Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 00:01

Από σήμερα η ΑΕΚ παίζει...επί ίσοις όροις

Η έδρα σε μια ομάδα είναι το Α και το Ω. Μπορεί να σου δώσει τίτλους ή ακόμη και να σου στερήσει. Η «Ένωση» ήταν η μόνη ομάδα που, μέχρι σήμερα, δεν είχε τη δυνατότητα να απολαμβάνει αυτό το προτέρημα!

Γράφει ο Βαλάντης Αλεξούδης

Εγκαίνια σήμερα για την ΑΕΚ στην «OPAP ARENA». Το πάρτι των εγκαινίων συνεχίστηκε και απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παίκτες και κόσμος έγιναν ένα και κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα υπερθέαμα με γκολ, φάσεις αλλά και από την πλευρά της κερκίδας έναν παλμό που σπανίζει στα Ελληνικά γήπεδα ειδικά σε αγώνες που ο αντίπαλος δεν είναι η πρώτη πεντάδα της λίγκας. 

Για να μην παρεξηγηθώ, ατμόσφαιρα δεν είναι μόνο τα εκατοντάδες-χιλιάδες καπνογόνα που, μετά από ένα σημείο, ξέφυγαν και έφτασαν να ενοχλούν και τους παρευρισκόμενους. Ο όρος «παλμός» συγκαταλέγει και τη φωνή, το πάθος που ζει ο καθένας το παιχνίδι και φαίνεται ακόμη και ο τρόπος που πανηγυρίζεται το κάθε γκολ της ομάδας. Τρανό παράδειγμα το πρώτο τέρμα του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. 

Μέχρι πέρυσι η ΑΕΚ χρησιμοποιούσε σαν έδρα το Ολυμπιακό Στάδιο. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο οποιοσδήποτε αντίπαλος που πήγαινε στο Μαρούσι να αντιμετωπίσει την «Ένωση» είχε το ρόλο του...τουρίστα. Είσοδος μακριά από εκεί που υπάρχει η ζωντάνια της κερκίδας, αγωνιστικός χώρος πολλά μέτρα μακριά από τις θύρες και γενικά μια απομόνωση που του επέτρεπε να αγωνισθεί χωρίς να αντιλαμβάνεται το πάθος από χιλιάδες παρευρισκόμενους. 

Τώρα αυτά άλλαξαν. Ο οποιοσδήποτε θα νιώθει τη φωνή του κόσμου. Θα καταλαβαίνει πως έχει έρθει να αγωνισθεί σε μια πόλη-έδρα. Εκεί που ανήκει ο σύλλογος της ΑΕΚ και όχι στην προσφυγιά που υποχρεούταν να βιώνει για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί. Οι περισσότεροι το θεωρούν δεδομένο πως η ομάδα τους θα αγωνίζεται στη φυσική της έδρα όμως δεν είναι για όλους. Από σήμερα λοιπόν η ΑΕΚ θα αγωνίζεται επί  ίσοις όροις. 

Πόσες φορές έχουμε ακούσει «καυτή έδρα η Τούμπα», «καμίνι η Λεωφόρος», «δεν περνάς από Καραϊσκάκης» και άλλα τέτοια. Είπε ποτέ κανένας «Στο ΟΑΚΑ δεν μπορείς να ακούσεις ούτε τον διπλανό σου»; Όχι! Τώρα αυτό όμως άλλαξε και αποτελεί ιστορική στιγμή για το «Δικέφαλο». Προφανώς πλέον η...μπάλα περνάει στους ποδοσφαιριστές και στον Ματίας Αλμέιδα. Από ό,τι φάνηκε πάντως ένιωσαν...σαν το σπίτι τους!

Κατηγορία SUPER LEAGUE

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares