Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 11:55

Syros Run 2022: Πάνω από 500 αθλητές έτρεξαν στους δρόμους της Ερμούπολης

Με περισσότερους από 500 αθλητές όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε, μετά από δύο χρόνια, η πετυχημένη αθλητική διοργάνωση Syros Run 2022.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος – Δρομείς Σύρου, συνδιοργάνωσαν τους αγώνες δρόμου 3 χλμ, 5 χλμ, 10 χλμ ανδρών / γυναικών και παράλληλο αγώνα Family Run 600μ. Μικροί και μεγάλοι επέστρεψαν στους αγώνες δρόμου με μεγάλη χαρά και όσοι βρέθηκαν στην εκκίνηση είχαν ζωγραφισμένο το χαμόγελο στο πρόσωπό τους.

Σημαντικά σημεία της εκδήλωσης ήταν η συμμετοχή των «Δρομέων Ελπίδας – The Hope Runners» που έτρεξαν μαζί με τον Κωνσταντίνο και την Μαρία στην απόσταση των τριών χιλιομέτρων. Η ομάδα αυτή βραβεύτηκε ως η 3η πολυπληθέστερη και ο κόσμος από την πλευρά του υποδέχθηκε με ζεστό χειροκρότημα αυτά τα παιδιά και τους αθλητές που έτρεξαν μαζί τους.

Επίσης ακόμη μία σημαντική στιγμή ήταν η συμμετοχή του 84χρονου Γιώργου Λαγογιάννη, ο οποίος έτρεξε με τον εγγονό του, δείχνοντας πως όταν υπάρχει θέληση η ηλικία ακολουθεί. Κατά τη διάρκεια του τερματισμού ο κ. Λαγογιάννης δέχθηκε το ζεστό χειροκρότημα όλων και ταυτόχρονα ευχαρίστησε όλους για την υποστήριξη – συμπαράσταση κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ακόμη στον αγώνα πήρε μέρος 78χρονη γυναίκεια, η οποία ολοκλήρωσε τη διαδρομή με χαρακτηριστική ευκολία και με χαμόγελο.

Στους αγώνες ακόμη πήραν μέρος αθλητές με ειδικά αμαξίδια, οι οποίοι και ξεκίνησαν πρώτοι των αγώνα.

Τέλος, το Syros Run έκλεισε με τον αγώνα Family Run των 600 μέτρων, με τους μικρούς αθλητές να δίνουν την πιο ευχάριστη νότα.

«Υπάρχουν πολλές σκέψεις αρκεί να μας αφήσουν οι καταστάσεις»

Ο πρόεδρος των Δρομέων Σύρου, Ισίδωρος Παλαμάρης, με την πετυχημένη ολοκλήρωση του Syros 2022 μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την επιστροφή της σπουδαίας αυτής αθλητικής εκδήλωσης.

Επιστροφή στο Syros Run. Πώς είδατε την συμμετοχή του κόσμου και πως ήταν η εκδήλωση;

"Μετά από 2 χρόνια αποχή είναι σαν να ξεκινάς πάλι από την αρχή. Πήραμε ένα ρίσκο που αλλάξαμε ημερομηνία από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, να το μεταφέρουμε σε Σεπτέμβριο, αλλά το κάναμε για να προλάβουμε να στήσουμε τον αγώνα. Τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν ήτανε η κατάλληλη ημερομηνία. Βέβαια ο κόσμος ανταποκρίθηκε και είχαμε κόσμο από όλη την Ελλάδα, π.χ. Χανιά, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Σύμη, Πειραιά, Αθήνα, Κυκλάδες κτλ. Θα θέλαμε παραπάνω παιδιά γιατί είναι ένας από τους λόγους που θέλουμε αυτό τον αγώνα, γιατί υπάρχουν ταλέντα στην Σύρο και πάνε χαμένα επειδή δεν υπάρχει χώρος να προπονηθούν. Είναι κρίμα η πρωτεύουσα των Κυκλάδων να μην διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις. Απλά τα σχολεία ήταν ακόμα κλειστά και δεν ενημερώθηκαν σωστά. Ο αγώνας πήγε καλά αν και είχαμε κάποια λαθάκια. Δυστυχώς με την κυκλοφορία είχαμε το πιο σοβαρό θέμα και ευτυχώς που δεν χτύπησε κάποιος αθλητής. Ενώ η απόφαση έλεγε ότι το ένα ρεύμα της κυκλοφορίας θα μας ανήκει τα αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν σχεδόν κανονικά. Από θαύμα δεν είχαμε ατύχημα. Δόξα τον Θεό, τα υπόλοιπα κυλούσαν ομαλά και ο κόσμος και οι αθλητές το ευχαριστήθηκαν".

Είδαμε για ακόμη μια φορά πως οι συμμετοχές δεν έχουν όριο ηλικίας. Αλήθεια πόσο σημαντικό είναι να βλέπεις ανθρώπους πάνω από 80 ετών να τρέχουν;

"Το Syros Run και η Σύρος πάντα προσφέρει σε όλους το δικαίωμα της συμμετοχής σε έναν αγώνα όπως θα διαπιστώσετε. Είχαμε αρκετά χειρήλατα - αμάξια και όπως αθλητές όλων των ηλικιών από 2 έως 84 ετών και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτό".

Για την επόμενη σεζόν ποιες οι σκέψεις σας;

"Για το μέλλον υπάρχουν πολλές σκέψεις αρκεί να μας αφήσουν οι καταστάσεις. Προς το παρόν με συνεργασία του Πολιτιστικού συλλόγου Επισκοπείου θα συν διοργανώσουμε ένα δρομικό αγώνα στο Επισκοπείο, όπου θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ να πούμε σε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτό το αγώνα, αθλητές, συνοδοί, εθελοντές, χορηγοί γιατί χωρίς όλους αυτούς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ένας τέτοιος αγώνας".

Τα αποτελέσματα

https://syrosrun.gr/results-2022/?fbclid=IwAR2vkQJkjP5KF1kwwFHncin3ChJ02...

Πηγή: koinignomi.gr

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares