Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 15:55

Το «Τρέχουμε για την Ηρακλειά» με την πένα της Σπυριδούλας Ίριδας Σπανέα

Μεταξύ των επισκεπτών που ταξίδεψαν στην πανέμορφη Ηρακλειά για τον δρομικό αγώνα «Τρέχουμε για την Ηρακλειά» ήταν και η βραβευμένη δημοσιογράφος Σπυριδούλα Ίριδα Σπανέα.

 Η κυρία Σπανέα που είναι γνωστή για την αρθρογραφία της στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας, περιγράφει  την εμπειρία της, μεταφέροντας με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο τα συναισθήματα που πήρε μαζί της επιστρέφοντας στην πρωτεύουσα.

Από τη Σπυριδούλα Ίριδα Σπανέα (hellenicdailynewsny.com)

Από τη στιγμή που πατάς το πόδι σου στο κατάστρωμα του «Σκοπελίτη» για να μεταβείς στην Ηρακλειά η ενέργεια σε συνεπαίρνει. Το πλοίο – θρύλος που δίνει ζωή χειμώνα και καλοκαίρι στις Μικρές Κυκλάδες έχει γεμίσει από κόσμο που θέλει να μεταβεί στο μικρό νησί για να… τρέξει για την Ηρακλειά. Η ατμόσφαιρα θυμίζει νησιώτικη γιορτή και πολύ γρήγορα ένας μουσικός θα της δώσει και… ήχο καθώς θα ανοίξει τη θήκη, θα βγάλει το βιολί και θα αρχίσει να παίζει νησιώτικες μελωδίες.

Ο Αίολος έχει ανοίξει τον ασκό του, το Πέλαγος είναι ανταριασμένο αλλά ο «Σκοπελίτης» δεν… μασάει από φουρτούνες. Με μία γενιά στο τιμόνι, όπου η ναυτοσύνη «μεταλαμβάνεται» από πατέρα σε γιό και με πλήρωμα νησιώτες, οι οποίοι λατρεύουν τα νησιά και τους κατοίκους του, το θρυλικό πλοίο των Κυκλάδων συνεχίζει την ιστορία του στο διάβα των ετών. ΄

Το κύμα κάνει τον «Σκοπελίτη» να χορεύει στους ίδιους ρυθμούς με τις καρδιές των επιβατών του που βιάζονται να φτάσουν Ηρακλειά, να τρέξουν και, στη συνέχεια, να διασκεδάσουν στο ωραίο γλέντι που ετοιμάζουν κάθε χρόνο οι ντόπιοι. Ο γηραιός μουσικός, επιβάτης και αυτός στο πλοίο, συνεχίζει να σκορπάει νησιώτικους ρυθμούς. Τα ροζιασμένα δάχτυλά του αγγίζουν το δοξάρι και η ήχοι της παράδοσης ξεχύνονται στον χώρο ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μαζευτεί, μαγεμένοι, γύρω του.

Και το πλοίο φτάνει στην Ηρακλειά. Ένα «Welcome» πάνω στο βράχο μας καλωσορίζει ενώ κάτοικοι του νησιού και εκπρόσωποι της διοργάνωσης μας υποδέχονται με χαμόγελα. Το μελτέμι έχει δώσει τη θέση του στον… άνεμο της νησιωτικής φιλοξενίας. Οι ώρες που μεσολαβούν μέχρι την έναρξη του 4ου αγώνα δρόμου «Τρέχω/ ανακαλύπτω την Ηρακλειά» είναι ελάχιστες αλλά οι δρομείς δείχνουν γεμάτοι ενέργεια. Η εορταστική ατμόσφαιρα τους έχει παρασύρει.

Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει να υπάρχει ένα τετραήμερο γεμάτο εκδηλώσεις ώστε οι επισκέπτες να τρέξουν αλλά και να γνωρίσουν αυτό το όμορφο νησί που βρίσκεται στο περιθώριο της λάμψης των άλλων κοσμοπολίτικων νησιών των Κυκλάδων. Στην Ηρακλειά το «παρών» έδωσαν σύλλογοι και μεμονωμένοι δρομείς από διάφορα μέρη της Ελλάδος. Οι επιτυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις και η φιλοξενία των κατοίκων βοηθάνε το νησί να «χτίσει» όνομα στον χώρο του αθλητικού τουρισμού.

«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσοι δούλεψαν για αυτή τη διοργάνωση αλλά και σε όσους πήραν μέρος. Αγώνες, όπως αυτός της Ηρακλειάς, στηρίζουν τις τοπικές οικονομίες και προβάλλουν τόσο το νησί όσο και τη χώρα μας. Μέσα από τις φωτογραφίες σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης η Ηρακλειά «ταξίδεψε» σε όλο τον κόσμο και αυτό αποτελεί μία προστιθέμενη αξία στην προβολή του νησιού μας», δήλωσε η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού.

Σε έναν τέτοιο αγώνα όλοι είναι νικητές. Και αυτό φαίνεται στα χαμόγελα των συμμετασχόντων. Για τέσσερις ημέρες συνδύασαν αθλητισμό με παραδοσιακή νησιώτικη διασκέδαση, περπάτησαν σε παραλίες όπου η άμμος έμοιαζε με… βελούδο, κολύμπησαν σε διάφανα νερά και γεύτηκαν τοπικές σπεσιαλιτέ.

Η είσοδος του «Σκοπελίτη» στο λιμάνι σημαίνει το τέλος της παραμονής μας στην Ηρακλειά. Μαζί μας, σαν φυλακτό, θα πάρουμε το βαζάκι με το μέλι που μας πρόσφερε ο Φάνης από το «Villa Meltemi» και την αύρα της νησιωτικής φιλοξενίας. Με το καλό, λοιπόν, να βρεθούμε και πάλι στο κατάστρωμα του «Σκοπελίτη» σε μία ρότα για τις Μικρές Κυκλάδες.

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares