Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023 23:09

Συνέντευξη τύπου του υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Μαραγκού, στο Επιμελητήριο Κυκλάδων [vid]

Στην ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Σύρο, παραχώρησε την Δευτέρα 6/3/2023 συνέντευξη τύπου ενώπιον των ΜΜΕ ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Μαραγκός.

Στην έναρξη της εκδήλωση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και υποστήριξης  προς τους συγγενείς και τους οικείους τους.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε σύντομη βιογραφική παρουσίαση του Γιώργου Μαραγκού ενώ ο ίδιος, στην ομιλία του, προχώρησε στην άσκηση σκληρής κριτικής στην κυβέρνηση της ΝΔ καθώς και στη διατύπωση συγκεκριμένων θέσεων και προτάσεων αναφορικά με την πολιτική επικαιρότητα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών ενώ εξέφρασε με βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι ο νικητής των εκλογών αποτελώντας την κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη νέα προοδευτική και δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαραγκός άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ χαρακτηρίζοντάς την ως μια κυβέρνηση καθεστωτική η οποία, με τις παρακρατικές μεθόδους και τακτικές της, βάλει κατά του πυρήνα της ίδιας της δημοκρατίας έχοντας στοχοποιήσει την ελευθεροτυπία και την ελευθερία έκφρασης και επιδιώκοντας τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης.

Μια κυβέρνηση διεφθαρμένη η οποία έχει εγκαταστήσει στη χώρα ένα σύστημα ευνοιοκρατίας και οικογενειοκρατίας το οποίο λειτουργεί υπέρ της εξυπηρέτησης των ημετέρων και ισχυρών, τροφοδοτεί την αισχροκέρδεια και πριμοδοτεί την ενεργειακή ακρίβεια για χάρη των λόμπι.  

Μια κυβέρνηση, στην οποία οι «γαλάζιες ακρίδες» και τα «τρωκτικά» που επιτίθενται λυσσαλέα στον δημόσιο πλούτο αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση. Μια κυβέρνηση τέλος, η οποία έχει καταστήσει τους πολίτες επαίτες και ζητιάνους των κάθε λογής «pass» φτώχειας (energy, fuel, market κλπ) για να βγει ο μήνας τους.

Ο κ. Μαραγκός αναφέρθηκε διεξοδικά στο λάθος μίγμα πολιτικής που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς, όπως ενδεικτικά η πανδημία, η αισχροκέρδεια, η ενεργειακή ακρίβεια και η διάλυση της δημόσιας υγείας.

Αναφέρθηκε διεξοδικά και τεκμηριωμένα στις προτάσεις και τις λύσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στα ζητήματα της νησιωτικότητας, τις εμβληματικές δράσεις και πρωτοβουλίες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο 2015-2019, όπως το μεταφορικό ισοδύναμο, την ενίσχυση των υγειονομικών μονάδων, τη βάση αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες και τη χρηματοδότηση έργων υποδομής σε μικρά νησιά (λιμενικά έργα, αφαλατώσεις κλπ).

Αναφέρθηκε, παράλληλα, στα ζητήματα αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και πως αυτοί θα πρέπει να κατευθυνθούν προς όφελος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και όχι υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και συμφερόντων ενώ, πραγματοποίησε μνεία στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τις έξι (6) εθνικές προτεραιότητες όπως διατυπώθηκαν και αναλύθηκαν από τον πρόεδρό του, Αλέξη Τσίπρα, στην ΔΕΘ.

Έθεσε δε ξεκάθαρα το σημαντικό διακύβευμα των εκλογών το οποίο διατύπωσε ως εξής:

"Δίκαιη αύξηση των εισοδημάτων ή επιβίωση με επιδόματα και διάφορα «pass» φτώχειας; Δημοκρατία ή εκτροπή;"

Καταλήγοντας, ο κ. Μαραγκός, εξέφρασε την απόλυτη πεποίθησή του ότι στις επερχόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα με διαφορά και η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη νέα προοδευτική και δημοκρατική διακυβέρνηση, μαζί με όλες τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου της χώρας.

 

Γραφείο Τύπου

Υποψήφιου Βουλευτή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Γιώργου Μαραγκού

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares