Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 20:26

Ειρηναίος Φρέρης: Στόχοι μας η άθληση και η διαπαιδαγώγηση των αθλητών

Σε λιγότερο από ένα μήνα θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, αλλά κι αυτά των τμημάτων υποδομών. Η «Φωνή της Πάρου» ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ένωσης, Ειρηναίο Φρέρη, ο οποίος τοποθετήθηκε για τη νέα σεζόν, τους στόχους, τα προβλήματα που μαστίζουν το κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο, αλλά έκανε αναφορά και στον κ. Κούγια που αναφέρθηκε στο όνομα του.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων λίγο πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων μίλησε στην Φωνή της Πάρου

Επιτέλους μετά από δύο χρόνια θα έχουμε πρωτάθλημα. Τι πιστεύεται ότι θα γίνει τη φετινή χρονιά;

«Η ελπίδα και η πίστη μας είναι να ξεκινήσουν όλα τα πρωταθλήματα, από τις ακαδημίες μέχρι το αντρικό και να ολοκληρωθούν κανονικά. Βέβαια σε μεγάλο βαθμό εξαρτώνται από άλλους παράγοντες που δεν μπορούν να ελεγχθούν, όπως η πορεία της πανδημίας. Αλλά πιστεύουμε ότι όλα θα ολοκληρωθούν φέτος».

Οι εμβολιασμοί

Τι ιδιαιτερότητες θα έχεις φέτος το πρωτάθλημα ως προς το υγειονομικό κομμάτι; Τα rapid test θα τα καλύπτουν οι ομάδες ή θα βοηθήσει οικονομικά και η ένωση;

«Οι οδηγίες που έχουν σταλθεί προς τις ενώσεις από την ομοσπονδία και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, είναι αυστηρές και πολύ δαπανηρές για τα σωματεία μας. Από εκεί και μετά γίνεται μεγάλη προσπάθεια για τα πρωταθλήματα υποδομών να ισχύσει το ίδιο καθεστώς, που θα ισχύσει με τα σχολεία. Δηλαδή, δύο rapid test την εβδομάδα, χωρίς επιπλέον χρέωση. Σχετικά με τις αντρικές κατηγορίες, ισχύει ότι γενικά και στον υπόλοιπη Ελλάδα. Αν είσαι εμβολιασμένος ή έχεις πρόσφατα νοσήσει, δεν κάνεις rapid test, αν είσαι εμβολιασμένος, πρέπει να πληρώσεις και να κάνεις τα δυο test την εβδομάδα.

Η ένωση έχει κάνει προσπάθεια με διάφορα εργαστήρια, ώστε να πετύχουμε κάποια καλύτερη τιμή, διότι δεν γίνεται ο κάθε γονιός και ποδοσφαιριστής να πληρώνει κάθε εβδομάδα το test, καθώς είναι δαπανηρό»

Υπάρχουν παίκτες που αρνούνται να εμβολιαστούν. Ως προς αυτούς θα υπάρχουν κυρώσεις;

«H ένωση δεν υπάρχει για να μοιράζει ποινές και κυρώσεις. Όταν υπάρχει μια γενική κρατική οδηγία και δε θα τους επιτρέπει την είσοδο στα γήπεδα εμείς πρέπει να τηρήσουμε τη νομοθεσία. Είμαστε εδώ και όλοι μαζί και πιστεύω ότι προσπαθούμε για το καλύτερο και θα βρούμε μια λύση και για αυτό το θέμα».

Τα προβλήματα

Το πρωτάθλημα των Κυκλάδων, ένα από τα προβλήματα που έχει, είναι η δυσκολία των ομάδων να μετακινηθούν (οικονομικά και καιρικά φαινόμενα). Πώς σκοπεύετε να το αντιμετώπισε αυτό για να βοηθήσετε τους συλλόγους. Ή είναι ένα θέμα δύσκολο στη διαχείρισή του.

«Έχει ξεπεραστεί αυτό θέμα. Πλέον ο καταρτισμός των ομίλων γίνεται βάσει των δρομολογίων των πλοίων που υπάρχουν το χειμώνα. Σε οποίον και αν πεις αυτό που συμβαίνει στο πρωτάθλημα των Κυκλάδων δε θα το πιστεύει. Διότι έχουμε στην ένωση 100 σωματεία και είναι επιτυχία που έχουμε καταφέρει να συνεννοούμαστε και να γίνονται τα παιχνίδια. Οφείλουμε βέβαια και ένα ευχαριστώ στις ακτοπλοϊκές εταιρίες, οι οποίες μας εξυπηρετούν και εκτός προγράμματος.

Σχετικά με την οικονομική επιβάρυνση τα τελευταία χρόνια έχουμε συνάψει συμφωνίες με ακτοπλοϊκές εταιρίες που προσφέρουν γενναίες εκπτώσεις. Γι’ αυτό και άλλωστε έχουμε ονομάσει τα πρωταθλήματα με χορηγό. Ευελπιστούμε να μη μειωθούν φέτος τα δρομολόγια και αν μείνουν κάποια ενδοκυκλαδικά θα είναι ακόμα καλύτερη η όλη κατάσταση».

Οι ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα και με τις πληρωμές των διαιτητών; Ή δεν ισχύει τέτοιο θέμα.

«Όχι αυτό δεν ισχύει. Οι τιμές είναι πολύ μειωμένες, καθώς το κάθε νησί έχει δικούς τους διαιτητές. Πολύ λίγα νησιά έχουν μείνει χωρίς δικούς τους διαιτητές. Ότι επιβάρυνση υπάρχει έχει να κάνει με τις μετακινήσεις των διαιτητών, καθώς και την διαμονή τους. Ωστόσο, και εδώ έχουν γίνει προσπάθειες να μειωθεί πολύ το κόστος μετακινήσεις και διαμονής τους. Σημαντικό είναι να βγουν ακόμη περισσότεροι διαιτητές, με αποτέλεσμα να μειωθεί ακόμα περισσότερο το κόστος τους».

Τα γήπεδα – τα φαβορί

Τι ισχύει για ερασιτεχνικά πρωταθλήματα σχετικά με το κόσμο. Θα επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα;

«Έχουν σταλθεί οδηγίες και γίνονται έλεγχοι στις εισόδους των γηπέδων από τους υπεύθυνους που θα βρίσκονται εκεί. Ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης και των rapid test, τόσο των αθλητών, όσο και του κόσμου. Φέτος, λοιπόν, όπως και στις επαγγελματικές κατηγορίες υπάρχει κόσμος, έτσι και στα δικά μας γήπεδα θα μπορεί να εισέλθει ο φίλαθλος».

Αν και είναι νωρίς ακόμα. Βλέποντας τις κινήσεις των ομάδων έως τώρα, έχετε ξεχωρίσει κάποια ομάδα που να έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα;

«Μπορεί να μην έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα ακόμα, αλλά βλέπεις από τον προγραμματισμό και τις μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει, να έχουν ξεχωρίσει κάποιες ομάδες.

Ο Πανναξιακός, ο οποίος είναι μια ομάδα που ανήκει στη Γ’ Εθνική. Ο Ελλάς Σύρου που έχει μια καλή ομάδα και επιδιώκει την άνοδο στην επόμενη κατηγορία. Η ομάδα της Σαντορίνης, και τελευταία αφήνω την ομάδα της Πάρου. Όπου με την ένωση που πραγματοποίησε, θα έχει ένα δυνατό σύνολο. Αυτές τις τέσσερις ομάδες βλέπω να ξεχωρίζουν -τουλάχιστον μέχρι να τις δούμε στον αγωνιστικό χώρο- να διεκδικήσουν την είσοδο στα μπαράζ της Γ’ εθνικής. Διότι το σύστημα άλλαξε και πάλι και δεν θα πάρει την άνοδο απευθείας ο πρωταθλητής.

Υπόθεση Κούγια

Μετά την ισοπαλία την Ελλάδας με το Κόσσοβο ο κ. Κούγιας (πρόεδρος της ΑΕ Λάρισα), αναφέρθηκε σε κάποια ονόματα μεταξύ αυτών και το δικό σας. Θα θέλατε να μας πείτε τι έχει συμβεί;

«Ο κ. Κούγιας επειδή τυγχάνω να τον γνωρίζω και προσωπικά, καθώς ερχόταν στη Σύρο για να νομικές υποθέσεις πελατών του, θέλοντας να «βγάλει» από πάνω του την στεναχώρια για τον υποβιβασμό της ομάδας του, μια ιστορικής ομάδας όπως είναι η Λάρισα, ενέπλεξε το όνομα μου και πράγματα, όπου δεν έπρεπε πει.

Εγώ δε θέλω να δώσω συνέχεια. Το παίρνω πλέον στην πλάκα γιατί είναι και ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου όπου έχει βάλει πολλά χρήματα στις ομάδες που έχει αναλάβει. Βρίσκομαι στην επιτροπή ιδιότητας ποδοσφαιριστών από το 2015. Μια δικαστική επιτροπή θα λέγαμε, όπου ελέγχει δελτία παικτών, τις πλαστογραφίες και διάφορα δικαιολογητικά. Προέκυψε ένα πρόβλημα τον Ιανουάριο με όφειλες προς τη λίγκα και την Ομοσπονδία, δεν πλήρωσε και ακυρώθηκαν τα δελτία».

Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι που δεν σας ρωτήσαμε;

«Οι στόχοι μας είναι από την πρώτη στιγμή είναι η άθληση και η διαπαιδαγώγηση των αθλητών. Από εκεί και ύστερα, όταν υπάρχουν οι βλέψεις, τα χρήματα, και καλές εγκαταστάσεις, ευελπιστούμε να δούμε τις ομάδες μας να προχωρούν στις παραπάνω κατηγορίες.

Επίσης, επιδιώκουμε και στην περαιτέρω ανάπτυξη των τμημάτων υποδομών, όπου ήταν και πρωταρχικός στόχος. Πιστεύω σε μεγάλο βαθμό το πετύχαμε. Διότι πλέον έχουμε φτάσει τα 100 σωματεία, από τα με 12-14 τμήματα που υπήρχαν το 2015. Διότι είναι καλό στις ομάδες που πρωταγωνιστούν να βλέπουμε ντόπια παιδιά και όχι μόνο να αναλώνονται σε μεταγραφές».

Γιώργος Κοντός

πηγή: fonitisparou.gr

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares