Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022 01:45

Αμετακίνητος ο Αυγενάκης για το μητρώο στην πρώτη συνάντηση με την ΕΠΟ

Μια σειρά από μέτωπα παραμένουν ανοιχτά ενώ βαδίζουμε προς τα μισά του Αυγούστου και πρέπει να κλείσουν προκειμένου να γίνει εφικτή η έναρξη των πρωταθλημάτων του ποδοσφαίρου για την προσεχή σεζόν.

Ένα από αυτά τα μέτωπα ορίζεται από την αδυναμία εκατοντάδων ερασιτεχνικών σωματείων σε όλη τη χώρα να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της εγγραφής τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, με συνέπεια να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα και χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (10/8) πραγματοποιήθηκε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού συνάντηση του Υφυπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, και αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Ομοσπονδίας, αποτελούμενη από τους Ιάκωβο Φιλιππούση, Παναγιώτη Δημητρίου, Αστέριο Αντωνίου και Κώστα Κωνσταντινίδη.

Αποκλειστικό θέμα της συνάντησης, που διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, ήταν το «αγκάθι» του Μητρώου, με την αντιπροσωπεία της ΕΠΟ να ζητάει επί της ουσίας να μην ισχύουν οι κυρώσεις για τα σωματεία που δεν είναι εγγεγραμμένα, παρά μόνο η μη χρηματοδότηση. Από την πλευρά του, ο Λ. Αυγενάκης εμφανίστηκε αμετάπειστος, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα εγγραφής όλων των σωματείων στην πλατφόρμα προκειμένου να έχουν δικαίωμα λειτουργίας και αγωνιστικής δραστηριότητας.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Τετάρτη (17/8) με δεδομένο κιόλας ότι εκείνη τη μέρα εκπνέει η προθεσμία από τη νέα παράταση που είχε δώσει το υφυπουργείο για την εγγραφή των σωματείων. Οι πληροφορίες του Soccerlive αναφέρουν πως αν οι αξιωματούχοι της ΕΠΟ δεν πετύχουν να θετική εξέλιξη στο κύριο αίτημά τους, τότε θα ζητήσουν παράταση ακόμη ενός χρόνου, ώστε να διεξαχθούν και φέτος τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα με τη συμμετοχή όλων των ομάδων.

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares