Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2021 21:44

Η ανακοίνωση των προπονητών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης για την απόφαση του Δ.Δ. της ΕΠΟ

Ανακοίνωση για την απόρριψη από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ στο αίτημα της να αναγνωριστούν τα εργασιακά δικαιώματα των μελών της εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕΠΠΠΕ).

Αναλυτικά:

Την 30/09/2020 το σωματείο μας προσέφυγε στο διαιτητικό δικαστήριο ποδοσφαίρου (ΔΔΠ) της ΕΠΟ προκειμένου να ακυρωθεί ή να τροποποιηθεί ο κανονισμός προπονητών ΕΠΟ ο οποίος μας αποκλείει παρανόμως από την άσκηση του επαγγέλματος μας αναγκάζοντας μας να παρακολουθήσουμε τα σεμινάρια της, γεγονός αντίθετο προς την κείμενη νομοθεσία και το Σύνταγμα.

Να σας αναφέρουμε ότι το ΔΔΠ ιδρύθηκε και λειτουργεί σύμφωνα με το άρθρο 66 του καταστατικού της ΕΠΟ. Επιλύει, βάση του καταστατικού, εσωτερικές διαφορές μεταξύ της ΕΠΟ και των μελών της. Ο κανονισμός λειτουργιάς του ΔΔΠ τροποποιείται πάντα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, από το καταστατικό της ΕΠΟ (άρθρο 21 του κανονισμού ΔΔΠ) και υπογράφεται από τον εκάστου πρόεδρό της.

Για την αληθή παρουσίαση των γεγονότων και την αποφυγή κάθε είδους παραπληροφόρησης, σας ενημερώνουμε, ότι η απόφαση του ΔΔΠ υπ. αριθ. 145/2020 απέρριψε την προσφυγή μας, όχι επειδή δεν υπάρχει παραβίαση της νομοθεσίας και κανόνων δικαίου, γεγονός που δεν έλαβε διόλου υπ όψιν και δεν εξέτασε, αλλά διότι:

1. Η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕΠΠΠΕ), δεν τυγχάνει μέλος της ΕΠΟ (πως θα μπορούσε άλλωστε), άρα δεν έχει αρμοδιότητα επί του θέματος.

2. Δεν υπάρχει έγγραφη δήλωση της ΕΠΟ, περί συμφωνίας της, να ανατεθεί η επίλυση αυτή από το εν λόγω ΔΔΠ (γνωρίζοντας η ίδια, ότι αυτοδιοίκητο και UEFA που επικαλείται, πρέπει να είναι εναρμονισμένα και υπό της εθνικής μας νομοθεσίας και ότι κάθε προσέγγιση του θέματος με βάση το νόμο θα ήταν υπέρ της ένωσης μας).

Κύριοι Συνάδελφοι, τα συμπεράσματα δικά σας, εμείς συνεχίζουμε ως έχουμε καθήκον τον ένδικο αγώνα όλων μας, κάνοντας το επόμενο βήμα και σύμφωνα με τις οδηγίες των δικηγορών μας.

Από το ΔΣ της ΠΕΠΠΠΕ

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares