Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012 21:08

Πρωτοφανής απόφαση της ΕΠΟ: Ανεβαίνουν όλες οι ομάδες των μπαράζ ανόδου!

ANO MERA-OLYMPOS AGIASOU FASH1

Το περασμένο καλοκαίρι, όταν η ΕΠΟ αποφάσιζε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των κατηγοριών για την εναρμόνισή τους στα δεδομένα της εποχής, ουδείς μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε μερικούς μήνες αργότερα.

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής προχώρησε στο σχέδιο των μπαράζ ανόδου, σύμφωνα με το οποίο οι 56 πρωταθλήτριες ομάδες θα έμπαιναν στη διαδικασία... καλοκαιριάτικα να δώσουν έξι αγώνες, προκειμένου να ξεχωρίσουν οι 28 καλύτερες που θα κέρδιζαν μία θέση στην επόμενη Δ' Εθνική. Ο καιρός πέρασε, τα μπαράζ ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν (έστω και με εμπόδια...), οι 28 ομάδες προέκυψαν και τελικά στη νέα Δ' Εθνική θα συμμετάσχουν και οι... 56 πρωταθλήτριες! Αυτή την απόφαση-σκάνδαλο έλαβε το μεσημέρι της Τετάρτης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ κατά τη συνεδρίασή του, προκαλώντας αίσθηση σε όλο τον κόσμο της Δ' Εθνικής και όχι μόνο! Το σοβαρότατο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τον καταρτισμό των ομίλων, σε συνδυασμό με τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ τον προσεχή Οκτώβρη και τα όποια συμφέροντα συνοδεύουν αυτές, ώθησαν τα μέλη του ΔΣ σε μία απόφαση που υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχε τεθεί καν ως θέμα συζήτησης, ούτε στην... καφετέρια που συχνάζουν οι σύμβουλοι! Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τα μέλη της ΕΠΟ πήραν το 'οκ' της Νομικής Υπηρεσίας για να προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια, όμως ακόμη και στην περίπτωση που δεν το εξασφάλιζαν ελάχιστη σημασία θα είχε, με δεδομένο πως στις εκλογές του Οκτώβρη, ούτως ή άλλως αναμένονται ριζικές αλλαγές... προσώπων και θέσεων!

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ
Σε συνέχεια της καταστρατήγησης της προκήρυξης του πρωταθλήματος, η ΕΠΟ αποφάσισε τον καταρτισμό οκτώ ομίλων, εκ των οποίων ο ένας θα αποτελείται αποκλειστικά από ομάδες της Κρήτης, όπως είχε ενημερώσει πρώτη η ιστοσελίδα 'www.topikokritis.gr'). Πλέον, την επόμενη εβδομάδα τα μέλη της Επιτροπής Πρωταθλήματος (Βαγγέλης Τοπολιάτης, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Μιχάλης Τζανόπουλος) θα συνεδριάσουν για να προχωρήσουν στον καταρτισμό των υπολοίπων ομίλων, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα. Ουσιαστικά, οι ομάδες που θα μπουν στο πλάνο για τη νέα Δ' Εθνική θα είναι περίπου 125. Ασφαλώς, ο αριθμός αυτός αναμένεται να μειωθεί αισθητά με τις αποχωρήσεις που θα σημειωθούν και οι οποίες θα γίνουν επισήμως γνωστές με την ολοκλήρωση του διαστήματος που θα δώσει η ΕΠΟ στα σωματεία για τις δηλώσεις συμμετοχής.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Μία άλλη απόφαση που πάρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σχετίζεται με τον χρόνο... ζωής της Δ' Εθνικής σαν κατηγορία. Σύμφωνα με αυτή, λοιπόν, το πρωτάθλημα θα διοργανωθεί το πολύ δύο σεζόν ακόμη. Με άλλα λόγια, η Δ' Εθνική θα παύσει να υπάρχει είτε το καλοκαίρι του 2013 είτε το καλοκαίρι του 2014. Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά μετά τις εκλογές της ΕΠΟ, δηλαδή λίγο πριν το τέλος του 2012. Πάντως, κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής και τον πρόεδρο της Football league, Σπύρο Καλογιάννη, όπου θα τεθούν επί τάπητος σημαντικά ζητήματα που αφορούν τα προσεχή πρωταθλήματα και τις προκηρύξεις του. Συγκεκριμένα, θα καθοριστεί ο ακριβής αριθμός των ομάδων που θα κατακτήσουν την άνοδο από τη Δ' Εθνική στη Football league II, αλλά και αυτών που θα υποβιβαστούν από την... τελευταία επαγγελματική κατηγοριά.

Κατηγορία Γ΄ΕΘΝΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares