Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 12:02

Λευτέρης Τσαουσίδης: Χρειαζόμασταν πιο καθαρό μυαλό σε άμυνα κι επίθεση

Οι προηγούμενες δύο αναμετρήσεις του εναντίον της ΦΕΑ συνοδεύτηκαν από νίκη (εκτός κι εντός), αλλά η τρίτη ήταν και… φαρμακερή, με τον ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” να φεύγει με το κίτρινο φύλλο αγώνα το μεσημέρι της Κυριακής 27 Μαρτίου από το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Φιλαδέλφειας “Απόστολος Κόντος”.

Κόντρα στο αξιόμαχο σύνολο του Αλέξη Καρατζά, οι παίκτες του Λευτέρη Τσαουσίδη κρατούσαν την τύχη με το μέρος τους. Κατάφεραν να προηγηθούν ακόμη και με +13 πόντους (36-49) προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο στο τέλος έδωσαν δικαιώματα και η αθηναϊκή ομάδα κατάφερε να γυρίσει το ματς “τούμπα”. Αρχικά πέρασε μπροστά στο σκορ (80-76) στο 5:23 πριν το τέλος, στη συνέχεια το οδήγησε στην παράταση (89-89) και τέλος έφτασε στη νίκη (105-93).

Όμως, επειδή με τα… ΑΝ δεν γράφεται ιστορία, η ομάδα της ορεινής Νάξου κοιτάει το παρόν και όχι τι συνέβη πίσω της, έχοντας ένα και μοναδικό στόχο. Να συνεχίσει το ανταγωνιστικό της πρόσωπο στις εναπομείνασες τέσσερις αγωνιστικές, αφού δεν έχει εκτίσει ρεπό του δεύτερου γύρου, και να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί στην βαθμολογία ελπίζοντας στο όνειρο.

FEA APAS (3)

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο Τσαουσίδης στάθηκε στα λάθη των παικτών του, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, ενώ έστειλε και το δικό του… μήνυμα εκεί που έπρεπε για το σφύριγμα της τελευταίας φάσης της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού. Αναλυτικά τα όσα είπε ο έμπειρος τεχνικός των “ορεινών” στον συνεργάτη του “SportCyclades” και εκπρόσωπο Τύπου της ΦΕΑ, τον Ιωάννη Νοταρά.

  • Coach, δυστυχώς η ομάδα δεν τα κατάφερε να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα από την Αθήνα γνωρίζοντας την ήττα από τη ΦΕΑ. Ποιο θεωρείς ότι ήταν το κομβικό σημείο για το τελικό αποτέλεσμα;

«Έχουμε κάνει αρκετά λάθη τακτικά και δώσαμε δικαίωμα να βρεθούμε έστω και για λίγο πίσω στο σκορ. Νομίζω ότι καθοριστική είναι η τελευταία άμυνα εφόσον έφτασε το ματς εκεί, αλλά έχουμε δει κι άλλες φάσεις πιο πριν που δεν μπορώ να ξεχωρίσω μία, έπρεπε να έχουμε λίγο πιο καθαρό μυαλό στην άμυνα και στην επίθεση».

  • Εντόπισες ποιο ήταν το λάθος που στοίχησε στον ΑΠΑΣ το αρνητικό αποτέλεσμα;

«Στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού δεν έπρεπε να κάνουμε φάουλ πάνω στο τρίποντο. Δεν ξέρω καν αν ήταν, ή δεν ήταν φάουλ, απλά εμείς δεν έπρεπε να δώσουμε το δικαίωμα να σφυριχτεί ένα φάουλ στην τελευταία φάση που εμείς αντιστοίχως δεν έχουμε πάρει σε πάρα πολλά παιχνίδια όχι ένα, αλλά τρία, τέσσερα σφυρίγματα σε αντίστοιχη φάση. Παρόλα αυτά έπρεπε να είμασταν πιο προσεκτικοί».

  • Πόσο αλλάζει αυτό το αποτέλεσμα το πλάνο και τους στόχους της ομάδας πέντε αγωνιστικές πριν πέσει η καρό σημαία του φετινού πρωταθλήματος;

«Υπάρχει ξεκάθαρο προβάδισμα του Παπάγου με τη ΦΕΑ στις δύο πρώτες θέσεις. Δεν εξαρτάται πλέον από το χέρι μας. Νομίζω ότι τελικά όπως δείχνουν τα πράγματα και βάση προγράμματος θα έχουν το προβάδισμα αυτές οι δύο ομάδες. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να κάνουμε τον αγώνα μας, τουλάχιστον να πάρουμε την τρίτη θέση να δούμε αν οδηγεί, ή όχι αυτή η θέση σε μπαράζ και να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας για ό,τι παραπάνω μπορούμε».

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares