Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 10:38

Κατερίνα Ντόκου: Να καθιερώσουμε την ΑΕ Μυκόνου στον γυναικείο ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας μας

Η Κατερίνα Ντόκου κατάγεται από το Καμίνι του Σουλίου Θεσπρωτίας και είναι πτυχιούχος Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο. Επιμέλεια: Ηλίας Σχορτσιανίτης

Έχει αγωνιστεί σε Αμαζόνες Θεσπρωτίας, Άρη Θεσσαλονίκης,Μετέωρα,Θεσπρωτό,C.F.Aranbizkara,ΑΟ Τρίκαλα 2011 και εδώ και τρία χρόνια ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της ΑΕ Μυκόνου.

Με το απαράμιλλο θάρρος της, την αξιοθαύμαστη γενναιότητα, τις περιπέτειες και τις θυσίες της αποτελεί αξεπέραστο σύμβολο δυναμισμού που συνεχίζει να εμπνέει στα γυναικεία ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα της χώρας μας.

Η Ηπειρώτισσα στόπερ, πέρα από την προσωπική της εργασία, διασφαλίζει απόλυτα τα αμυντικά νώτα και να επαναπαύεται σε κανένα λεπτό του αγώνα, προσδίδοντας πείσμα, πάθος και τονώνοντας την ψυχολογική στήριξη των συμπαικτριών της με την εμπειρία και τις φωνές της σε κρίσιμα λεπτά, ώστε να μην υπάρχει ολιγωρία στην αμυντική διάταξη.

Η ίδια δεν επιδεικνύει δειλία, αλλά αντίθετα εμψυχώνει και παρακινεί τις συμπαίκτριες της να αγωνιστούν μέχρι τη λήξη του αγώνα!

Τα κίνητρα της είναι ειλικρινή και προσπαθεί να πετύχει στη ζωή της μέσα από τον προσωπικό της καθημερινό αγώνα και να σχεδιάζει το μέλλον με αποφασιστικότητα και πλήρη αφοσίωση στους στόχους της. Θέλει να γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια πριν πάρει μια οριστική απόφαση, βλέποντας τα πράγματα θετικά, προσαρμόζεται στις καταστάσεις εύκολα.

Γυναίκα της τάξης και της οργάνωσης και της αρέσει να κρατά τον κόσμο σε μια σειρά. Το προσωνύμιο που αποδίδεται στην Κατερίνα είναι η ''Ασπίδα'', ένα αμυντικό όπλο της αρχαιότητας που το κρατούσε μπροστά του ο πολεμιστής για να προφυλαχθεί από εξωτερικούς κινδύνους και απειλές εχθρών. Έτσι και σήμερα διατηρεί το βασικό της ''όπλο'', ώστε να ξεπερνά κάθε δυσκολία και να διασχίζει απτόητη κάθε επίπονο και δύσβατο μονοπάτι εντός και εκτός γηπέδων.

Όσον αφορά το παρόν ευελπιστεί σε μια γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση στο αντικείμενο των σπουδών της και τα τελευταία πέντε χρόνια εργάζεται στο νησί των ''ανέμων'' ως Villa Manager στην Mykonos Art Villas.

Φέτος η ΑΕ Μυκόνου δίνει την μεγάλη μάχη για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον 7ο όμιλο της Γ' Εθνικής που ισοδυναμεί με την άνοδο στη παραπάνω κατηγορία.

Η Κατερίνα Ντόκου μας μίλησε για την υψηλή φετινή αγωνιστική χρονιά της ομάδας και παράλληλα έστειλε και το δικό της μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου.

dokou

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Φέτος ίσως είναι η καλύτερη αγωνιστική χρονιά για την ΑΕ Μυκόνου; Η δουλειά όλων αυτών των ετών αποδίδει καρπούς;

''Αυτή η χρονιά θέλουμε να είναι η αγωνιστική μας χρονιά!!Σίγουρα η όλη προσπάθεια που γίνεται από το ξεκίνημα της ομάδας, αποδίδει καρπούς και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που αποτελούμε μέλη της,εκπροσοπώντας το νησί της Μυκόνου σε μια τόσο καλή παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα!''

-Η προσωπική σου τοποθέτηση για τον 7ο όμιλο και αντίπαλες ομάδες που ξεχωρίζουν;

''Όπως σε κάθε όμιλο της Γ'Εθνικής υπάρχουν ομάδες που πρωταγωνιστούν και ξεχωρίζουν οι νεοσύστατες ομάδες που προσπαθούν να δημιουργήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.Σίγουρα,εμείς,ο Αστέρας Χαλκίδας και το Χαϊδάρι είμαστε οι τρεις ομάδες που ξεχωρίζω σε αυτόν τον όμιλο.''

-Από τον κόσμο του νησιού και τους τοπικούς φορείς η ομάδα σας βρίσκει ανταπόκριση;

''Η διοίκηση, ο πρόεδρος της ομάδας κ. Αλέκος Κουκάς, ο κ. Νίκος Γκέλος και ο Φώτης Σαντοριναίος κάνουν μια εξαιρετική προσπάθεια, βοηθώντας την ομάδα μας, ώστε να πρωταγωνιστεί σε αυτό το πρωτάθλημα.

Οι τοπικοί φορείς ανταποκρίνονται αρκετά, ωστόσο, όντας η μοναδική γυναικεία ομάδα του νησιού που συμμετέχει σε εθνικό πρωτάθλημα και η οποία το διεκδικεί, ευελπιστούμε να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους.''

236261434 363044648719373 4411754620585730154 n

-Υπάρχει η προοπτική και αν έχουν χτιστεί γερά θεμέλια για την καταξίωση της ΑΕ Μυκόνου σε ένα υψηλότερο επίπεδο;

''Αυτό που προσπαθούμε είναι να καθιερώσουμε την ΑΕ ΜΥΚΟΝΟΥ στο γυναικείο ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας μας!!!Σίγουρα εάν καταφέρουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα θα είναι το έναυσμα για να κυνηγήσουμε ακόμα περισσότερα στο μέλλον. Θέλουμε, αυτό να γίνει σταδιακά και με τη συμμετοχή ακόμη περισσότερων αθλητριών από το νησί μας. Έτσι, θα μπουν οι βάσεις, ώστε να αγωνιστούμε σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο!''

-Το σχόλιο σου για την τραγική και απελπιστική κατάσταση που βιώνει η Ουκρανία λόγω του πολέμου;

''Είναι λυπηρό το 2022 να βιώνουμε κάτι τόσο τραγικό. Εύχομαι να τελειώσει σύντομα και να επικρατήσει ειρήνη!''

-Το μήνυμα σου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου;

''Μια πολύ σημαντική ημέρα για όλες μας, καθώς τα δικαιώματα των γυναικών δεν ήταν ποτέ αυτονόητα. Έπρεπε να αγωνιστούμε για να τα κατακτήσουμε και ακόμα και σήμερα συνεχίζουμε να παλεύουμε για αυτά!

Παρά το γεγονός πως ζούμε σε μια σύγχρονη κοινωνία, οι γυναίκες συνεχίζουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας είτε σε επίπεδο αθλητισμού, είτε κατά της βίας των γυναικών, είτε απλά και μόνο για το σεβασμό προς τη γυναίκα μέσα στην κοινωνία!''

-Κλείνοντας, Κατερίνα μία ευχή;

''Εύχομαι ειρήνη, αγάπη και η κοινωνία που ζούμε να γίνει πιο ανθρώπινη,φιλεύσπλαχνη και να διέπεται από την αγάπη και το σεβασμό προς το συνάνθρωπο!!!''

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares