Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022 23:30

Χωρίς νικητή η ματσάρα Ολυμπιακού-ΑΕΚ - Κερδισμένος ο Παναθηναϊκός

Το ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ ήταν από τα καλύτερα των τελευταίων ετών και παρά το 0-0 με το τελευταίο σφύριγμα του Σουηδού Γκλεν Νάιμπεργκ πρόσφερε μεγάλες συγκινήσεις.

Το τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων πριν τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ δεν ανέδειξε αντίπαλο αλλά όφελος είχε το άθλημα, αφού χαρακτηρίστηκε από την ένταση, το πάθος και τις φάσεις στις δύο εστίες, με το δυναμισμό μεταξύ των παικτών να μένει σε αθλητικό πλαίσιο.

Βεβαίως, ωφελημένος από το «Χ» ήταν ο Παναθηναϊκός, που είδε τη διαφορά από την Ένωση να αυξάνεται στους 8 και από τους «ερυθρόλευκους» στους 12 βαθμούς, αντίστοιχα.

Στο πρώτο μισό η ΑΕΚ κυριάρχησε απόλυτα μπλοκάροντας το παιχνίδι του Ολυμπιακού με ασφυκτική πίεση σε Χουάνγκ και Χάμες, την ώρα που η ταχύτητα του Λιβάι Γκαρσία και η φαντασία του Γκατσίνοβιτς έφερναν «σκοτούρες» στα μετόπισθεν του γηπεδούχου, όπου πάσχιζε ο Παπασταθόπουλος.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 16΄, όταν από πάσα του Γκατσίνοβιτς ο Γκαρσία πλάσαρε τον Πασχαλάκη, αλλά ο Παπασταθόπουλος πρόλαβε να απομακρύνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 19΄ ο Πασχαλάκης απέκρουσε με τα πόδια την προσπάθεια του Ρότα, ενώ στο 28΄ ο διεθνής τερματοφύλακας επενέβη βγαίνοντας και διώχνοντας με τάκλιν προ του Γκαρσία, σε γύρισμα του Εμβιλά.

Ο… κύκλος των χαμένων ευκαιριών στο πρώτο μισό του ντέρμπι ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ στο 37΄, όταν Πινέδα, Γκατσίνοβιτς και Γκαρσία συνδυάστηκαν και από τον αυτοματισμό προέκυψε τελική πάσα του Σέρβου στον Γκαρσία, που σούταρε άσχημα με το αριστερό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά και στο 49΄ σουτ του Μασούρα έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη, ενώ στο 58΄ ακυρώθηκε γκολ του Χάμες για οφσάιντ του Μασούρα.

Η ΑΕΚ φάνηκε για πρώτη φορά στο 67΄, όταν ο Γκαρσία βγήκε σε τετ α τετ αλλά πλάγια και ο Πασχαλάκης απέκρουσε σε κόρνερ.

Η ευκαιρία του αγώνα, ωστόσο, ανήκε στον Ολυμπιακό και ήταν διπλή, στο 74ο λεπτό: ο Μπακαμπού γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Παπασταθόπουλος με τον Γκάρι Ροντρίγκες την έστειλαν από πολύ κοντά, με κεφαλιά και σουτ αντίστοιχα, πάνω σε Αθανασιάδη και Βίντα.

Σε κόρνερ του Μάνταλου στο 86΄ ο Μουκουντί έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη, ενώ δύο λεπτά αργότερα, σε νέο κόρνερ, ο Φαν Βερτ κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι κι έστειλε με το κεφάλι την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Κατηγορία SUPER LEAGUE

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares