Τρίτη, 11 Μαΐου 2021 14:23

Ηλιούπολη: Ανακοίνωση - καταγγελία για τα όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη

Με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή 9/5/2021μ η Ηλιούπολη εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Ζούγκλα” Νέας Σμύρνης: Εάν εννοούν αυτό “εξυγίανση” τότε προσβάλλουν κάθε υγιή σκεπτόμενο φίλαθλο που δεν επιθυμεί να ξαναζήσει ό,τι διαχρονικά απαξιώνει το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ιστορικός Πανιώνιος με τα επεισόδια (9/5/2021) στη Νέα Σμύρνη έγραψε μια μαύρη σελίδα στην Ιστορία του.

Υπεύθυνοι για τα όσα διαδραματίστηκαν εντός του γηπέδου μετά την λήξη του σημερινού ποδοσφαιρικού αγώνα Πανιωνίου – Ηλιούπολης είναι αποκλειστικά οι διοικούντες την ομάδα , ενώ για όσα συνέβησαν πριν, ευθύνη έχει η Πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της που δεν έδωσαν την πρέπουσα βαρύτητα σε όσα ακούγονταν και γράφονταν όλο το προηγούμενο διάστημα με τα καλέσματα των οργανωμένων φιλάθλων του Πανιωνίου, προς “βοήθεια” της ομάδας , σε έναν αγώνα που όπως όλοι λόγω πανδημίας θα γίνονταν κεκλεισμένων των θυρών, και με μόνους παρεβρισκομένους εντός γηπέδου τις αποστολές των δύο ομάδων.

Η ομάδα της Ηλιούπολης σεβόμενη πλήρως τα όσα ορίζονταν από την αρμόδια αρχή προσήλθε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης με την αποστολή της και χωρίς την παρουσία φιλάθλων της. Όπως όλοι έχουν ήδη δει στα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα διάφορα ΜΜΕ η υποδοχή της ομάδας και του προπονητικού team ήταν “θερμή” και αμέσως ξέσπασαν επεισόδια εναντίον της αποστολής μας και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να καταφέρουν τα μέλη μας να προσεγγίσουν και να μπουν τελικά στο γήπεδο.

Η διοίκηση της ομάδας μας είχε ενημερώσει εγκαίρως και το ΑΤ της πόλης μας αλλά και το ΑΤ της Νέας Σμύρνης, αλλά και την ΓΑΔΑ ζητώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη μετακίνηση της ομάδας μας αφού κάποιοι είχαν προετοιμάσει μια “ζούγκλα” για να καλύψουν τις αδυναμίες τους στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι που έπρεπε τώρα να συζητάμε και όχι να ευχαριστούμε το Θεό που δεν υπήρξαν θύματα σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Αλλά τα έκτροπα στη Νέα Σμύρνη δεν σταματούν στην “θερμή υποδοχή” αφού μπαίνοντας στο γήπεδο τα μέλη της αποστολής της “Ηλιούπολης” διαπίστωσαν πως στις κερκίδες των επισήμων υπήρχαν περί τους 200 οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας , πράγμα φυσικά που δεν προβλέπονταν αφού το ματς ήταν στα χαρτιά τουλάχιστον, χωρίς φιλάθλους. Για το αγωνιστικό κομμάτι όλοι όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα έβγαλαν τα συμπεράσματά τους.

Όμως με την λήξη του αγώνα οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας που καθόλη την διάρκεια του αγώνα είχαν στήσει εξέδρα, έξω από τα κάγκελα του γηπέδου αλλά και στις κερκίδες επιτέθηκαν στην αποστολή της ομάδας “Ηλιούπολη” πετώντας πέτρες και κροτίδες αναγκάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις να ρίξουν χειροβομβίδες κρότου – λάμψης για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Οι εικόνες αυτές γυρίζουν την χώρα μας χρόνια πίσω, σε εποχές που όλες και όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε. Η σημερινή διοίκηση του Πανιωνίου συνέβαλλε χθες στο να “μικρύνει” ένα σωματείο που κάποτε κέρδισε με το “σπαθί του” τον σεβασμό των Ελλήνων φιλάθλων, και το οδηγεί με τις παραλείψεις της σε έναν κατήφορο, που αμαυρώνει συνολικά την εικόνα του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα της “Ηλιούπολης” προφανέστατα και δεν θα μείνει με “σταυρωμένα τα χέρια” σε ό,τι συνέβη χθες στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, και εκφράζει τον αποτροπιασμό της για όσα θλιβερά είδαν όλοι οι σκεπτόμενοι φίλαθλοι μέσα από τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ. Καλούμε την Πολιτεία να πάρει σκληρά μέτρα κατά του χουλιγκανισμού πριν θρηνήσουμε θύματα. Άλλωστε εμείς καταδικάζουμε και το έχουμε αποδείξει την ΒΙΑ από όπου και εάν προέρχεται και θέλουμε μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους όσους την προωθούν ή την ανέχονται. Εάν δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι άφησαν να γίνουν τα χθεσινά έκτροπα στη Νέα Σμύρνη , το να μιλάμε για εξυγίανση του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

ΥΓ: Η διοίκηση του ΓΣ Ηλιούπολης είχε πάρει τις διαβεβαιώσεις από την ομάδα του Πανιωνίου ότι δεν θα συνέβαινε το παραμικρό στα μέλη της αποστολής κάτι που φυσικά δεν έγινε. Όλα αυτά γυρίζουν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω και ευχόμαστε να μην ξανασυμβεί τίποτα παρόμοιο στο μέλλον.

ΥΓ 2 Θυμίζουμε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο ομάδων ήταν αρκετά καλές και αυτό αποτυπώνεται από το γεγονός ότι Ηλιούπολη είχε παραχωρήσει αρκετούς ποδοσφαιριστές ταλαντούχους στον Πανιώνιο τα προηγούμενα χρόνια που έκαναν λαμπρή καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πάντως η βία και η τρομοκρατία που υπέστησαν οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές μας, μόνο μας δυναμώνει.

 
Κατηγορία Γ΄ΕΘΝΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares