Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 11:44

Κατερίνα Μονογυιού: Επιχορηγείται με 110.322,58€ ο Δήμος Κιμώλου για εγκατάσταση ενεργειακά πράσινης μονάδας αφαλάτωσης

Εγκρίθηκε σήμερα από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επιχορήγηση για το Δήμο Κιμώλου ύψους 110.322,58€ για την «Εγκατάσταση ενεργειακά πράσινης μονάδας αφαλάτωσης στην Κίμωλο με καινοτόμο τεχνολογία επεξεργασίας της άλμης-BriZE» του Προγράμματος «Διαχείριση Υδάτων», το οποίο αφορά σε δαπάνες προμηθειών εξοπλισμού, αναγκαίων για την υλοποίηση της Πράξης, όπως της προμήθειας και της εγκατάστασης της επέκτασης της φορητής μονάδας αφαλάτωσης ΑΟ δυναμικότητας 220m3/ημέρα, του φωτοβολταϊκού συστήματος 100 kWp και της καινοτόμου φορητής θερμικής μονάδας επεξεργασίας της παραγόμενης άλμης 4m3/ημέρα.

Η σχετική απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο λήψης μέτρων και δράσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειψυδρίας και την υδροδότηση των νησιών και συγκεκριμένα στο έργο «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) έτους 2022 της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στο πλαίσιο της παραπάνω απόφασης, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:
«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν στο επίκεντρο της πολιτικής τους την στήριξη των μικρών νησιών μας. Η επιχορήγηση ύψους 110.322,58€ για το Δήμο Κιμώλου με σκοπό την εγκατάσταση ενεργειακά πράσινης μονάδας αφαλάτωσης αποδεικνύει έμπρακτα ότι δίνουμε λύσεις σε ανάγκες που έχουν οι τοπικές κοινωνίες στα μικρά νησιά μας αλλά παράλληλα κάνουμε πράξη και την πράσινη μετάβαση. Ευχαριστώ πολύ τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για την έμπρακτη στήριξη τους και την ιδιαίτερη μέριμνα τους για τις Κυκλάδες μας.»

 

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares