Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 17:26

Πανθηραϊκός: ''Το βάρος στις ακαδημίες''.

kwnstantopoulos-karterados2011

Αλλαγή σελίδας θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τα όσα συμβαίνουν φέτος στον Πανθηραϊκό.

Η περσινή χρονιά τόσο αγωνιστικά, όσο και σε άλλους τομείς, κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα για την ιστορική ομάδα της Σαντορίνης. Η ομάδα που άλλοτε δίδασκε ήθος στην μέση της χρονιάς βρέθηκε να είναι  το μαύρο πρόβατο.

Όλα αυτά όμως φαίνεται ότι ανήκουν στο παρελθόν, αφού η εμπειρία ορισμένων στο νησί έδωσε λύση, βγάζοντας την ομάδα και πάλι στο προσκήνιο. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε, ότι η ομάδα βρίσκετε σε πλήρη αναδόμηση, με σκοπό την αποκατάσταση του ονόματος του Πανθηραϊκού και των πραγμάτων που πρεσβεύει για την Θήρα.

neon pan8iraikos-aop-20-4-2012-1Σοφή κίνηση.

Η 1η κίνηση έγινε με την επίσημη συνένωση Πανθηραϊκού και του ΑΟ Πύργου, οι ιθύνοντες των δύο σωματείων έβαλαν στην άκρη τα μικροπρεπή εγώ και τους εγωισμούς, θέτοντας πάνω από όλα, το μέλλον και το καλύτερο για τις ομάδες τους (Πιστεύω ότι η ιστορία θα τους ανταμείψει). Ταλέντο και ποιότητα.... σίγουρα αυτά είναι δύο πράγματα, που θα υπάρχουν στη νέα αυτή προσπάθεια.

Χτίσιμο και ακαδημίες.

Στους διοικούντες πιστώνετε και η 2η σωστή κίνηση, οι οποίοι έσπασαν τα στερεότυπα και πήραν στο τεχνικό «τιμόνι» της ομάδας, δύο νέους ανθρώπους, τον Κωνσταντόπουλο (Άνδρες) και Κρεμύδα (Ακαδημίες). Μάλιστα η καλή συνεργασία των δύο θα πρέπει να είναι δεδομένη, καθώς το πλάνο μιας ομάδας, που θέλουν να χτίσουν οι δύο τεχνικοί θα έχει ως αφετηρία τα τμήματα υποδομών.

Κωνσταντόπουλος και πολύ δουλειά.

Ο τεχνικός του Πανθηραϊκού Αλέξης Κωσταντόπουλος μίλησε στο sportcyclades.gr για την μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας, καθώς και για τα μελλοντικά σχέδια, θέτοντας ως 1η προτεραιότητα την αποβολή από το συγκρότημα του, πρακτικών και φιλοσοφίας, που όπως χαρακτηριστικά είπε έχουν εμφυτευθεί στους ποδοσφαιριστές.

«Σε επίπεδο φυσικής κατάστασης η ομάδα μας βρίσκετε ακόμα πολύ πίσω. Είναι ένας τομέας, που δουλεύουμε καθημερινά και μέρα με τη μέρα βλέπουμε βελτίωση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος διότι έχω στην διάθεση μου καθημερινά πάνω από 30 ποδοσφαιριστές, πράγμα, που μου δίνει την πολυτέλεια να επιλέξω το τελικό ρόστερ, με το οποίο θα πορευτεί η ομάδα».

Θέλει ομάδα με πλάνο.

Ο ίδιος άνθρωπος του συστήματος και της καλής και συντονισμένης δουλειάς. Κατά την διάρκεια των προπονήσεων κρατά τις απαραίτητες για αυτόν σημειώσεις, θεωρώντας την επιτυχία του νέου εγχειρήματος PANTHIRAIKOS-AMS FILOTIOU.1μονόδρομο.

«Η ομάδα πρέπει να έχει αρχή, μέση και τέλος, αυτό επιδιώκουμε να πετύχουμε. Στην ομάδα θα παίζει όποιος μπορεί και όποιος θέλει να προσφέρει, πράγμα βέβαια που θα δείξει ο καθένας μέσα από την διάθεση του στις προπονήσεις».

Πολυσυλλεκτικό ρόστερ.

Η δουλειά με πολλούς παίχτες είναι  κάτι που του λύνει τα χέρια όπως υποστηρίζει και ο ίδιος.

«Ο νέος Πανθηραϊκός θα απαρτίζετε από 25 ισάξιους ποδοσφαιριστές και όπως προείπα οι πιο έτοιμοι θα παίζουν. Μέχρι το τέλος του μήνα θα αποφασίσουμε ποιους από τους μικρούς ποδοσφαιριστές θα κρατήσουμε στην 1η ομάδα και οι υπόλοιποι θα γυρίσουν στο εφηβικό τμήμα, όπου και θα προπονούνται».

PANTHIRAIKOS-ANO MERA 2012Καθημερινή επαφή με τις ακαδημίες.

Και όπως κάθε σύγχρονος τεχνικός δεν θα μπορούσε παρά να στηρίξει την όλη προσπάθεια στις γερές βάσης που του δίνουν οι ακαδημίες.

Κωνσταντόπουλος και Κρεμύδας πάνε να καθιερώσουν ένα σύστημα επικοινωνίας μεταξύ των ακαδημιών και τις 1η ομάδας, το οποίο έρχεται από επαγγελματικές ομάδες και αποτελεί μια πετυχημένη και δοκιμασμένη συνταγή.

«Τα τμήματα υποδομών θα δουλεύουν συστηματικά από τον κύριο Κρεμύδα. Η δική μου επίβλεψη θα είναι καθημερινή, καθώς η ομάδα των Νέων θα ακολουθεί το ίδιο αγωνιστικό σύστημα με αυτή των Ανδρών, πράγμα που θα κάνει ευκολότερη την ανά πάσα στιγμή προώθηση των ποδοσφαιριστών στην 1η ομάδα, πράγμα που θα γίνετε πολύ συχνά μέσα στην αγωνιστική περίοδο».

Στόχοι.

Στόχοι; Η μαγική λέξη… «Είμαστε καταδικασμένοι να πρωταγωνιστήσουμε». Ενδεικτική λεζάντα από τον κύριο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος δείχνει να γνωρίζει πολύ καλά σε ποιον πάγκο κάθετε και τη τον περιμένει.

«Ο Πανθηραϊκός είναι μεγάλη ομάδα και δεν γίνετε να έχει άλλους στόχους, παρά μόνο αυτόν της πρωτιάς. Η πολύ και σωστή δουλειά είναι αυτή που θα μας κάνει να πρωταγωνιστήσουμε… χωρίς αυτά δεν γίνετε τίποτα. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και στο τέλος όλοι οι Σαντορινιοί θα δουν ένα αποτέλεσμα που θα τους αρέσει».

panthiraikos sima

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares