Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 21:22

Άνετη πρόκριση της ΑΕΚ στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας

Δίχως να... ιδρώσει και με 9 αλλαγές στη σύνθεσή της, η ΑΕΚ τσέκαρε το εισιτήριο για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Με γκολ των Κοσίδη και Μάνταλου, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε (2-0) του ΠΑΣ Γιάννινα στην Opap Arena.

Χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα και με κεκτημένη ταχύτητα από το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ, κλείδωσε μια θέση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι «κιτρινόμαυροι» ξεπέρασαν εύκολα το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα (2-0) και τσέκαραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.

Ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε εκτεταμένο rotation, κατεβάζοντας την ΑΕΚ με πολλές αλλαγές. Ο Αργεντινός τεχνικός ξεκούρασε αρκετά από τα βασικά του «γρανάζια», με τον Δικέφαλο να φτάνει τελικά στην 5η σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Ενωση δε χρειάστηκε να πατήσει… γκάζι, με τους Κοσίδη και Μάνταλο να «υπογράφουν» τη νίκη-πρόκριση της ομάδας. Ο νεαρός επιθετικός σημείωσε το πρώτο του γκολ, ενώ ο Ελληνας μεσοεπιθετικός σκόραρε για πρώτη φορά στην Αγιά Σοφιά-Opap Arena.

Γκολ με το… καλησπέρα
Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση της «Αγιά Σοφιάς», με την πρώτη τελική να καταγράφεται στο 5ο λεπτό. Ωραίο ανέβασμα του Σιντιμπέ, υπέροχη συρτή σέντρα στο ύψος του πέναλτι, με το σουτ του Σέρχιο Αραούχο να βρίσκει στα σώματα.

Με το… καλησπέρα, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Κοσίδης έστειλε την μπάλα στο πλεκτό των φιλοξενούμενων. Ο Σέρχιο Αραούχο επιχείρησε το σουτ εκτός περιοχής, ο νεαρός επιθετικός πήρε το ριμπάουντ και έγραψε το 1-0.

Ο Δικέφαλος συνέχισε να ασκεί πίεση στην άμυνα των Γιαννιωτών, κάνοντας πολλές επιθέσεις από την πλευρά των Σιντιμπέ-Ελίασον. Στο 19΄, ο Θανάσης Στάικος προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα, με τον Μάνταλο να τεστάρει την ετοιμότητά του τρία λεπτά αργότερα. Ο Χατζισαφί έβγαλε γλυκιά σέντρα, με τον Αθανασίου να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Έλληνα μεσοεπιθετικού.

Οι παίκτες του Αλμέιδα ήταν μονίμως στην επίθεση, με τον Σέρχιο Αραούχο να καταγράφει δύο τελικές σε διάστημα ενός λεπτού. Αρχικά, στο 31′ ο Αργεντινός επιθετικός εκτέλεσε εντός περιοχής, με τον Αθανασίου να του λέει «όχι». Στη συνέχεια ο «Τσίνο» σούταρε από διαγώνια θέση, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν αρκετά καλή κυκλοφορία της μπάλας, με την τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου να έρχεται στο 40′ από το κεφάλι του Πέτρου Μάνταλου.

Λίγα πράγματα στο δεύτερο μέρος
Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, η ΑΕΚ έφτανε με χαρακτηριστική ευκολία στην περιοχή του ΠΑΣ, αλλά είχε πρόβλημα στην τελική πάσα. Η Ενωση διαχειριζόταν το υπέρ της αποτέλεσμα, με την πρώτη ευκαιρία του δευτέρου μέρους να προέρχεται από τα πόδια των φιλοξενούμενων στο 65ο λεπτό. Ο Ροσέρο έκανε ωραία ενέργεια και σουτ στην κλειστή γωνιά του Στάνκοβιτς, με τον Αυστριακό γκολκίπερ να μπλοκάρει.

Ενα λεπτό αργότερα η Ενωση «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση. Ο Ελίασον κέρδισε πέναλτι, ο Πέτρος Μάνταλος ανέλαβε την εκτέλεση, γράφοντας το 2-0 για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Ο Αργεντινός τεχνικός φρέσκαρε στη συνέχεια την ομάδα του, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο της Opap Arena τους Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς και Φράνσον.

Στο 79ο λεπτό οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν μια υπέροχη φάση. Η μπάλα κατέληξε στον Αραούχο που εξαπέλυσε έναν «κεραυνό», αλλά είδε τον Αθανασίου να αποκρούει εντυπωσιακά.

Στο 82΄, ο Γκαρσία έκανε ωραία προσποίηση και σουτ από τα αριστερά με τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να κατεβάζει… ρολά, ενώ στις καθυστερήσεις, είπε «όχι» και στην κοντινή προσπάθεια του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, με την ΑΕΚ να καθαρίζει εύκολα την πρόκριση.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (80′ Ραντόνια), Γιόνσον, Γαλανόπουλος (75′ Φράνσον), Ελίασον (72 Γκατσίνοβιτς), Αραούχο, Μάνταλος, Κοσίδης (72′ Λιβάι Γκαρσία).

ΠΑΣ Γιάννινα: Πριόρ (19′ λ.τρ. Αθανασίου), Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Καραχάλιος, Μορέιρα (57′ Ροσέρο), Παμλίδης (57′ Λώλης), Φοφανά (76′ Μπάλαν), Ριένστρα (76′ Κιάκος), Μπαγκαλιάνης, Λιάσος.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares