Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 20:25

Τα έξι μπαλάκια

- Ταμάρααα… σε παρακαλώ, ξεσκόνισε καλά τον καναπέ και στοίχισε τα μαξιλάρια στις δύο άκρες.

- Περιμένετε κόσμο κυρία Μαρία;

- Όχι Ταμάρα, θα γίνει σε λίγο μία κλήρωση, που να σου εξηγώ τώρα, δεν θα καταλάβεις. Ξεσκόνισε και το τραπεζάκι σε παρακαλώ και όταν σου πω θα με βοηθήσεις να φέρουμε το μπολ. Μετά θα βγεις για λίγο στο μπαλκόνι να κάνεις τα μάρμαρα και να μην ενοχλείς. Εντάξει;

- Εντάξει κυρία Μαρία.

Όλα ήταν έτοιμα στο μινιμαλιστικό σαλόνι 90s της ευαγούς «εργάτριας» της ΕΟΠΕ για την έναρξη της κλήρωσης. Οι event manager της FIVB και της CEV έσκαγαν από ζήλεια βλέποντας την τόσο αυθόρμητη, ζεστή, απλή και οικονομική λύση μιας άσημης ομοσπονδίας από την Ελλάδα ως πρόταση κληρώσεων εν καιρώ πανδημίας. Πως και δεν το είχαν σκεφτεί τόσο καιρό;

Στο σαλονάκι λοιπόν, ναι. Γιατί όχι; Προς τι οι αντιδράσεις από κάποιους κακοπροαίρετους; Είναι αλήθεια ότι ένα σεμεδάκι στο τραπέζι και ένα μπουκάλι βερμούτ θα ολοκλήρωνε την αισθητική πανδαισία του όλου σκηνικού. Μια πανδαισία που δεν περιοριζόταν στο σαλονάκι της συμπαθούς one woman show της ΕΟΠΕ αλλά επεκτεινόταν και στα υπόλοιπα παράθυρα του zoom.

Και τι δεν είδαμε : Είδαμε εκπροσώπους ομάδων που συγκρατούσαν το χασμουρητό τους με ύφος «Άντε τελειώνετε, έχουμε και δουλειές». Είδαμε τα ονόματα των ομάδων στα χαρτάκια αλλά όχι τη θερμοκρασία των μπαλακίων ή κάποιο χάραγμα σε αυτά. Είδαμε διακοσμήσεις art nouveau στα εσωτερικά των σπιτιών, είδαμε την crem de la crem του Ελληνικού βόλλεϋ, είδαμε μια ωραία ατμόσφαιρα ρε παιδί μου. Μία παράκληση μόνο : Όταν βγαίνετε στο zoom, να έχετε λευκό τοίχο πίσω σας. Δεν χρειάζεται να βλέπουμε τις κιτς επιλογές σας στους πίνακες – φασόν από κορνιζάδικα. Υπάρχουν τόσοι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες, στηρίξτε τους.

Η κλήρωση κύλησε μια χαρά, δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ στην ομοσπονδία, ήταν σύντομη και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Βλέποντας όλο αυτό, αναρωτιέμαι : Γιατί η κλήρωση της Πέμπτης να μη γίνει στο WC κάποιου άλλου υπαλλήλου της ομοσπονδίας; Αφού βρε αδερφέ ανοίξαμε τα σπίτια μας (και τα αμάξια μας) στην κάμερα, αποκτήσαμε πλέον μια οικειότητα. Το WC έχει μια άνεση, μια ασφάλεια, μυρωδιά κρεμοσάπουνου, μία αίσθηση σπιτιού ρε παιδί μου. Αντί για βάζο θα μπορούσαν να ανακατευτούν τα μπαλάκια στο νιπτήρα και αν είναι και κεραμικός, να ακούγεται και το τοκ τοκ προς απάντηση κάθε καχύποπτου.

Τα παραπάνω δεν είναι ειρωνεία, είναι δυστυχώς η επιτομή του σουρεαλισμού. Ένα σουρεαλισμό που συνεχίζει να μας χαρίζει απλόχερα το Άσυλο Ανιάτων που λέγεται ΕΟΠΕ. Ποιο όμως είναι το τραγικό σημείο της προχθεσινής εικόνας; Είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι έσπευσαν ανερυθρίαστα, με πρόσχημα τη διαφάνεια, να ανεβάσουν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας αυτή τη «σκοτοδίνη» αντί να διαγράψουν την ίδια στιγμή το βίντεο από τα κινητά και τα λάπτοπ τους. Το ανέβασαν θεωρώντας ότι αυτό που είδαμε είναι στεγανό και δεν έμπαζε σε αξίες ισοτιμίας, αισθητικής, διαφάνειας. Εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα. Η διαφορετική οπτική περί ισονομίας, περί τίμιου και ανέντιμου.

Και γι αυτό είναι δύσκολα τα πράγματα. Η αναισθησία και η έλλειψη ενοχικών γι αυτό που παρουσιάστηκε εκφράζουν ανθρώπους που λειτουργούν σε έναν άλλο χωροχρόνο και σίγουρα δεν μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς όραμα, φαντασία και αποτελεσματικότητα στο μέλλον. Όταν γίνεται μία κλήρωση, για λόγους αρχής (ιδιαίτερα όταν υπάρχει άσχημο παρελθόν) πρέπει να υπάρχει φυσική παρουσία εκπροσώπων και αν δεν υπάρχει να μη γίνεται κλήρωση μέχρι να υπάρξει. Το κρούσμα κορωνοϊού (γκουχ γκουχ) δεν είναι δικαιολογία γιατί θα μπορούσαν να βρεθούν άλλοι χώροι ικανοί να φιλοξενήσουν 6 εκπροσώπους συλλόγων και 2 της ΕΟΠΕ (δεν χρειάζεται να παρευρίσκεται όλο το ΔΣ σε μια κλήρωση και να κοιτάνε σαν χάνοι τα μπαλάκια, αρκούν 2). Εδώ έχουν αλλάξει προκηρύξεις μέσα σε μια ώρα με τηλέφωνα, ένας χώρος δεν μπορούσε να βρεθεί;

Φίλοι της ΕΟΠΕ, μην ακούτε τις όποιες αντιδράσεις, ούτε τη δική μου. Αυτό που κάνατε ήταν πρωτοποριακό και προκάλεσε ζήλειες. Ήταν μία κλήρωση - to know us better. Και κάτι τελευταίο … έχω κρατήσει στο viber την πρόβλεψη για την κλήρωση, λίγες ώρες πριν γίνει. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Είστε τόσο βαρετά προβλέψιμοι εκεί πάνω στο Μαρούσι.

Γιώργος Νομικός Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατηγορία Μαγνητική

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares