Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 12:31

Μάκης Γιατράς στο SPORTCYCLADES: Οι έφηβοι του ΑΠΑΣ Νάξου έχουν μέλλον και προοπτική

Άλλο ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων μπάσκετ πέρασε στην ιστορία και μαζί του μπήκε ήδη στον ιστορία ο ΑΠΑΣ Νάξου. Η πρώτη κυκλαδίτικη ομάδα που συμμετείχε στην τελική φάση της διοργάνωσης, εκπροσωπώντας επάξια τον, κατά γενική ομολογία, δυσκολότερο νομό στην χώρα μας στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

Άπαντες έβγαλαν το καπέλο στους πρωταθλητές Κυκλάδων που έφτασαν μέχρι εδώ μοιράζοντας τους συγχαρητήρια για τη συμμετοχή και την προσπάθεια που κατέβαλαν απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, τις λεγόμενες παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος. Όπως, ο Ολυμπιακός Πειραιώς, το Περιστέρι και ο Προμηθέας Πατρών.

27 07 32 image 5d3bfe0231f79

Ένας από τους ανθρώπους που έσπευσε να μοιράσει συγχαρητήρια στους νεαρούς αθλητές του σωματείου της ορεινής Νάξου, ο Μάκης Γιατράς. Ο 50χρονος τεχνικός, που αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής το 2019 του ελληνικού πρωταθλήματος, παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση του ΑΠΑΣ με τον Προμηθέα το περασμένο Σάββατο 28 του μήνα, μία ημέρα μετά τα γενέθλιά του (27/8), στο κλειστό της ΧΑΝΘ και λίγο αργότερα μας έκανε την ιδιαίτερη τιμή, να μιλήσει στο Sportcyclades και τον συνεργάτη μας, τον Ιωάννη Νοταρά.

FB IMG 1630232899027

- Coach, ποιες είναι οι εικόνες που αποκόμισες από το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων κι αν θεωρείς πως υπάρχει μέλλον στο ελληνικό μπάσκετ;

"Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για το μπάσκετ γενικότερα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Κυρίως για τους μικρούς αθλητές και για το σώμα τους και το μυαλό τους. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια. Μην λέμε τα αυτονόητα, σίγουρα υπάρχει μέλλον, θέλει όμως δουλειά και υπομονή".

FB IMG 1630241591342

- Στην τελική φάση συμμετείχε για πρώτη φορά, ομάδα από τις Κυκλάδες, ο ΑΠΑΣ Νάξου. Ποια η γνώμη σου εσύ που την παρακολούθησες από κοντά;

"Όπως είπα στον προπονητή και στους παίκτες μετά το τέλος του ματς συγχαρητήρια και μπράβο που έφτασαν μέχρι εδώ. Πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα, που έχει μέλλον και προοπτική, καθώς τα παιδιά μπορούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, μιας και το ανδρικό τμήμα συμμετέχει στη Β' εθνική".

MAKHS GIATRAS gia site

- Μιας και αναφέρθηκες στο ανδρικό τμήμα του ΑΠΑΣ, ποια η γνώμη σου για το κυκλαδίτικο μπάσκετ, που συμμετέχουν τρεις ομάδες στις εθνικές κατηγορίες;

"Ο ΑΠΑΣ στην Β' εθνική, η Μύκονος στην Γ' εθνική και η γυναικεία ομάδα της Σαντορίνης στην Α2 έχουν πολύ καλά τιμ και διοικητικούς παράγοντες που κάνουν άψογα τη δουλειά τους. Έχει ανάγκη τέτοιους ανθρώπους ο χώρος για το καλό του μπάσκετ".

Screenshot 20210829 192354 Instagram

- Τέλος, ποια συμβουλή θα έδινες στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ;

"Αυτό που έχω πει ξανά είναι για να γίνουν καλοί αθλητές πρέπει να κοιτάζουν πρώτα τα μαθήματά τους. Θα τους βοηθήσει αρκετά για να γίνουν καλοί άνθρωποι στην κοινωνία και να ανταμείψουν τους γονείς τους σε ό,τι τους προσφέρουν".

Όσο για το δικό του μέλλον στον χώρο του μπάσκετ; Ο Γιατράς τόνισε χαρακτηριστικά με τον μοναδικό δικό του τρόπο: "Μην γράψεις τίποτα για εμένα, άσε με εμένα. Προς το παρόν μου αρέσει να γυρίζω την Ελλάδα και να βλέπω μπάσκετ"...

Screenshot 20210828 213845 Instagram

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares