρερ με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι αλλά είδε τη μπάλα να “τραντάζει” το δεξί κάθετο δοκάρι του  .Στο 25′ ήταν η σειρά του Φερεντίνου να σπαταλήσει ευκαιρία, όταν από πλάγια θέση εντός μεγάλης περιοχής, πλάσαρε άστοχα. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν κάπως μετά το πρώτο ημίωρο ωστόσο στο 42′ ο Καλαφάτης αντίκρυσε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή Τουλούμη για πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα με τις τάπες στον Αθανασίου.

Στην επανάληψη, ήταν ξεκάθαρη η διάθεση των Αφαντενών να επιτεθούν μαζικά και να εκμεταλλευτούν στο έπακρο το αριθμητικό πλεονέκτημα που προέκυψε λίγο πριν την ανάπαυλα. Η ομάδα του Παναγιώτη Μπεκιάρη, μπόρεσε στο 52′ να πάρει κεφάλι στο σκόρ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κιοσέογλου και καρφωτή κεφαλιά του Φυλακούρη στο οριζόντιο δοκάρι, ο Αθανασίου από κοντά με προβολή, έκανε το 0 – 1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 67′ ο Κιοσέογλου χαράμισε μια τρομερή ευκαιρία αφού από θέση τετ-α-τετ πλάσαρε άστοχα μη καταφέρνοντας να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του και 77′ ο Χατζησάββας από καλή θέση, σούταρε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του  .

Στο 82′ ο Σεφουλάι βρέθηκε αμαρκάριστος στα πλάγια της μεγάλης περιοχής αλλά το σούτ του, απέκρουσε ο Τσαβαρής.Η Α.Ε.Ρ.Α. παίζοντας έξυπνα και με υπομονή, διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι τέλους, κράτησε το 0 – 1 και πανηγύρισε στη Μυτιλήνη μια ιστορική άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

MVP:

Ο Παντελής Αθανασίου ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης. Ο πολύπειρος αμυντικός, σκόραρε το γκόλ που έμελλε να κρίνει το ματς, ενώ παράλληλα “κατάπιε” πολλά χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.

Στο ύψος του:

Ο Διονύσης Μακρυδημήτρης ξεχώρισε επίσης από πλευράς Αφαντενών.Ο έμπειρος στόπερ, κέρδισε όλες τις μονομαχίες που έδωσε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και ήταν κυριολεκτικά ανίκητος, κάνοντας πολύ εύκολο το έργο των συμπαικτών του στην αμυντική γραμμή των πρωταθλητών Δωδεκανήσου.

Διαιτητής:

Γιώργος Τουλούμης (Εύβοιας)

Boηθοί:

Χρήστος Βασιλείου (Βοιωτίας), Αντώνης Ιωάννου (Εύβοιας)

Οι συνθέσεις:

Αετός Λουτρών( Θ. Διονυσάτος): Κουμπάς, Τοπάλι(76′ Βόικο), Κριπιντίρης, Καλαφάτης, Πιπεράς, Τσομπανέλης, Σεφουλάι(64′ Μωϋσήδης Ν.) , Μιχαλάκης, Συβρής(76′ Αλαγιάννης), Μωϋσήδης Γ.(76′ Μπατσατζής) , Βλαστέλης(64′ Κουνιάρης)

A.E.Ρ.Α. (Π. Μπεκιάρης): Τσάβαρης, Κιοσέογλου(65′ Λυκοπάντης), Κορλός, Σταμάτουλας, Μακρυδημήτρης, Φυλακούρης, Φερεντίνος(65′ Πελαρδής), Αθανασίου, Τομόρι(50′ Ζέλεφ), Ρούσσος(75′ Αρφαράς), Χατζησάββας .

Σίγουρα χειροκροτάει από εκεί ψηλά

Την άνοδο στη Γ’ εθνική κατηγορία, την υψηλότερη που έχει αγωνιστεί ποτέ ο σύλλογος, πανηγυρίζουν από σήμερα (06/06) όλοι στην Α.Ε.Ρ.Α. . Οι Αφαντενοί, προσπέρασαν το δύσκολο εμπόδιο του Αετού Λουτρών στη Μυτιλήνη, επικρατώντας με 0 – 1 χάρη σε τέρμα του Παντελή Αθανασίου.Όλοι στον σύλλογο, είχαν δώσει την υπόσχεση στον αδικοχαμένο πρόεδρο Τσαμπίκο Νικολή, να κατακτήσουν την άνοδο, και τα κατάφεραν, παίρνοντας έξτρα δύναμη από ψηλά και αφιερώνοντας του μάλιστα ακόμα ένα γκόλ μετά τον χαμό του.

Σίγουρα, ο “εμπνευστής” του εγχειρήματος και αρωγός της προσπάθειας των Αφαντενών, θα χαίρεται εκεί ψηλά και στο γκόλ του Αθανασίου θα χειροκρότησε με ικανοποίηση και σιγουριά ότι αυτό που ο ίδιος (παρέα με το υπόλοιπο Δ.Σ.), έχτισε, έχει πολύ ισχυρά θεμέλια για την επόμενη μέρα του σωματείου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο από τα αποδυτήρια μετά το τέλος του παιχνιδιού, και την αφιέρωση όλων στον πρόεδρο.

Με πληροφορίες από το xxsports.org

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares