Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 23:15

Μαυρωτάς: Ελπίζουμε να καταφέρουμε να ανοίξουμε κάποιες προπονήσεις μέσα στον Δεκέμβριο

Ακτίδα φωτός για το μέλλον και των υπολοίπων αθλημάτων που έχουν διακοπεί από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά στο Face2Face του SDNA, κάνοντας λόγο για πιθανότητα να ξεκινήσουν προπονήσεις στο δεύτερο 15μερο του Δεκεμβρίου.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού στο Face2Face με τον Βασίλη Βέργη και καλεσμένους τους Ελένη Καπογιάννη, Αλέξη Αλβανό και Θάνο Τερζή, κάνοντας λόγο για πιθανότητα επιστροφής στις προπονήσεις εντός Δεκεμβρίου για τις πρώτες κατηγορίες των αθλημάτων που έχουν διακοπεί.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του κ. Μαυρωτά:

Για το πού βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή και τη χθεσινή συνάντηση με τους ανθρώπους του βόλεϊ: Ήταν ο κ.Τσακρής από την επιτροπή των εμπειρογνομόνων, αυτό που βγήκε είναι ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να έχουμε βάλει τους κανόνες και τις βάσεις μας, καταρχήν με προπονήσεις να βάλουμε ξανά μπροστά την αθλητική δραστηριότητα, πρώτα με προπονήσεις, στα αθλήματα της σάλας, κυρίως για την πρώτη κατηγορία. Το πότε είναι το μεγάλο ερώτημα. Αυτό είναι που προσπαθούμε να πείσουμε για να είμαστε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, ώστε μετά τις 10 Ιανουαρίου να μπορούν να ξεκινήσουν κάποιες διοργανώσεις, να έχουν γίνει τρεις εβδομάδες προπονήσεων.

Είναι πιθανό μέσα στον Δεκέμβριο να αρχίσουν οι προπονήσεις. Αυτό που μπορώ να κάνω εγώ είναι να προσπαθήσουμε, μαζί με τον υφυπουργό να πείσουμε ότι υπάρχει σχέδιο και δεν είναι σαν να ανοίγουμε τα μπαρ ή τα καταστήματα εποχιακών. Ότι εδώ πέρα υπάρχει ένα σχέδιο, συγκεκριμένοι άνθρωποι που με λίστα θα μπαίνουν να κάνουν προπονήσεις, συγκεκριμένους αγωνιστικούς χώρους, συγκεκριμένο ωράριο και εβδομαδιαίο τεστ covid, κάτι το οποίο δίνει μία ασφάλεια στο σύστημα ότι δεν είναι παράγοντες που μπορούν να επιτείνουν το επιδημιολογικό φορτίο. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε.

Για ποιο λόγο η Πολιτεία και οι λοιμωξιολόγοι αποδέχτηκαν τις εγγυήσεις μόνο από το υψηλότερο επίπεδο μπάσκετ και ποδοσφαίρου και όχι από τα άλλα αθλήματα: Στο ποδόσφαιρο είχαν ήδη τον εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο, οπότε ήταν η εύκολη λύση. Ποιοι το έχουν και το εφαρμόζουν, ωραία, ξεκινάμε με αυτούς και βλέπουμε στην πορεία. Τώρα ελπίζω να καταφέρουμε να τους πείσουμε ότι αυτά που ισχύουν για την Basket League και την SL1 που θα ισχύσουν και για τις άλλες κορυφαίες κατηγορίες των υπολοίπων αθλημάτων, θα κάνουν ασφαλές τουλάχιστον για να καταφέρουμε να ξεκινήσουν σε αυτό το άμεσο χρονικό διάστημα τις προπονήσεις. Ο λόγος δηλαδή είναι ότι ήδη είχαν ξεκινήσει αυτά τα πρωταθλήματα από τον Σεπτέμβριο.

Για το αν η Πολιτεία "έκλεισε" πιο εύκολα το μάτι σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και αμέλησε τα άλλα αθλήματα: Δεν έγινε έτσι. Η αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα όταν σου λέμε "ναι, μπορούμε να ανοίξουμε κάποια πράγματα, αλλά θα ξεκινήσουμε λίγο-λίγο. Αυτό σημαίνει ότι ξεκινάς με αυτούς που έχουμε, είναι συγκεκριμένος ο αριθμός, είναι λίγα τα πρωταθλήματα κι εφαρμόζουν ήδη τα συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Αυτή είναι η ουσία του πράγματος, ότι δεν μπορούσαμε από την αρχή να βάλουμε όλες τις πρώτες κατηγορίες, όλων των ομαδικών αθλημάτων και ξεκινήσαμε από αυτούς που ήταν πιο έτοιμοι.

Καπογιάννη προς Μαυρωτά: "Η απόσταση ανάμεσα από τα δύο πρωταθλήματα που έχουν ξεκινήσει, από τα επόμενα είναι τεράστια, με δεδομένο ότι ο αθλητικός πληθυσμός ελέγχεται πάρα πολύ συστηματικά. Νιώθω ότι πολύ πιο εύκολα είπαμε "εντάξει μωρέ, άσ' τους αυτούς":

  • Μαυρωτάς: Αυτό που στην πραγματικότητα υπάρχει είναι ότι οι υγειονομικοί θέλουν να φρενάρουν ένα σφοδρό δεύτερο κύμα. Την οποιαδήποτε μετακίνηση τη θεωρούν κίνδυνο και προκειμένου να παραμείνει ανοιχτή η αθλητική δραστηριότητα, έκαναν τις ελάχιστες δυνατές επιλογές. Αυτό έκαναν και γι' αυτό μετά από δική μας επιμονή και οι Ολυμπιακές Ομάδες μπόρεσαν να κάνουν προπονήσεις και οι ομάδες που είχαν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις (χάντμπολ, πόλο), ώστε να είμαστε έτοιμοι, έχοντας δοκιμάσει αυτό το μοντέλο, να κάνουμε προπονήσεις σε αυτά τα ομαδικά αθλήματα. Πάντως δεν υπήρχε κανένας αθλητικός ρατσισμός στο θέμα των αθλημάτων, ήταν μόνο θέμα κανόνων και γενικών πρωτοκόλλων. Γιατί τα υπόλοιπα αθλήματα εκτός από το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, είπαν μόλις εμφανίστηκε το θέμα πως "τώρα θα βάλουμε κι εμείς το πρωτόκολλο".

Τερζής προς Μαυρωτά: Επειδή γνωρίζω ακριβώς πώς έγιναν τα πράγματα και σαν αρχηγός είμαι και υπεύθυνος του πρωτοκόλλου από τον Ιούνιο που παίχτηκε το βόλεϊ. Θα ήθελα να ρωτήσω, από τη στιγμή που το βόλεϊ είναι η μόνη επαγγελματική λίγκα και δεν έχει σωματική επαφή, επειδή γνωρίζω πως το θέμα ήταν ότι δεν υπήρχε υποχρεωτικό εβδομαδιαίο τεστ για οικονομικούς λόγους. Για ποιο λόγο όμως δεν έδωσαν κάποιες οδηγίες και στο βόλεϊ ώστε να μπορέσει να συνεχίσει;

  • Μαυρωτάς: Οι οδηγίες δόθηκαν σε όλα τα αθλήματα, όχι μόνο στο βόλεϊ. Από τη στιγμή που είπαν ότι ξεκινάμε τώρα, δόθηκαν σε όλους οδηγίες και όλοι έβαλαν το εβδομαδιαίο τεστ από τον Νοέμβριο και τώρα είμαστε έτοιμοι εφόσον πάρουμε το πράσινο φως να ξεκινήσουμε.

Αλβανός στον Μαυρωτά: Θεωρώ ότι ακούστηκαν τα προβλήματα των ομαδικών αθλημάτων, εμείς βέβαια είμαστε σε μία κατάσταση πιο ευνοϊκή στο χάντμπολ της ΑΕΚ, ωστόσο όλα τα σωματεία θα πρέπει να μπουν στις προπονήσεις, ώστε να υπάρξει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός τα επόμενα χρόνια. Ο αθλητισμός είναι υγεία.

  • Μαυρωτάς: Αυτό είναι που προσπαθούμε να τους δώσουμε να καταλάβουν (σ.σ. στους λοιμωξιολόγους).

Όσο για τα αν θα υπάρξει οικονομική βοήθεια στις ομάδες: Είναι κάτι που εξετάζεται και πιστεύω ότι θα έχει ευήκοα ώτα.

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares