Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022 21:58

Ο γκολκίπερ με το εννιά

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ – αυτός που αργότερα ονόμασαν Μπιλ – άφησε την Αθήνα μέσα σε μια μαγιάτικη χλιαρή ατμόσφαιρα, μαλωμένος με τους δικούς του.

Κι ενώ ο μεγάλος αδερφός του διάβαζε για να δώσει εξετάσεις στη Δραματική, η μάνα πίεζε τον μικρό να συνεχίσει στο συνεργείο. Εκείνος, το μόνο που ήθελε ήταν να παίξει μπάλα…

Έτσι ξεκινάει Η φανέλα με το εννιά, το εμβληματικό μυθιστόρημα του Μένη Κουμανταρέα με ήρωα τον Μπιλ Σερέτη, έναν παλιάς κοπής σέντερ φορ, ο οποίος οπουδήποτε κι αν αγωνίστηκε, φορούσε αποκλειστικά τη φανέλα με το νούμερο εννιά. Ο Σερέτης μπορεί να έπινε και να κάπνιζε περιστασιακά, αλλά αυτό δεν τον εμπόδιζε να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα…

Τη φανέλα με το εννιά - ακόμα και μακριά απ’ τα μυθιστορήματα - τη φορούν παραδοσιακά οι σέντερ φορ ή έστω οι επιθετικής φύσεως ποδοσφαιριστές μιας ομάδας. Στην Ελλάδα πολλοί μεγάλοι φορ έχουν τιμήσει τη συγκεκριμένη φανέλα. Αναφέρουμε ενδεικτικά τον Αντώνη Αντωνιάδη, τον Νίκο Αναστόπουλο, τον Κριστόφ Βαζέχα, τον Βασίλη Δημητριάδη και τον Άγγελο Χαριστέα.

Ο 33χρονος γκολκίπερ Αλέξανδρος Πασχαλάκης από την Πέμπτη το απόγευμα ανήκει στον Ολυμπιακό. Από τα διαθέσιμα νούμερα που υπήρχαν, ο Πασχαλάκης επέλεξε τη φανέλα με το εννιά, επιλογή ιδιαίτερη, όσον αφορά τη θέση του τερματοφύλακα. Στην Ελλάδα θα είναι ο πρώτος γκολκίπερ που θα το φορέσει. Αν η συγκεκριμένη του απόφαση θα του φέρει γούρι, κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Σίγουρα πάντως σαν νοοτροπία θα τον φέρει πολύ πιο κοντά στον λογοτεχνικό ήρωα Μπιλ Σερέτη και αναμφίβολα στα αντίπαλα δίχτυα.

Κατηγορία SUPER LEAGUE
Μανόλης Κατεινάς

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1975. Μεγάλωσα στον Ταύρο και κατάγομαι από την Απείρανθο της Νάξου.

Σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιμορφώθηκα στην Αθλητική Δημοσιογραφία στο ΚΕΔΙΒΙΜ του ίδιου Πανεπιστημίου.

Έχω επίσης γράψει τέσσερα λογοτεχνικά βιβλία και έχω συμμετάσχει σε πολλές συλλογές Ελλήνων λογοτεχνών.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares