Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 00:57

Δημήτρης Κωνσταντινίδης στο zougla.gr: «Θέλουμε το κύπελλο και το πρωτάθλημα»

Του Θοδωρή Δεσποίνη

Την Πέμπτη και την Παρασκευή στο γήπεδο της Γλυφάδας θα διεξαχθεί το φάιναλ φορ του κυπέλλου βόλεϊ ανδρών. Στον έναν ημιτελικό θα αναμετρηθούν τα βαριά ονόματα της διοργάνωσης(ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός),ενώ στον δεύτερο ο φορμαρισμένος Φοίνικας Σύρου θα αντιμετωπίσει τον Πήγασο Πολίχνης. Όλα προμηνύουν ένα συναρπαστικό διήμερο για τους φίλους του αθλήματος. Για την ευκαιρία της ομάδας της Σύρου να κατακτήσει το πρώτο της κύπελλο  μίλησε στο zougla.gr  Ο λίμπερο του Φοίνικα Σύρου Δημήτρης Κωνσταντινίδης. Ο Εβρίτης άσσος, με μια αξιόλογη καριέρα, έχει κατακτήσει ήδη δύο κύπελλα Ελλάδας και ένα πρωτάθλημα με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

- Μπορούμε να πούμε ότι ευνοηθήκατε από την κλήρωση των ημιτελικών;

- Μην ξεχνάμε ότι για να φτάσουμε μέχρι εδώ αποκλείσαμε τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ενώ κάποιοι αντίπαλοι μας έπαιξαν εύκολα ματς. Σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα κατώτερης κατηγορίας που όμως έχει  στο ρόστερ της κάποιους έμπειρους παίκτες και κέρδισε εύκολα την άνοδό της στην κορυφαία κατηγορία.Mην ξεχνάμε ακόμα ότι για να φτάσει μέχρι εδώ ο Πήγασος απέκλεισε δύο ομάδες  της volleyleague.

- Πόσο δύσκολο είναι να παίξετε τον ημιτελικό την Πέμπτη  χωρίς να έχετε το μυαλό σας στον τελικό της Παρασκευής;

- Πρώτα πρέπει να παίξουμε σοβαρά την Πέμπτη και μετά να κοιτάξουμε την Παρασκευή. Εμείς δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο. Για να κερδίσουμε πρέπει πρώτα να παίξουμε! 

- Με τις πρόσφατες εμφανίσεις σας δείξατε ότι είστε στο ίδιο επίπεδο με τους ΠΑΟΚ,ΠΑΟ και Ολυμπιακό….

- Η ομάδα με την σωστή δουλειά της διοίκησης έχει κάνει τεράστια βήματα μπροστά. Με την βοήθεια του χορηγού μας ONEX NEORION SHIPYARDS  έχουν έρθει αθλητές αξίας στην ομάδα. Μπορώ να πω ότι τους κοντράρουμε όλους στα ίσα. Τους κοιτάμε στα μάτια και στο πρόσφατο παρελθόν τους έχουμε κερδίσει όλους.

- Όμως αρχίσατε την σεζόν λίγο άσχημα φέτος είχατε και αλλαγή προπονητή….

- Δεν είναι η δουλειά μου να κρίνω προπονητές. Πιστεύω ότι κάθε προπονητής κάτι φέρνει στην ομάδα. Τώρα με τον Κύριο Μιλενκόσκι δουλεύουμε καλά και έχουμε βρει ομοιογένεια. Βλέπεις στην αρχή τις χρονιάς είμασταν στους 15 παίκτες οι 11 καινούργιοι και μας πήρε κάποιο καιρό να γνωριστούμε και να δέσουμε. Σίγουρα δεν ήταν εύκολο αλλά τα καταφέραμε.

- Η νίκη επί του Ολυμπιακού και η κατάκτηση του Super Cup τον Δεκέμβριο βοήθησε την ομάδα να ανακάμψει.

- Ναι σίγουρα. Βρεθήκαμε σε καλύτερη μέρα, πήραμε μια μεγάλη νίκη και αυτό ήταν το ‘’κλικ’’ που μας ανέβασε την ψυχολογία. Ήταν ένα θετικό σοκ από αυτά που έχουμε ανάγκη εμείς οι αθλητές και μετά από αυτή τη νίκη ανεβήκαμε.

- Από τότε δείχνετε περισσότερη υπομονή μέσα στο γήπεδο…

- Θα έλεγα καλύτερα ότι στις δύσκολες στιγμές δεν επικρατεί ‘’τρέλα’’ μέσα στην ομάδα, κρατάμε την ηρεμία μας και έχουμε αυτοπεποίθηση. Μπορεί μέσα στον αγώνα πχ να χαθεί ένα σετ αλλά έτσι είναι αφού παίζει και ο αντίπαλος…

- Στην πορεία σας βοηθάει και η στήριξη του κόσμου του νησιού;

-Η ομάδα είναι σωστά δομημένη και έχει μια διοίκηση που δίνει λύσεις στα προβλήματα. Οι παίκτες είμαστε τακτοποιημένοι οικονομικά. Ο κόσμος της Σύρου και γενικότερα των Κυκλάδων ασχολείται με την ομάδα. Η ατμόσφαιρα που επικρατεί στο γήπεδο είναι όμορφη και ζεστή. Ξέρεις έχω μεγαλώσει στην Ορεστιάδα όπου υπήρχε κάτι ανάλογο: Και εκεί ο κόσμος έτρεχε πίσω από την ομάδα και περίμενε το Σάββατο για να παρακολουθήσει το παιχνίδι.

- Πίσω στο κύπελλο, κάποιες τελευταίες σκέψεις;

- Για εμάς τους παίκτες είναι όμορφη εμπειρία να παίζεις σημαντικά ματς σε ένα όμορφο γήπεδο με τηλεοπτική κάλυψη ,μπροστά σε φιλάθλους αλλά και κόσμο του αθλήματος να σε παρακολουθεί. Όλοι οι παίκτες θέλουμε να παίζουμε σε τέτοια ματς. Όσο για τον Φοίνικα ,έχει κατακτήσει 2 Λιγκ καπ και 1 Super Cup.Μακάρι να πάρουμε το κύπελλο, μακάρι να πάρουμε και το πρωτάθλημα, κάτι τέτοιο θα είναι τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο.

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares