Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 20:55

Παπαναστασίου για τον Άρη Σύρου: «Έχουμε κάνει μια πολύ καλή ομάδα - Έχουμε ένα όραμα και ένα πλάνο ωραίο»

Ο Άρης Σύρου χαράζει από φέτος μια νέα πορεία, με προπονητή τον Αριστοτέλη Παπαναστασίου. Ο έμπειρος τεχνικός που τα πρώτα του βήματα τα έκανε στην ιστορική ομάδα της Ολύμπιας Λάρισας, εδώ και 25 χρόνια είναι προπονητής, έχοντας διαγράψει σπουδαίες επιτυχίες στο ενεργητικό του, ανέφερε τους λόγους που τον έφεραν στην Σύρο και τα πλάνα του με την ομάδα της Σύρου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην εφημερίδα «O Λόγος των Κυκλάδων»:

«Είναι χρόνια που ο Λευτέρης Λαζαρίνος είναι πάρα πολύ φίλος και ήθελε να με φέρει εδώ. Εγώ βέβαια είχα στην Λάρισα ομάδα και δεν ήθελα να τους αφήσω. Φέτος πήρα την απόφαση να έρθω. Μου είπε ο Λευτέρης να έρθω και βλέποντας και τον Αντώνη Βαρθαλίτη να κάνει μια μεγάλη προσπάθεια ήρθα. Δεν ήταν το οικονομικό. Εκτίμησα αφάνταστα αυτό που κάνουν εδώ στο ανοιχτό γήπεδο. Παλεύουν με πράγματα που δεν υπάρχουν στο μυαλό κανενός. Τριάντα χρόνια πίσω. Εγώ προσωπικά είπα αφού κάνουν αυτοί οι άνθρωποι εδώ τέτοια προσπάθεια, θα καθίσω να βοηθήσω. Αν είναι να γίνει κάτι καλό για το νησί, εγώ θα είμαι εδώ. Έχουμε ένα όραμα και ένα πλάνο ωραίο. Να το πάμε βήμα βήμα, να φέρουμε κόσμο, να διδάξουμε μπάσκετ στα παιδιά, να κάνουμε καμπ. Αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ εμένα είναι οι μικρές ηλικίες. Δεν είμαι τόσο πολύ του ανδρικού, όσο του «χτισίματος». Δεν μπορώ να φανταστώ τον Τύρναβο στην Λάρισα με 19.000 κόσμο, να έχει τετραπλάσια παιδιά που παίζουν μπάσκετ σε σχέση με εδώ. Κάτι πάει λάθος. Πρέπει να φέρουμε τα παιδιά στο γήπεδο. Ανοιχτό, ή κλειστό, πρέπει να γυρίσουν. Την ευθύνη την έχουμε εμείς οι προπονητές. Ειδικά σε αυτό το νησί που έχουν έναν επώνυμο. Όπως εμείς στην Λάρισα έχουμε τον Σπανούλη, εδώ ο Πρίντεζης είναι Θεός. Δεν είναι η Τήνος ή η Άνδρος που δεν έχουν κάποιον. Εδώ έχουν κάποιον που πρέπει να τα παιδιά να βρουν κίνητρο να μοιάσουν. Έχουν το 3 ον 3, τον Πρίντεζη. Πρέπει να φέρουμε τα παιδιά στο μπάσκετ»

Τι στόχους όμως βάζει ο Τέλης Παπαναστασίου με τον Άρη Σύρου;
«Ο στόχος μου είναι να βγάλω μικρά παιδιά και να τα ανεβάσω στο ανδρικό. Να κάνουμε ένα καλό ανταγωνιστικό ανδρικό, να μάθουμε να είμαστε ομάδα και μετά βήμα βήμα να το χτίσεις και να πας στην Γ Εθνική. Λέω να πας στην Γ Εθνική, γιατί πρέπει να φύγεις από αυτό το πρωτάθλημα που σήμερα παίζεις και αύριο δεν παίζεις. Μπάσκετ με 6 αγώνες την χρονιά δεν μαθαίνεις. Η Γ Εθνική είναι κάτι σταθερό που κάθε Κυριακή παίζεις και από τους αγώνες μαθαίνεις μπάσκετ.

Στο ανδρικό θα βάλει φέτος υψηλούς στόχους ο Άρης Σύρου;
«Έχουμε κάνει μια πολύ καλή ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ήρθαν και τα παιδιά από την Ερμούπολη που ήταν καλά, «μπασκετικά παιδιά». Είμαστε δυνατοί, αν και εν έχω δει τις άλλες ομάδες. Το αν θα πάμε στην Γ Εθνική είναι ένα άλλο θέμα. Όταν κάνεις προπόνηση στο ανοιχτό και το Σάββατο πρέπει να παίξεις στο κλειστό… είναι δύσκολο. Όσο και να θέλεις, είναι ένα άλλο γήπεδο σε άλλες διαστάσεις»

Είναι η σωστή στιγμή να ανέβει ο Άρης φέτος, ή πρέπει πρώτα να περιμένει να φτιαχτεί το γήπεδο;
«Είναι ένα δίλημμα. Εγώ είμαι φοβερά προβληματισμένος αν γίνει ένας όμιλος με 5 ομάδες και δεν φύγει η Τήνος με την Ερμούπολη. Αν παίξουμε σε έναν όμιλο θα έχει αξία να καθίσεις και να παίξεις . Αν όμως γίνουν 3 στον έναν όμιλο και 2 στον άλλον, αυτό δεν είναι πρωτάθλημα. Δεν πρόκειται να μάθεις μπάσκετ από 4 αγώνες εδώ και άλλους 2 μετά. Τι είναι 6 αγώνες το χρόνο. Ποιον θα φτάσεις μετά στα μπαράζ. Έχω πει στον Αντώνη (Βαρθαλίτη) πως αν μου γινόταν μια πρόσκληση θα προσπαθούσα να βρω χορηγούς και να το τρέξω , περιμένοντας να δω τι θα κάνουν οι άλλοι. Αν δεν…. Θα πήγαινα στην Γ Εθνική, απλά για να ξέρω ότι παίζω κάθε Κυριακή. Δεν με νοιάζει αν έπεφτα, αλλά τα παιχνίδια. Εδώ δεν υπάρχουν παιχνίδια. Δεν μπορείς να παίζεις μια φορά το μήνα. Είναι πιο πιθανό να τραυματιστείς από το να μάθεις μπάσκετ. Το πρωτάθλημα των Κυκλάδων έχει τρομερές δυσκολίες. Εμάς εδώ μας κόβειτα χέρια το γήπεδο. Η γηπεδικότητα δεν σου επιτρέπει να έχεις ούτε έσοδα από διαφημίσεις. Εγώ και στην Γ Εθνική να πηγαίναμε δεν θα με ενδιέφερε να πάρω παίκτες. Θα κατέβαινα με τα δικά μου παιδιά. Θέλω τα παιδιά να έχουν εικόνες. Θέλω το νησί της Σύρου να παίξει μπάσκετ. Το αξίζει και νομίζω πως αυτό θα μπορούσε να είναι ένας μοχλός πίεσης και προς τον Δήμαρχο να τελειώσει το γήπεδο μήπως και κάνουμε πράγματα. Μήπως και υπάρχουν προγράμματα ή βοηθήσει ένας χορηγός όπως η ΟΝΕΧ. Δεν ξέρω. Ότι λεφτά έρθουν θα είναι καλό για να τελειώσει το γήπεδο μια ώρα αρχύτερα και να κάνουν οι ομάδες κάτι σωστό.

«Έχεις αναλάβει όλα τα τμήματα του Άρη Σύρου
«Έχω αναλάβει όλα τα αγωνιστικά τμήματα. Μίνι, παμπαίδες, παιδικό, εφηβικό, ανδρικό. Θέλω τα παιδιά από 12 χρονών να μάθουν το ίδιο μπάσκετ με αυτά που παίζουν στο ανδρικό. Είμαι προπονητής της φιλοσοφίας και όλοι οι προπονητές θέλουν σε όλες τις κατηγορίες την ίδια φιλοσοφία. Αυτό που θέλω να πω, είναι οι γονείς να φέρουν τα παιδιά στο μπάσκετ. Να μη τους προβληματίσει το ανοιχτό γήπεδο».

Πως σου φαίνεται το νησί του πρώτο σου διάστημα;
«Είναι εξαιρετικό. Ειλικρινά μέσα από τα social media θα κάνω την καλύτερη διαφήμιση. Ήδη έχω εκφράζει τον ενθουσιασμό μου για τις ομορφιές του νησιού. Το έχω πει και σε πολλούς φίλους του αθλητισμού και θα έρθουν πάρα πολλοί μέχρι το καλοκαίρι. Είναι πολύ όμορφο το νησί».

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares