Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 21:03

Μυθιστόρημα Αουτσάιντερ: Από τον Πανναξιακό στον Φωστήρα

Ο Μηνάς Λάμπρου βολοδέρνει μέχρι τα είκοσι εφτά του χρόνια στα τοπικά πρωταθλήματα της Αθήνας.

Και ενώ σκέφτεται να εγκαταλείψει την προσπάθειά του να παίξει ποδόσφαιρο επαγγελματικά, έρχεται η πρόταση του Πανναξιακού να του δώσει δύναμη και κίνητρο για να συνεχίσει. Στη Νάξο κερδίζει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της τρίτης εθνικής κατηγορίας και είναι έτοιμος με μια καλή μεταγραφή, να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην πρώτη εθνική. Όμως ένας αναπάντεχος τραυματισμός πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας, τον αναγκάζει να ξεκινήσει από την αρχή. Επιστρέφει στην Αθήνα καταλήγοντας στην ιστορική ομάδα του Φωστήρα, του «φονέα των γιγάντων».

Ολόκληρος ο κόσμος των γηπέδων περνά σαν κινηματογραφική ταινία μπροστά από τα μάτια του με φόντο δύο προορισμούς, τη Νάξο και την Αθήνα. Για άλλη μια φορά από τη θέση του αουτσάιντερ θα παλέψει για την καθιέρωσή του στην ομάδα, για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας και για την καρδιά της αγαπημένης του Μαρίζας Χαλκιαδάκη.

Πόσα μπορεί άραγε να κατορθώσει κανείς από τη θέση του αουτσάιντερ; Μετράει τελικά περισσότερο το αποτέλεσμα ή το ταξίδι, στη ζωή;
(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ο ήρωας του Κατεινά είναι φτιαγμένος τόσο άρτια και λιτά που δε χρειάζεται φιλολογικούς φραμπαλάδες για ν΄ αρέσει. Ο συγγραφέας σουτάρει την πλοκή, όπως ένα καλοχτυπημένο στημένο του Μέσι. Με μαεστρία, αργά στην αρχή, κι έπειτα με μια απρόσμενη και γρήγορη πορεία πριν καταλήξει στο γάμα της εστίας του αναγνώστη, που παρακολουθεί με αγωνία».

Τόλης Αναγνωστόπουλος, συγγραφέας

«Με σαφή επιρροή από τον Εντουάρντο Γκαλεάνο, τη Φανέλα με το εννιά, τον Ερίκ Καστέλ, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, και μια βαθιά, παιδική αγάπη για το ποδόσφαιρο, ο Μανόλης Κατεινάς έγραψε το βιβλίο που πάντα ήθελε, το Αουτσάιντερ ».
Λευτέρης Ελευθερίου, δημοσιογράφος

Το βιβλίο του Μανόλη Κατεινά Αουτσάιντερ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος και μπορείτε να το προμηθευτείτε από την ιστοσελίδα των εκδόσεων ή να το παραγγείλετε από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας.

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares