Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 00:04

Πήρε το ντέρμπι με τις Κυκλάδες η Κ16 της ΕΠΣ Δωδεκανήσου [pics-vid]

Το δεκαπεντάλεπτο 48΄με 63' αποδείχτηκε καταστροφικό για την ΕΠΣ Κυκλάδων, καθώς επιτεύχθηκαν τα τρία τέρματα της ΕΠΣ Δωδεκανήσου που ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της Κ16 για την 2η αγωνιστική του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων που έγινε χθες στο ενωσιακό γήπεδο της Ρόδου.

Με το 3-0 η ΕΠΣ Δωδεκανήσου έκανε το 2 στα 2 στον όμιλο, παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα σε ισοβαθμία με την Μικτή Σάμου.

Το ματς:

Η ομάδα του Γιώργου Τριχιά απείλησε πρώτη στο ματς, με το πλασέ του Φραγκονικόλα στο 13’ να περνάει αουτ.

Στο 21’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Καστρενού, ο Μουσταφάι πήδηξε ψηλότερα όλων, πήρε την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Ξενάκη.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν και ένα λεπτό αργότερα έπειτα από λάθος της άμυνας, η μπάλα έφτασε στον Φραγκονικόλα, ο οποίος με ωραίο σουτ από πλάγια θέση δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Στο 23’ ο Σαλλούφι προσπάθησε να αιφνιδιάσει με μακρινό σουτ τον Ξενάκη, ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απομάκρυνε με υπερένταση, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο Κουτρούτσος με σωτήριο τάκλιν πρόλαβε τον Ζερβό που ακολούθησε την φάση.

Η απάντηση των Κυκλάδων ήρθε στο 33’, με το φαλτσαριστό σουτ του Βλαχάκη να περνάει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Σακκελιάδη.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στα Δωδεκάνησα, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σισώη και κακή εκτίμηση της φάσης από τον Ξενάκη, η μπάλα έφτασε στον Πανορμίτη Πιζάνια, το γύρισμα του οποίου σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ομάδα του Βαγγέλη Γατσέλου «άγγιξε» το 0-1. Πιο συγκεκριμένα στο 46’ έπειτα από ωραία σέντρα του Αλιφιέρη, ο Καμπάνης πήρε την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα βρήκε πρώτα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σακκελιάδη και στη συνέχεια αφού διέσχισε την γραμμή του τέρματος, σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία των φιλοξενούμενων λειτούργησε ευεργετικά για τους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Τριχιά, οι οποίοι δύο λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ, όταν μετά από σέντρα του Καστρενού, ο αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι Μουσταφάι, με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 1-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παίκτης της ΕΠΣΔ βρέθηκε αμαρκάριστος, καθώς λίγο πριν ο διαιτητής έβγαλε από το παιχνίδι τον αριστερό μπακ των Κυκλάδων Κουτρουτσο, προκειμένου να φορέσει επικαλαμίδες. 

Ένα λεπτό μετά το γκολ του Μουσταφάι, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κουτρούτσος για παρατεταμένο κράτημα στον Σισώη. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν άμεσα το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από το 1-0, ήρθε και το δεύτερο γκολ, όταν στο 52’ έπειτα από κάθετη πάσα του Ντανούσι, ο Καστρενός με αυτοθυσία πρόλαβε τη μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου, την γύρισε παράλληλα στον Ζερβό και ο τελευταίος με πλασέ μέσα από την μικρή πέτυχε το 2-0.

Το 3-0 πέτυχε στο 63’ ο Ντανούσι, ο οποίος αφού πραγματοποίησε ωραία ατομική ενέργεια, συνεργάστηκε άψογα με τον Λέντζα και με πλασέ στην κλειστή γωνία του Ξενάκη διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Μάλιστα τα Δωδεκάνησα είχαν τη δυνατότητα να πετύχουν και περισσότερα τέρματα, όμως το σουτ του Σισώη στο 76’ πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Ξενάκη, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ των Κυκλάδων απομάκρυνε με τα πόδια το πλασέ στην κίνηση που επιχείρησε ο Καστρενός έπειτα από σέντρα του Φραγκονικόλα.

DODEKANISA KYKLADES K16 diaithtes

Διαιτησία

Γιαννουκάς Τάσος

Βοηθοί: Αρέστης - Παγωνάς

Οι συνθέσεις:

DODEKANISA K16

Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου (Γιώργος Τριχιάς): Σεκκελιάδης, Πιζάνιας Π. (66’ Καρπαθάκης), Μουσταφάι, Πιζάνιας Μ, Μόλι (60’ Καρδούλιας), Ντανούσι (60’ λ.τρ. Θεοχαρόπουλος), Σισώης, Σαλλούφι (50’ Πούπα), Φραγκονικόλας, Καστρενός, Ζερβός (60’ Λέντζας).

KYKLADES K16

Ε.Π.Σ. Κυκλάδων (Βαγγέλης Γατσέλος): Ξενάκης, Καπέλλας, Κουτρούτσος, Σέχου, Νομικός, Καλλίγερος (69’ Στεφάνου), Παπαβασιλείου (50’ Μπέτσα), Αρώνης, Βλαχάκης (46’ Σκανδάλης), Καμπάνης (69’ Βαλέττας), Αλιφιέρης (56’ Δακτυλίδης).

 

 

 

Δημοσιεύτηκε από sportcyclades στις Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023

 

Με πληροφορίες από το xxsports.org

 

Κατηγορία ΜΙΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares