Κυριακή, 02 Μαΐου 2021 21:36

“Ερυθρόλευκες γοργόνες” σήκωσαν το ευρωπαϊκό μέσα στην Ουγγαρία

Πρωταθλητής Ευρώπης, όπως και το 2015, αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός για το πόλο γυναικών. Με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό “τσακισμένο” τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα, χωρίς ξένες παίκτριες στο ρόστερ τους, χωρίς δικό τους κολυμβητήριο, οι “ερυθρόλευκες” επικράτησαν με σκορ 7-6 της Ντουναϊσβάρος στον τελικό του Final 4 της Euroleague μέσα στην Ουγγαρία το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Σε ένα παιχνίδι θρίλερ που κρίθηκε στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τον τέταρτο ευρωπαϊκό του τίτλο για το πόλο γυναικών, αφού εκτός από τις δύο Ευρωλίγκες (2015, 2021) έχει κατακτήσει το Λεν Τρόφι (2014) και το Σούπερ Καπ Ευρώπης (2015).
Είναι ο πρώτος τίτλος που κερδίζει ο Ολυμπιακός με αμιγώς ελληνική ομάδα και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο κατόρθωμα για την ομάδα του Χάρη Παυλίδη ο οποίος είναι ο προπονητής όλων των ευρωπαϊκών τίτλων των "ερυθρόλευκων".

Παράλληλα αυτό είναι το δεύτερο πρωτάθλημα Ευρώπης που κερδίζει στην "Μέκκα του πόλο", την Βουδαπέστη, ο πειραϊκός σύλλογος, αφού το 2002 είχε κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ στους άνδρες ενώ την ίδια χρονιά είχε πάρει και το Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Έτσι, ο Ολυμπιακός έφτασε τα δύο πρωταθλήματα Ευρώπης όσα έχει η Βουλιαγμένη (2009, 2010) και η Γλυφάδα (2000,2003). Σε επίπεδο ευρωπαϊκών τίτλων πάντα σε επίπεδο γυναικών ο Ολυμπιακός έφτασε τους τέσσερις ενώ στην 1η θέση με πέντε είναι η Βουλιαγμένη. Δύο έχει ο ΑΝΟΓ και ένα ο Εθνικός Πειραιώς.

ΠΑΥΛΙΔΗΣ: ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, ο Χάρης Παυλίδης, μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας απένειμε τα εύσημα στα κορίτσια του

Πανευτυχής και συγκινημένος ήταν ο Χάρης Παυλίδης μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας πόλο Γυναικών από τον Ολυμπιακό χάρη στη μεγάλη νίκη επί της Ντουναϊσβάρος με σκορ 7-6 στον τελικό του Final 4 της Βουδαπέστης.

«Είχαμε πολλή νευρικότητα, υπήρχε μεγάλο άγχος, αλλά θέλω να ευχαριστήσω συγχαρώ όλα τα κορίτσια μου για αυτό που πέτυχαν. Μόνο στα όνειρά μου μπορούσα να φανταστώ τέτοια κατάληξη όταν αρχίσαμε τον Σεπτέμβριο και με όσες δυσκολίες αντιμετωπίσαμε. Δεν ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι, μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα, αλλά είδατε τι άμυνα παίξαμε στο τέταρτο οκτάλεπτο. Βάλαμε όλη την καρδιά μας, παίξαμε άμυνα σαν μανιακοί! Ήταν η θέληση που μας οδήγησε στη νίκη», δήλωσε ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας του Ολυμπιακού.

Κατηγορία ΠΟΛΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares