Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 20:07

Κυκλαδίτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ώρα ''0''

Διαβιώντας ίσως στον δυσκολότερο νομό της χώρας, όπου οι ενδο-Κυκλαδικές μετακινήσεις-συνδέσεις χαρακτηρίζονται δύσκολες και κοστοβόρες για τα αθλητικά ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ σωματεία, προέκυψε και το ζήτημα “ΜΗΤΡΩΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ”.

Η πλειονότητα των σωματείων που εναρμονίστηκαν(ορθώς) με το νόμο του Ελληνικού Κράτους “απέκτησαν” τον τίτλο του νομιμόφρονα, η μειοψηφία όμως των “μη εναρμονιζομένων” χρηστήκαν άμεσα “παραβάτες του νόμου” και καταδικάστηκαν σε αφανισμό.

Ας δούμε εν συντομία τι είναι αυτό το περίφημο ΜΗΤΡΩΟ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία:

Αρ.24 Ν.4373/2016: "Μητρώο Αθλητικών Φορέων"

Ν.4373/2016

Σύμφωνα με τον ν.4373/2016, ο οποίος προβλέπει τη δημιουργία Μητρώου Αθλητικών Φορέων, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θέτει για πρώτη φορά σε λειτουργία το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», το οποίο αποτελεί την πρώτη επίσημη καταγραφή του συνόλου των Αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων που διαθέτουν την ειδική Αθλητική αναγνώριση.

Αρ.142 Ν.4714/2020: "Ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων"

Νόμος 4714/2020

Ως προπαρασκευαστικό στάδιο του καινοτόμου εγχειρήματος της δημιουργίας του Μητρώου Αθλητικών Φορέων, είναι η εγγραφή των ερασιτεχνικών Αθλητικών σωματείων που διαθέτουν την ειδική Αθλητική αναγνώριση στην ειδική πλατφόρμα προεγγραφής Αθλητικών σωματείων.

Με τον μοναδικό κωδικό μητρώου της ΓΓΑ κάθε Σωματείου, ο νόμιμος εκπρόσωπός του εισέρχεται στην πλατφόρμα και συμπληρώνει όλα τα απαραίτητα πεδία, τα οποία και αφορούν ενδεικτικά τις εξής ενότητες: Στοιχεία φορέα, Αθλητές, Αθλητικές Εγκαταστάσεις, Αθλητική Δραστηριότητα, Οικονομικά και Φορολογικά στοιχεία.

Με τα όσα ορίζονται στους 2 ανωτέρω νόμους, υπάρχει κάτι διακριτό που να επιλύει χρονίζοντα προβλήματα στο ερασιτεχνικό αθλητισμό και δη του ποδοσφαίρου; λύνονται μήπως τα οικονομικά προβλήματα των σωματείων; προβλέπεται η ανέγερση νέων-σύγχρονων αθλητικών υποδομών; ποια τελικά ουσιαστικά οφέλη απορρέουν από την εγγραφή στο ΜΗΤΡΩΟ;

Την ίδια στιγμή, που έχει προκύψει το θέμα «εγγραφής ή μη στο ΜΗΤΡΩΟ» για τα ερασιτεχνικά σωματεία, στα ανώτατα επίπεδα του Ελληνικού ποδοσφαίρου (βλ.ΓΓΑ.ΕΠΟ,S.L.) πολιτικο-οικονομικά-αθλητικά συμφέροντα αλληλοσπαράζονται.

Στις Κυκλάδες λοιπόν κάποιοι “σύγχρονοι Ηρακλήδες” ανέλαβαν να “καθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία” καταγγέλλοντας 5 ερασιτεχνικά σωματεία για μη εγγραφή στο ΜΗΤΡΩΟ, έτσι ‘ώστε “όλα” πλέον στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να λειτουργούν άψογα, σύμφωνα με τους νόμους του Κράτους... Το αποτέλεσμα γνωστό, τα σωματεία “μιάσματα” αποβλήθηκαν από την διοργάνωση. ‘ΜΕΓΑΣ ο ΑΘΛΟΣ ΤΩΝ ΗΡΑΚΛΗΔΩΝ, ΜΠΡΑΒΟ!”

Όμως κάθε “δράση” προκαλεί “αντίδραση” και ο κίνδυνος βαριάς τιμωρίας(αφαίρεση βαθμών-βαρύ χρηματικό πρόστιμο) των σωματείων που προέβησαν στην καταγγελία(μεμονωμένων εκπροσώπων τους ή συνόλου δ.σ.), οδηγεί σε αναδίπλωση… Τώρα ομιλούν για: “πιθανό λάθος, το οποίο όμως δεν παραβαίνει προσωπικές αρχές και για προσπάθειες να ξανανοίξει το μητρώο”.

Άραγε, τα διοικητικά μέλη των “5” στερούνται αρχών και αξιών; ποια η προσφορά στο Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο αυτής της καταγγελίας και γιατί τώρα κάνουν προσπάθειες να ξανανοίξει το μητρώο(εδώ ταιριάζει το ρητό «να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι); ποιο “κακούργημα” διέπραξαν τα “5”; η Ελληνική κοινωνία βρίθει ανομίας παντός είδος, το μείζον πρόβλημα ήταν η μη εγγραφή στο ΜΗΤΡΩΟ και η τιμωρία των ενόχων;

Δυστυχώς αυτό που συνέβη στο Κυκλαδίτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αποδεικνύει περίτρανα, για μια ακόμη φορά, ότι ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ είναι το σαράκι που κατατρώει αιώνες τώρα τον Ελληνικό λαό, προς όφελος φυσικά των ολίγων και εκλεκτών.

Ιωάννου Παναγιώτης

Πρώην Ταμίας(2014-2018) Α.Ο ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΑΓΑΙΑΣ

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares