Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020 11:00

Lennart Neubauer: Η ζωή και οι συνήθειες ενός παγκόσμιου πρωταθλητή στη Νάξο

Γεννημένος στη Βρέμη της Γερμανίας αλλά μεγαλωμένος στη Νάξο, ο 16χρονος Lennart από μικρός έβλεπε τους windsurfers να δαμάζουν τα κύματα από το παράθυρο του.

Ήταν το όνειρό του να δοκιμάσει το άθλημα αυτό… «Από το σπίτι μου έχω θέα την Λαγκούνα. Μου άρεσε να βλέπω τους surfer να παλεύουν με τα κύματα… Ε πήγα κι εγώ ένα πρωινό. Αλλά ο Κωνσταντίνος (σ.σ. Πίσχινας) με είδε έτσι μικροκαμωμένο και μου είπε «κάνε υπομονή και όταν πιάσεις τα 30 κιλά έλα». Ήμουν μόλις οκτώ ετών και 28 κιλά… Ε, τι υπομονή να κάνω… Πήγαινα κάθε μέρα.. Ε στο τέλος … πάχυνα» Όλο το χειμώνα έτρωγε, δυνάμωσε και 1 Απριλίου, τη μέρα που άνοιξε το windsurf club, o Lennart δοκίμασε για πρώτη φορά και από εκεί και ύστερα δύσκολα τον έβγαζε κανείς στη στεριά....

Και η συνέχεια.. Γεμάτες διακρίσεις. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κέρδισε τις εντυπώσεις κυρίως με το πάθος του για προπόνηση... Οι προπονητές του και δη ο Σταμάτης Προμπονάς δεν μπορούσε να τον συγκρατήσει... Μετά από ένα χρόνο προπονήσεων ταξίδεψε στην Κροατία και βγήκε πρώτος στην κατηγορία κάτω των 13 ετών... Εκπληξη για όλους εκτός απ αυτούς που γνώριζαν από τη μέταλλο είναι φτιαγμένος ο ... Μόγλης, όπως είναι και το προσωνύμιό του στο club λόγω του παρουσιαστικού του (βλ μαλλιά) ... Αριστος μαθητής έχει ως στόχο να γίνει ναυπηγός (με σπουδές στη Γερμανία), δεινός αθλητής και έξω από το νερό (πχ με το ποδήλατο έχει διανύσει 204 χιλιόμετρα σε 10.5 ώρες) και λάτρης των γεμιστών... Φοβάται όμως τα πλοία καθότι ζαλίζεται (!!!) ενώ το καλύτερο έως τώρα ταξίδι του ήταν στην Αυστραλία... 

131924448 1548661488670066 7684208587198992724 n

Από τις 5 το πρωί στο πόδι, γιατί έχουμε προπόνηση μετά σχολείο, μετά φρονιστήριο και ... προπόνηση... Αυτές τις ημέρες είναι στη Γερμανία με την μητέρα του. Κι εκεί έγινε γνωστό ένα από τα ωραιότερα νέα που έχουμε ακούσει... Οχι, δεν αναφερόμαστε στην ακύρωση των αγώνων που ήταν προγραμματισμένοι για τη Νότια Αφρική. Αλλά στην απόφασή του να αφήσει στην άκρη το GER τα γράμματα που ακολουθούν το 734 στο πανί του και να βάλει αντ' αυτού το GRE... πολύ απλά επέλεξε στα 16 του χρόνια την Ελλάδα ως τη φανέλα που θα έχει στην αθλητική του πορεία...  Παράλληλα, βέβαια υπέγραψε συμφωνία με την Red Bull κάτι που σημαίνει ότι βελτιώνονται και οι συνθήκες προπόνησης από τη στιγμή που μπαίνει σε ένα κλαμπ εκλεκτών αθλητών απ όλο τον κόσμο..

Δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής κάτω των 17 ετών και ισάριθμες φορές σε επίπεδο Ευρώπης λογικό είναι να ζητάει το περισσότερο... Ποιο είναι; Μα η κορυφή του Ολύμπου. ... "Μια αδυναμία μου είναι πώς κάποιες φορές όταν δεν βγαίνουν κάποιες φιγούρες χάνω την αίσθηση του χρόνου και κάθομαι στο νερό πολύ περισσότερο απ' ότι είχα προγραμματίσει και έτσι κουράζομαι σωματικά χωρίς να το νιώθω και υπάρχει κίνδυνος για τραυματισμό. Ευτυχώς δεν έχω πάθει ποτέ κάτι σοβαρό.

Ποιο θεωρείς στοιχείο κλειδί για να κάνεις το επόμενο μεγάλο βήμα;

Θεωρώ το πιο σημαντικό στοιχείο κλειδί είναι το κίνητρο. Όταν υπάρχει κίνητρο, υπάρχει και θέληση το οποίο πραγματικά είναι πολύ σημαντικό για το επόμενο μεγάλο βήμα. Για κάποιους το κίνητρο είναι να γίνουν πρωταθλητές, για άλλους είναι να κάνουν το πρώτο τους κόλπο στον αέρα. Αρκεί όμως να το έχουν στο μυαλό τους συνέχεια.

Τι είναι αυτό που προσφέρει η Ελλάδα στο windsurf και καμιά άλλη χώρα δεν έχει;

Κάτι που πραγματικά ξεχωρίζει την Ελλάδα από άλλες χώρες είναι η φιλοξενία άναμεσα στους windsurfers, δηλαδή όταν κάποιος ανακοινώνει πώς θα επισκεφθεί κάποιο μέρος για windsurf, θα υπάρξει κόσμος που θα προσφερθεί να τον φιλοξενήσει. Η κοινότητα στην Ελλάδα είναι μικρή αλλά δυναμική.

Υπάρχει κάποιος windsurfer που σε έχει εμπνεύσει;

Ένας windsurfer που με έχει εμπνεύσει είναι ο Philip Köster. Είναι ένας αθλητής που πραγματικά έχει αφιερώσει σχεδόν κάθε ώρα της ζωής του στο να τελειοποιήσει την τεχνική του σε ό,τι φιγούρα κάνει. Είναι για εμένα πάντα το μεγαλύτερο όνειρό μου να κάνουμε μαζί windsurf.

131909409 1548668632002685 8477270178992735441 n

Πόσες μέρες προπόνηση κάνεις την εβδομάδα και τι περιλαμβάνουν αυτές;

Κατά μέσο όρο όταν έχει μια βδομάδα αέρα κάνω κάθε μέρα από 4 έως 7 ώρες στην θάλασσα το καλοκαίρι και 2-3 το χειμώνα. Οι προπονήσεις αυτές περιλαμβάνουν καλό ζέσταμα πριν και μετά το session. Προσπαθω να κάνω 2-3 session την ημέρα με 2-3 ώρες το session.

Είναι δύσκολο να συνδυάζεις τις καθημερινές προπονήσεις με το σχολείο;

Η αλήθεια είναι πώς θέλει αφοσίωση σε αυτό που κάνεις εκείνη τη στιγμή, είτε είναι το σχολείο, είτε το windsurfing. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι μπορεί ξυπνάς στις 5 το πρωί για να προλάβεις να μπεις στην θάλασσα πριν το σχολείο. Άρα είναι εφικτό να κάνεις και τα δύο αλλά πολλές φορές δεν είναι εύκολο.

Κατάγεσαι και από την Γερμανία ωστόσο ζεις εδώ. Τι σου αρέσει περισσότερο στην Ελλάδα από ότι στη Γερμανία;

Η ζωή στην Νάξο δεν συγκρίνεται με τη ζωή στην Γερμανία. Η απόσταση από το σπίτι μου στη θάλασσα στο νησί είναι 7 λεπτά με το ποδήλατο, ενώ στην Γερμανία είναι 4 ώρες με το αυτοκίνητο. Επίσης οι συνθήκες εδώ είναι ιδανικές για windsurfing: ζέστη, δυνατός αέρας και ήλιος είναι μόνο λίγα από τα πλεονεκτήματα έναντι της ζωής σε μια γερμανική πόλη.

Ποια είναι η αγαπημένη σου στιγμή της ημέρας;

Η αγαπημένη μου στιγμή της μέρας είναι το golden hour, κατά τις 8 το βράδυ το καλοκαίρι, όταν ο αέρας φυσάει σταθερά και είσαι με τους φίλους σου στο νερό κάνοντας το άθλημα που αγαπάς. Επίσης συνήθως ξέρω πως όταν γυρίσω σπίτι, η μητέρα μου θα έχει το φαγητό έτοιμο οπότε δεν υπάρχει κάτι καλύτερο.

Τί σου αρέσει να κάνεις όταν δεν είσαι στη θάλασσα;

Όταν δεν κάνω windsurfing, συνήθως πηγαίνω για ποδήλατο. Είναι ένας τρόπος να ξεφεύγει το μυαλό μου από οτιδήποτε και εξάλλου είναι και καλή αερόβια άσκηση που αργότερα θα με βοηθήσει και στο windsurf.

Δείτε περισσότερα στη σελίδα της Red-bull

131894690 1548668625336019 7820256620011319686 n

Πηγή: naxospress.gr

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares