Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 14:31

Επίσημο: Προπονητής του Ολυμπιακού ο Μίτσελ

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και επίσημα την πρόσληψη του Μίτσελ, ο οποίος επιστρέφει στον Πειραιά μετά από επτά χρόνια.

Ηταν δεδομένο, μετά την άφιξή του στην Αθήνα, αλλά πλέον είναι και επίσημο. Ο Μίτσελ είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, με τους Ερυθρόλευκους να ανακοινώνουν την πρόσληψη του Ισπανού, ο οποίος επιστρέφει στο μεγάλο λιμάνι μετά από επτά χρόνια.

Αυτή θα είναι η δεύτερη θητεία του 59χρονου τεχνικού στον πειραϊκό σύλλογο, καθώς ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού από τις 4 Φεβρουαρίου του 2013 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου του 2015, κατακτώντας δυο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο. Συνολικά, είχε κοουτσάρει την ομάδα του μεγάλου λιμανιού σε 90 παιχνίδια, έχοντας 64 νίκες, 11 ισοπαλίες και 15 ήττες.

Εκτός από τους τίτλους, ο Μίτσελ με τον Ολυμπιακό είχε πανηγυρίσει επίσης μια πρόκριση στους «16» του Champions League, με τους Ερυθρόλευκους με τον Ισπανό στον πάγκο τους να πετυχαίνουν σπουδαίες νίκες στην κορυφαία ευρωπαϊκή συλλογική διοργάνωση.

Ο Μίτσελ δεν χρειάζεται ούτε… δευτερόλεπτο προσαρμογής, καθώς γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα, το κοινό της, το πρωτάθλημα, αλλά την πίεση για το αποτέλεσμα, με τον Ισπανό να έχει έρθει έτοιμος να ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό και να τον οδηγήσει σε νίκες, εντός και εκτός συνόρων, αλλά και σε τίτλους, όπως προστάζει το DNA των Πειραιωτών.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την επιστροφή του Ισπανού προπονητή Μίτσελ. Ο 59χρονος, γεννημένος στις 23 Μαρτίου 1963, επιστρέφει στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ με τον οποίο έγραψε σελίδες δόξας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο άλλοτε θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Ισπανίας καθοδήγησε τον Ολυμπιακό για μια χρυσή διετία (4/2/13 – 6/1/15), κατά την οποία σε 91 παιχνίδια είχε απολογισμό 65 νίκες, έντεκα ισοπαλίες και 15 ήττες.

Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (2012-2013, 2013-2014) και ένα κύπελλο (2012-2013), ενώ οδήγησε την ομάδα σε ορισμένες από τις σπουδαιότερες νίκες της στην Ευρώπη απέναντι σε αντιπάλους όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Γιουβέντους, η Μπενφίκα και η Άντερλεχτ. Με τον Μίτσελ στα ηνία οι πρωταθλητές έφτασαν στους «16» του Champions League, την αγωνιστική περίοδο 2013-2014. Το όνομά του έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ένδοξη ιστορία του Θρύλου μας.

Ο Μίτσελ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τη Ράγιο Βαγιεκάνο και ακολούθησαν τα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης, στα οποία εργάστηκε τόσο ως διευθυντής όσο και ως προπονητής της Castilla. Το 2009 ανέλαβε τη Χετάφε, εν συνεχεία τη Σεβίλλη και μετά τον Ολυμπιακό. Μετά την αποχώρησή του από την Ελλάδα δούλεψε στη Μαρσέιγ, στη Μάλαγα, στην Πούμας (Μεξικό) και ξανά στη Χετάφε».

Κατηγορία SUPER LEAGUE

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares