Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 17:02

Γιώργος Παρούσης: Σίγουρα δεν θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, προτεραιότητα σε όσα μπορούμε

 

Φωνή της Πάρου | Συνέντευξη στον Γ. Κοντό

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός χτυπιέται για δεύτερη φορά από το κορωνοϊό, ενώ στο δεύτερο γενικό «lock down» που βρίσκεται η χώρα, φαίνεται να έχει ξεχαστεί τόσο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όσο και από την ΕΠΟ σε ό,τι έχει να κάνει σ’ επίπεδο ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία δείχνει να μην γνωρίζει για το μέλλον των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, αλλά ούτε και με την Γ’ Εθνική κατηγορία, η οποία έχει άμεση συνάρτηση με τα τοπικά πρωταθλήματα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το πρωτάθλημα στις Κυκλάδες, το οποίο αν δεν ξεκινήσει άμεσα είναι αβέβαιο πότε θα τελειώσει. Γεγονός το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ιδιομορφία που έχει, καθώς το καθιστά πολυέξοδο, αφού περιλαμβάνει πολλά ταξίδια και δημιουργεί αναβολές αγώνων, διότι οι μετακινήσεις είναι δύσκολες.

Ποιο κατάλληλος να πει την γνώμη του, για την κατάσταση που επικρατεί στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, αλλά και εκφέρει την άποψή του για την εξέλιξη του παριανού ποδοσφαίρου, από τον Γενικό Γραμματέα της ΕΠΣ Κυκλάδων, Γιώργο Παρούση, δε θα μπορούσε να υπάρχει. Ένας παράγοντας που έχει υπηρετήσει και γνωρίζει το κυκλαδίτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, σχεδόν απ’ όλες τις θέσεις, καθώς έχει υπάρξει ποδοσφαιριστής, στον Αρχίλοχο και μετέπειτα στον Α.Ο Πάρου. Στην ομάδα της Παροικιάς έχει διατελέσει προπονητής στις ακαδημίες κατακτώντας το πρωτάθλημα το 2006-07 και πρόεδρος για δύο χρόνια. Ακόμα, έχει προσφέρει τα μέγιστα στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα του νησιού μας, στηρίζοντας από τους πρώτους το καλλιτεχνικό φεστιβάλ στη μνήμη του Γιώργου Κονιτόπουλου. Επίσης, φιλοξένησε μεγάλες αθλητικές αποστολές, όπως τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού, του Ηρακλή, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου και του καμπ του Ευγένιου Γκέραντ.

Η «Φωνή της Πάρου» είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του παρουσιάζοντας την παρακάτω συνέντευξη:

Πόσα χρόνια ασχολείσαι τόσο με το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα τόσο όσο ποδοσφαιριστής, όσο και στα διοικητικά.

«Ασχολούμαι τριάντα περίπου χρόνια, ποδοσφαιρικά και διοικητικά. Ξεκίνησα 18 χρόνων. Έπαιξα ποδόσφαιρο πρώτα στον Αρχίλοχο και μετά στον ΑΟΠ. Έχω διατελέσει και πρόεδρος στην ομάδα για δύο χρόνια. Σταμάτησα για λίγα χρόνια από τα αθλητικά δρώμενα, αλλά μετά μαζί με φίλους από τ’ άλλα νησιά βάλαμε υποψηφιότητα για να αναλάβουμε την ΕΠΣ Κυκλάδων και το καταφέραμε».

Με την κατάσταση που επικρατεί του τελευταίους μήνες με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρό, έχετε κάποια ενημέρωση για το τι πρόκειται να γίνει με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων;

«Επίσημη ενημέρωση ακόμα δεν έχουμε. Ούτε από την ΕΠΟ, ούτε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Γνωρίζω ότι και αυτοί περιμένουν τι οδηγίες που θα πάρουν από τους λοιμωξιολόγους, για να δώσουν και αυτοί με τη σειρά τους την εντολή για έναρξη τουλάχιστον των προπονήσεων. Δυστυχώς το διάστημα που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση είναι μεγάλο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, όταν και αν «ανάψουν» το πράσινο φως για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, να πρέπει να το ολοκληρώσουμε σ’ ένα μικρό χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να βρούμε μια λύση από κοινού με τα σωματεία για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση.

Μια λύση η οποία είναι και δύσκολη να βρεθεί, διότι βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα της Ελλάδας, κυρίως ως προς την ιδιομορφία των νησιών, με πολλά ταξίδια και πολυέξοδα. Εδώ θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους παράγοντες των σωματείων που υπάρχουν στα νησιά για τις προσπάθειες που καταβάλουν κάθε φορά για να ανταποκριθούν στις δυσκολίες του πρωταθλήματος. Ενώ πρόβλημα θα δημιουργηθεί και με το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν στα νησιά, καθώς πολλοί παράγοντες και παίκτες ζουν από τον τουρισμό και δεν θα μπορούν να συμμετέχουν αν ακόμα δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα. Πάνω απ’ όλα όμως πρέπει να έχουμε την υγεία μας και ευελπιστώ τουλάχιστον τη νέα σεζόν να έχουμε μια φυσιολογική χρονιά».

Κατά την γνώμη σου πιστεύεις θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα;

«Κατά τη δική μου γνώμη όλα τα πρωταθλήματα των ποδοσφαιρικών τμημάτων δεν θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν. Θα πρέπει να βάλουμε προτεραιότητες στα πρωταθλήματα των τμημάτων, κυρίως σ’ αυτά που είναι πιο εύκολα να τελειώσουν. Είναι κάτι που θα το δούμε όταν έρθει η ώρα, αλλά σίγουρα δεν θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν όλα».

Παριανό ποδόσφαιρο

Έχοντας διατελέσει και πρόεδρος του ΑΟ Πάρου, θεωρείς ότι είναι ένα θετικό βήμα για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου στο νησί η ενοποίηση των τεσσάρων ομάδων;

«Είχαν γίνει και παλιότερα αυτές οι κινήσεις για την ενοποίηση των ομάδων, αλλά ποτέ δεν ευδοκίμησαν. Τώρα ήταν μονόδρομος για να γίνει και ευτυχώς που προλάβανε και το έκαναν με την κατάσταση που υπάρχει. Διότι πιστεύω ότι το νησί δεν μπορεί πλέον -όπως είναι η οικονομική κατάσταση- να αντέξει τέσσερις ομάδες. Βρέθηκε ένας άνθρωπος, ο κ. Βαζαίος Πετρόπουλος, που «τράβηξε μπροστά το κάρο» για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα. Εξαιτίας του «lockdown» δεν έχουμε δει πως λειτουργεί το εγχείρημα. Αλλά πιστεύω ότι θα λειτουργήσει σωστά. Θα πρέπει να γίνουν και κάποιες βελτιώσεις, όπως το να δημιουργηθεί και μια δεύτερη ομάδα, αλλά το ξέρουν οι υπεύθυνοι της ομάδας και το χρόνου αν όλα είναι εντάξει, θα υπάρχει και αυτή».

Πιστεύεις με μια ομάδα μόνο στην Πάρο, θα είναι εύκολο να βγαίνουν παίκτες από τις ακαδημίες;

«Νομίζω ότι θα βγαίνουν άτομα από τις ακαδημίες, γιατί πλέον όλοι παράγοντες επενδύουν σε αυτές, καθώς είναι το μέλλον του κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου. Σίγουρα μόνο με τη μια ομάδα στο νησί θα είναι πιο δύσκολο να βρουν χώρο, σε σχέση με όταν ήταν τέσσερις σύλλογοι. Ωστόσο, γι’ αυτό και οι παράγοντες ετοιμάζουν και την δεύτερη ομάδα, με στόχο να τους δώσουν περισσότερες ευκαιρίες και να προβληθούν. Επίσης, έτσι θα μεγαλώσει και ο ανταγωνισμός και θα γίνουν ακόμα καλύτεροι για να παίξουν στην πρώτη ομάδα».

Το μέλλον

Οι προσδοκίες για το μέλλον ποιες είναι;

«Οι δικές μου προσδοκίες είναι να προσπαθήσω ή καλύτερα να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, στην ΕΠΣΚ, να βελτιώσουμε την κατάσταση. Όλοι από το διοικητικό συμβούλιο είμαστε άνθρωποι που έχουμε περάσει απ’ όλες τις θέσεις. Δηλαδή ήμασταν πρώτα ποδοσφαιριστές, μετά ασχοληθήκαμε με τα διοικητικά, όποτε πιστεύω ότι γνωρίζουμε τι χρειάζεται για να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο στις Κυκλάδες. Φυσικά δεν μπορούμε να τα φτιάξουμε και να τα κάνουμε όλα. Πιστεύω όμως τα τελευταία χρόνια έχουμε αλλάξει πολλά πράγματα προς το καλύτερο, κυρίως με τις ακαδημίες που ρίχνουμε και το μεγαλύτερο βάρος».

Διανύοντας τη δεύτερη τετραετία στην ΕΠΣ Κυκλάδων, θα έβαζες ξανά υποψηφιότητα, ή έχεις κουραστεί;

«Το ποδόσφαιρο είναι κάτι που μου αρέσει, οπότε δε με κουράζει. Εφόσον πλέον δεν μπορώ να το εξυπηρετώ εντός γηπέδου, το κάνω πια από άλλο πόστο. Δεν μπορώ να πω τώρα κάτι, γιατί δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει μέχρι τότε. Αν νιώθω ότι μπορώ να προσφέρω θα βάλω ξανά υποψηφιότητα. Πολλά μπορούν να συμβούν μέχρι τότε. Θα δούμε».

Το διαβάσαμε στο fileleutheros.net

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares