Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 01:51

Να γίνει η Σύρος πόλος έλξης κάθε χρόνο για το μπάσκετ

Στην πρωτεύουσα του νομού Κυκλάδων, την Ερμούπολη θα “κτυπάει” η καρδιά του μπάσκετ το διάστημα από τις 6 έως και τις 10 Ιουλίου με την διεξαγωγή του τουρνουά 3Χ3 “Stoiximan AegeanBall Festival”.

Το “Stoiximan AegeanBall Festival” επανέρχεται μετά από τρία χρόνια απουσίας, στην Σύρο, τον τόπο καταγωγής του πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή του Ολυμπιακού Πειραιώς, του Γιώργου Πρίντεζη και αναμένεται να γίνει πόλος έλξης για πολλούς φίλους του αθλήματος.

Stoiximan AegeanBall Festival Synentefxi 1

Ήδη τα πρώτα μεγάλα ονόματα που θα βρεθούν στην Ερμούπολη έχουν γίνει γνωστά, ενώ λίγες ημέρες πριν ανοίξει η αυλαία του τουρνουά, ο υπεύθυνος του αγωνιστικού, ο Στέλιος Θεολογίτης και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων με αθλητές, η Μυρτώ Τσιτσιού μίλησαν στο κορυφαίο σάιτ των Κυκλάδων, το “SportCyclades” απαντώντας στις ερωτήσεις που τους θέσαμε.

Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων γίνεται και πάλι η μητρόπολη του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ποιό είναι το κυρίαρχο μήνυμα που στέλνει το Stoiximan AegeanBall Festival;

Μυρτώ Τσιτσιού: Το Stoiximan AegeanBall Festival και ο Γιώργος Πρίντεζης θέλουν να αναδείξουν πως ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για την ανάπτυξη μιας τοπικής κοινωνίας και πως μπορεί να γίνει το κίνητρο για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές μικρών και μεγάλων. Με ένα μείγμα έμπειρων συνεργατών από την Αθήνα, αλλά και την πολύτιμη συνεισφορά των τοπικών παραγόντων, το Stoiximan AegeanBall Festival είναι μια αθλητική – τουριστική διοργάνωση διεθνούς βεληνεκούς. Αποστολή της διοργάνωσης είναι να μεταδώσει την αξία του ευ αγωνίζεσθαι, να φέρει τους ανθρώπους κοντά στον υγιή αθλητισμό, να καταστήσει τη Σύρο πόλο έλξης κάθε καλοκαίρι και, παράλληλα, να προωθήσει το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς.

Στέλιος Θεολογίτης

To τουρνουά αυτό δεν είναι απλά μια αθλητική διοργάνωση, αλλά ένα κοινωνικό γεγονός για τη Σύρο, αλλά και για τις Κυκλάδες γενικότερα. Υπάρχουν κάποια στοιχεία στα οποία θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο event;

Μυρτώ Τσιτσιού: Ο κοινωνικός χαρακτήρας του Τουρνουά είναι διάχυτος σε όλες τις δράσεις. Τα προηγούμενα τρία χρόνια όλα τα έσοδα των εγγραφών είχαν δοθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ και χορηγοί και συνεργάτες είχαν συμβάλει στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας. Το ίδιο θα συμβεί και φέτος. Παράλληλα, οι αθλητές και οι αθλήτριες που λαμβάνουν μέρος θέλουμε να έρχονται στη Σύρο για να απολαμβάνουν το παιχνίδι και να έρχονται κοντά στα είδωλά τους, αντλώντας έμπνευση. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που έχουμε επιλέξει να μην υπάρχουν χρηματικά έπαθλα, αλλά ξεχωριστά αναμνηστικά δώρα.

Stoiximan AegeanBall Festival Synentefxi 2

Το ενδιαφέρον που υπάρχει για το τουρνουά είναι πάρα πολύ μεγάλο. Περιμένατε όλη αυτή την ανταπόκριση;

Στέλιος Θεολογίτης: Φυσικά και την περιμέναμε. Το Τουρνουά είχε λείψει πολύ στους κατοίκους του νησιού, αλλά και σε φιλάθλους και αθλητές από όλη την Ελλάδα. Πρόσφατα, μάλιστα, το 3x3 έγινε και επίσημα Ολυμπιακό Άθλημα. Αυτό δείχνει ακόμη περισσότερο τη δυναμική του. Τα προηγούμενα χρόνια έφτανε στα αυτιά όλων των συντελεστών η επιθυμία της επιστροφής του Stoiximan AegeanBall Festival. Γι’ αυτό, άλλωστε, είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι να δεχθούμε ακόμη περισσότερους αθλητές, ομάδες, αλλά και θεατές.

Stoiximan AegeanBall Festival Synentefxi 3

Θεωρείτε πως το γεγονός ότι δεν διεξήχθη το τουρνουά λόγω του Covid, του έδωσε ένα επιπλέον... boost φέτος;

Στέλιος Θεολογίτης: Σίγουρα η αποχή από τις αθλητικές δραστηριότητες μαζικού αθλητισμού, από ξέγνοιαστα ταξίδια και πολιτιστικά events έχει παίξει τον ρόλο του. Ο κόσμος, και περισσότεροι οι νέοι, θέλουν περισσότερο από ποτέ να διασκεδάσουν και να ταξιδέψουν. Το Stoiximan AegeanBall Festival τα συνδυάζει και τα δύο! Είναι η καταλληλότερη επιλογή για όποιον αγαπά τον υγιή αθλητισμό και την ομορφιά των Κυκλάδων.

Μυρτώ Τσιτσιού

Η στήριξη που έχετε από τους φορείς του νησιού, αλλά και όλων των Κυκλάδων είναι μεγάλη. Υπήρξε κάτι που να ζητήσατε και να μην ήταν εφικτό να υλοποιηθεί;

Μυρτώ Τσιτσιού: Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως συνδιοργανωτές, έχουν κάνει τεράστια προσπάθεια. Όλοι οι φορείς του νησιού είναι πάντα πρόθυμοι να συνεισφέρουν με κάθε τρόπο σε όλες τις ανάγκες της διοργάνωσης. Είμαστε ευγνώμονες που έχουμε τέτοιους συνεργάτες!

Stoiximan AegeanBall Festival Synentefxi 2

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares