Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 17:55

ΓΓΑ: Αρνήθηκε να συνεργαστεί η ΕΠΟ, συνεργάστηκαν όμως οι ενώσεις

Μετά το αποτέλεσμα της έκτακτης Γ.Σ. της ΕΠΟ, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έδωσε στη δημοσιότητα την πληροφορία ότι 46 ΕΠΣ ανταποκρίθηκαν θετικά στις πληροφορίες που ζητήθηκαν σχετικά με τα ενεργά σωματεία της δύναμής τους, κάτι που δεν έπραξε η ΕΠΟ.

Η ενημέρωση από τη ΓΓΑ έχει ως εξής:

«Άμεσα ανταποκρίθηκαν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) στο από 6 Ιουλίου έγγραφο του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με το οποίο τους ζητήθηκε να αποστείλουν κατάλογο των ενεργών σωματείων μελών τους. Η αποστολή του καταλόγου είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να πραγματοποιηθεί η αναγκαία διασταύρωση στοιχείων με τις σχετικές αιτήσεις των ποδοσφαιρικών σωματείων, για την εγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.
Σημειώνεται ότι οι ΕΠΣ ειδοποιήθηκαν στις 06/07/2021, έπειτα από τρίμηνη καθυστέρηση της ΕΠΟ (ήταν ενήμερη από τις 08/04/2021, όπως όλες οι αθλητικές Ομοσπονδίες και αρνήθηκε εγγράφως στις 05/07/2021) να ανταποκριθεί στην αποστολή των εν λόγω απαραίτητων καταλόγων, κάτι που πέρυσι, για το Μητρώο 2020, είχε πράξει χωρίς αντιρρήσεις.
Ήδη, λοιπόν, 46 ΕΠΣ έχουν αποστείλει στο Υφυπουργείο Αθλητισμού τον κατάλογο των ενεργών σωματείων τους και αναμένονται εκείνοι από τις ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Λάρισας, Μεσσηνίας, Κιλκίς, Λασιθίου και Κεφαλλονιάς – Ιθάκης.
Η παραλαβή των καταλόγων από τις ΕΠΣ διευκολύνει πλέον την ταχύτερη αξιολόγηση των εκατοντάδων αιτήσεων εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων των ποδοσφαιρικών σωματείων που εκκρεμούν. Η καθυστέρησή τους, ωστόσο, σε σχέση με τις αξιολογήσεις αιτήσεων ερασιτεχνικών σωματείων που καλλιεργούν άλλα αθλήματα, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον διαφορετικό τρόπο ανταπόκρισης που επέδειξαν οι Ομοσπονδίες τους».

Πηγή: Soccerplus.gr

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares