Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021 17:21

Με συστηματική δουλειά και πλάνο η επιστροφή στις προπονήσεις για την Βαλένθια Σύρου

Η ακαδημία της Valencia Σύρου πάτησε χορτάρι, καθώς όλα τα τμήματα έχουν πάρει το πρόγραμμά τους και έχουν ξεκινήσει προπονήσεις.

Κοινή Γνώμη: Σταύρος Μαυράκης

Οι μικροί αθλητές από την πλευρά τους έχουν δείξει μεγάλη διάθεση σ’ αυτές τις πρώτες προπονήσεις, αφού επιστρέφουν μετά από μήνες διακοπής.

Η Valencia Σύρου, σύμφωνα με τα όσα μας είπε και ο Παναγιώτης Τσούκος, θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων, στα τμήματα Κ10-, Κ12, Κ14 και Κ16. Μεγάλος στόχος της Συριανής ακαδημίας είναι η δημιουργία τμήματος Κ18 και ανδρικού.

Από εκεί και πέρα η Συριανή ακαδημία συμμετείχε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα σε καμπ της Αθήνας και οι αθλητές της είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν ακόμη περισσότερες εμπειρίες.

Ταυτόχρονα η Βαλένθια Σύρου αναγνωρίστηκε και επίσημα από την ισπανική ομάδα, μία επιτυχία που ήρθε μετά από μεγάλο κόπο και προσπάθεια. Ο Ιωσήφ Ρούσσος βρέθηκε και ο ίδιος στην Αθήνα όπου και πήρε την πιστοποίηση από την αντιπροσωπία των προπονητών που ήρθε από την Ισπανική πόλη.

«Μεγάλη μας τιμή που ανήκουμε σε μία ακαδημία παγκόσμιας κλάσης»

Ο Ιωσήφ Ρούσσος υπεύθυνος της Ακαδημίας της Valencia Σύρου, μετά και την επίσημη αναγνώριση από την Ισπανική ομάδα, δήλωσε ικανοποιημένος απ’ αυτήν την εξέλιξη. Ο κ. Ρούσσος για την αναγνώριση αυτή είπε: "Η αναγνώριση από της Valencia C.F ότι είσαι επίσημη ακαδημία της ομάδας,  Είναι μεγάλη μας τιμή που ανήκουμε σε μια από της καλύτερες ακαδημίες ποδόσφαιρου στον κόσμο και σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ισπανίας και της Ευρώπης, η οποία έχει βγάλει από τις ακαδημίες της, παίχτες παγκόσμιας κλάσης. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που συνεχίζουμε στην Valencia C.F! θέλω ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρόνια σε όλους τους μικρούς ποδοσφαιριστές μας και τους γονείς τους και σε όλες τις ομάδες".

241564164 3009994932592473 8278392861829979393 n

«Στόχος μας κάποιο από τα παιδιά να κάνει το μεγάλο βήμα»

Ο προπονητής των τμημάτων υποδομής της Βαλένθιας Σύρου μίλησε για την έναρξη των προπονήσεων, αλλά και νέας σεζόν.

"Ευχή όλων είναι η σεζόν να είναι καλύτερη από τις δύο προηγούμενες και να μην υπάρξει κάποια διακοπή. Επίσης όλοι να έχουμε την υγεία μας και να μην κλείσουμε. Γιατί αν κλείσουμε κάνει κακό πάνω από όλα στα παιδιά, το να είναι όλη μέρα μπροστά από μία οθόνη για να κάνουν μαθήματα και να μην βγαίνουν έξω να παίξουν, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Τα τελευταία δύο χρόνια που είναι κλεισμένα μέσα στο σπίτι τα παιδιά έχουν δημιουργηθεί διάφορα προβλήματα. Ευχή όλων να μην έχουμε πάλι τα ίδια. Να ξεκινήσουν οι προπονήσεις, να παίξουν τα παιχνίδια που πρέπει και να συνεχίσουν τα παιδιά να αθλούνται".

Έχετε ήδη ξεκινήσει τις προπονήσεις οπότε πως είδατε τα παιδιά στην επιστροφή τους στις προπονήσεις, αλλά και την ανταπόκριση των γονέων;

«Από την πλευρά μας ως ακαδημία πράγματι κάναμε ένα κάλεσμα στους γονείς αγοριών και κοριτσιών, αφού φέτος έχουμε ξεκινήσει μία συνεργασία με τον Περσέα Σύρου και θα έχουμε και τμήματα κοριτσιών. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τον αριθμό των παιδιών που έχουμε στα τμήματα των ακαδημιών. Ελπίζουμε στην βελτίωση και στην ανάπτυξη αυτών των παιδιών. Στόχος μας είναι να περνούν καλά τα παιδιά, να γυμνάζονται και ταυτόχρονα να εξελίσσονται καθημερινά. Από εκεί και πέρα εμείς θέλουμε να δούμε κάποιο από τα παιδιά που έχουμε στην ακαδημία να εξελιχθεί και να καταφέρει να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα».

Τα παιδιά με την επιστροφή τους στα γήπεδα δείχνουν μεγαλύτερη διάθεση;

«Τα παιδιά όταν έρχονται εδώ θέλουν να παίξουν. Αυτό φαίνεται κι από τις πρώτες ημέρες που έχουν έρθει και προπονούνται με μεγαλύτερη διάθεση. Βέβαια είχαν καιρό να γυμναστούν κι αυτό φαίνεται στην φυσική τους κατάσταση που τώρα στην αρχή κουράζονται πιο γρήγορα. Πιστεύω ότι γρήγορα θα βρουν και πάλι τους ρυθμούς τους και θα επιστρέψουν σε αυτούς που είχαν πριν το κλείσιμο».

Η πολύμηνη διακοπή έχει βγάλει τα παιδιά εκτός ρυθμού;

«Εκτός ρυθμού έχουν βγει σίγουρα τα παιδιά, ειδικά στα αγωνιστικά τμήματα, που έχουν καιρό να προπονηθούν έχουν χάσει κάποια βασικά στοιχεία τους. Νομίζω πως με την προπόνηση θα επανέλθουν στην κανονικότητα που είχαν και πριν».

241405420 317810783434099 7577877666898930258 n

Συμμετείχατε με κάποια παιδιά σε ένα καμπ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα;

«Μέσα απ’ αυτά τα καμπ, προσπαθούμε να βρούμε και να επιλέξουμε ταλαντούχα παιδιά. Ο στόχος των ακαδημιών είναι να βγάλουν παιδιά που θα μπορούν να αγωνισθούν σε υψηλό επίπεδο. Αυτό το καμπ αυτό τον σκοπό έχει. Έρχονται στην Ελλάδα Ισπανοί προπονητές και ελέγχουν την βελτίωση των παιδιών και ταυτόχρονα μας δίνουν μία αξιολόγηση πως αυτά τα παιδιά θα πρέπει να συνεχίσουν. Αν κάποια απ’ αυτά είναι έτοιμα τότε μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα. Το επόμενο βήμα είναι να ταξιδέψουν στην Ισπανία, να βρεθούν στις εγκαταστάσεις της Βαλένθιας, όπου και θα δοκιμαστούν. Αυτός είναι και ο μεγάλος στόχος της Βαλένθιας Ελλάδας, να στείλει δηλαδή κάποια παιδιά στην Ισπανία. Ήδη αυτό έχει μπει σε έναν καλό δρόμο και παιδιά ακόμη και από την ακαδημία της Σύρου θα βρεθούν για μία εβδομάδα στην Ισπανία για δοκιμαστικά».

Από την πλευρά σας έχετε δει τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμά σας να βελτιώνονται;

 «Σίγουρα βελτιώνονται, καθώς αυτό που μας έχει δώσει η Βαλένθια είναι τεχνογνωσία. Η τεχνογνωσία του Ισπανικού ποδοσφαίρου είναι κατοχή της μπάλας και επίθεση. Οι Ισπανοί παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο, κάτι το οποίο λείπει από το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Εδώ οι ομάδες μαθαίνουν να παίζουν πίσω και να βγαίνουν στις αντεπιθέσεις. Εδώ ξεκινάμε να μάθουμε να έχουμε κατοχή της μπάλας και να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Επίσης, θέλω να τονίσω πως οι ακαδημίες της Βαλένθιας Ελλάδας έχουν δημιουργήσει μία μικτή ομάδα, στην οποία αγωνίζονται παιδιά γεννηθέντα το 2007. Αρχές Νοεμβρίου αυτή η μικτή θα ταξιδέψει στην Βαρκελώνη όπου θα πάρουν μέρος η Βαλένθια, η Μπαρτσελόνα, η Εσπανιόλ, η Ρέιντζερς και κάποιες άλλες ομάδες που θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα. Το τουρνουά, όπως γίνεται κατανοητό, θα είναι πολύ δυνατό και εμείς από την πλευρά μας θα δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας. Στην ομάδα αυτή θα είναι και παιδιά από τη Σύρο, τα οποία είναι ήδη στην ελίτ της Βαλένθιας Ελλάδας».

Από την ακαδημία ποια τμήματα έχουν δηλωθεί στα πρωταθλήματα των Κυκλάδων;

«Εμείς από την πλευρά μας έχουν ήδη δηλώσει στα πρωταθλήματα, Κ10, Κ12, Κ14 και Κ16. Όλα αυτά τα τμήματα θα πάρουν κανονικά μέρος στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κυκλάδων. Από εκεί και πέρα στα επόμενα χρόνια κοιτάμε για την Κ18 και φυσικά για δημιουργία ανδρικής ομάδας».

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares