Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 13:34

Κατερίνα Μονογυιού: Στους ήρωες της επανάστασης του 1821 οφείλουμε την ελευθερία που απολαμβάνουμε σήμερα

Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

 

Η Ελληνική Επανάσταση υπήρξε σταθμός στην ιστορία του νεότερου ελληνισμού αφού είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου ελληνικού κράτους μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Τούρκους.

Ενέπνευσε τις επόμενες γενιές των Ελλήνων και όχι μόνο. Αποτέλεσε εξίσου σημαντικό γεγονός για την ιστορία της Ευρώπης, καθώς χάρη σε αυτήν ήρθαν αλλαγές που έχουν αντίκτυπο ακόμα και σήμερα.

Η επιρροή που άσκησε η επανάσταση ήταν τέτοια που οι Μεγάλες Δυνάμεις συνεργάστηκαν και υπέγραψαν συνθήκες δείχνοντας ενδιαφέρον απέναντι στην Ελλάδα , πολιτική αντίθετη με όσα πρέσβευαν εκείνη την εποχή.

Αν οι ήρωες εκείνης της εποχής όπως οι Κολοκοτρωνης, Μακρυγιαννης, Παλαιών Πατρών Γερμανός , Μπότσαρης , Παπαφλέσσας, Αθανάσιος Διάκος και άλλοι πολλοί δεν έδιναν και την ζωή τους για την ελευθερία, η Ελλάδα σήμερα όχι μόνο θα είχε διαφορετική μορφή όσον αφορά τα εδάφη της , αλλά οι Έλληνες θα ήταν υπόδουλοι.

Σε όλους τους ήρωες της Επανάστασης οφείλουμε την ελευθερία που απολαμβάνουμε σήμερα, γι΄ αυτό και δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τον αγώνα τους προς την πατρίδα και κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου να τους τιμάμε.

Μία από τις σημαντικότερες επίσης μορφές της Ελληνικής Επανάστασης ήταν και η Μαντώ Μαυρογένους, μία γυναίκα που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τις Κυκλάδες.

Πρωτοστάτησε στην εξέγερση των κατοίκων της Μυκόνου εναντίον των Τούρκων και αψηφώντας το θάνατο, αναδείχθηκε άξια οπλαρχηγός του Ιερού Αγώνα.

Η αγάπη της για την Πατρίδα, η δράση της, ο αγώνας της για ελευθερία αλλά και η οικονομική ενίσχυση που προσέφερε κατέστησαν θρυλικό το όνομα της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο ηρωισμός και η θυσία των Ελλήνων εκείνης της εποχής ας γίνει παράδειγμα στις νεότερες γενιές.

 

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares