Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 15:53

Αντώνης Βαρθαλίτης: Να χαρούμε όλοι οι Συριανοί την ομάδα στη Γ΄Εθνική [vid]

Ο Πρόεδρος του Άρη Σύρου Αντώνης Βαρθαλίτης μιλά στην «Κοινή Γνώμη» για τους στόχους της ανδρικής ομάδας, αλλά και τις συνέπειες που υπάρχουν από τη διακοπή των πρωταθλημάτων

 

«Έχουμε υψηλούς στόχους παρά τα όσα συμβαίνουν»

Ο πρόεδρος του Άρη Σύρου μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε από το συγκρότημα του νησιού ώστε να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες, αλλά και για τα προβλήματα που δημιουργούνται από το «κλείσιμο» των αθλητικών δραστηριοτήτων. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως η ανδρική ομάδα του Άρη Σύρου έκανε μεταγραφές ώστε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα του νομού και στη συνέχεια να διεκδικήσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Μία εβδομάδα πριν από το πρώτο επίσημο ματς του Άρη Σύρου για το πρωτάθλημα των ανδρών, ήρθε η απαγόρευση των μετακινήσεων, αλλά και των προπονήσεων στα ερασιτεχνικά σωματεία. Ταυτόχρονα δεν διεξάγονται ούτε αγώνες μετά την απόφαση του Υπουργείου.

Ο Άρης Σύρου, αλλά και όλες οι ομάδες πλέον περιμένουν πότε θα τους δοθεί το… πράσινο φως ώστε να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους, αλλά και στις προπονήσεις. Σίγουρα θα χρειαστούν ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να προετοιμαστούν ξανά μέχρι το πρώτο τους επίσημο παιχνίδι. Πολλοί θεωρούν δύσκολο το πρώτο ματς να είναι εντός του 2020 καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα επιστρέψουν οι αθλητές στις προπονήσεις στο τέλος του Νοεμβρίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Τώρα όσον αφορά τον πρόεδρο του Άρη Σύρου Αντώνη Βαρθαλίτη, τόσο ο ίδιος όσο και το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας έκαναν ότι περνά από το χέρι τους ώστε να δημιουργήσουν ένα ισχυρό σύνολο το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα ανδρών. Αλλά μεγάλο βάρος έχουν ρίξει οι άνθρωποι της ομάδας και στα τμήματα υποδομής τα οποία θέλουν να αναπτύξουν και να δώσουν την ευκαιρία στα νέα ταλέντα της ομάδας να διεκδικήσουν μία θέση σε έναν από τους μεγάλους συλλόγους της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του Άρη Σύρου ο οποίος μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» αρχικά αναφέρθηκε σ’ αυτό το δύσκολο διάστημα που διανύουμε τόσο εμείς όσο και οι ομάδες γενικότερα.

«Από την πλευρά μας κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον και όλα όσα μπορούν να έρθουν. Σίγουρα βιώνουμε μία δύσκολη κατάσταση, όμως ελπίζουμε όλα να πάνε καλά. Από εκεί και πέρα παρόλες τις δυσκολίες που υπάρχουν και βιώνουμε καθημερινά, από την πλευρά μας βρήκαμε τους τρόπους για να δώσουμε μία συνέχεια στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε ουσιαστικά πριν από έναν χρόνο, όπου και μας τη διέκοψε ο Κορονοϊός. Και τότε είχαμε κάνει μία φιλότιμη προσπάθεια έχοντας και πάλι στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και της ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Διεκδικήσαμε το πρωτάθλημα εμείς και η Μύκονος, την εποχή της διακοπής η Μύκονος ήταν μπροστά στη βαθμολογία κι αυτό τις έδωσε την ευκαιρία να ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια και ταυτόχρονα να ανέβει στη Γ’ Εθνική, όπου και αγωνίζεται. Τώρα, έγινε μία συζήτηση με τον Μάκη Νικολαΐδη ο οποίος μετά τον τραυματισμό του δεν μπορούσε να συνεχίσει να αγωνίζεται και αποφασίσαμε να κάνουμε ένα εγχείρημα όπως είχαν κάνει στο παρελθόν κι άλλες ομάδες, δηλαδή να δημιουργήσουμε ένα σύνολο παικτών που η βάση τους θα είναι στην Αθήνα. Έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να προσεγγίσουμε αθλητές εγνωσμένης αξίας, ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα δυνατό σύνολο το οποίο θα μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αλλά και στη συνέχεια την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Ακόμη βέβαια και με αυτή την κίνηση είχαμε να αντιμετωπίσουμε κάποιες δυσκολίες, καθώς δεν είναι εύκολο να προσεγγίσεις αθλητές οι οποίοι αγωνίζονται στην Αθήνα και έχουν να παίξουν σε 30 παιχνίδια. Εμείς εδώ στις Κυκλάδες τα παιχνίδια είναι λίγα κι αυτό δεν το βλέπουμε καλά οι αθλητές. Είναι καλή και οργανωμένη προσπάθεια που για να καταλάβετε η ομάδα στην Αθήνα έχει και επαγγελματία γυμναστή οποίος έχει κάνει και σε Εθνικές κατηγορίες».

Όλο αυτό το εγχείρημα μπορεί για κάποιους μπορεί να φαντάζει εύκολο, αλλά αλήθεια πως μπορεί να γίνει η διαχείρισή του καθώς το κέντρο της ομάδας είναι στη Σύρο;

«Σίγουρα υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες καθώς το κέντρο της ομάδας βρίσκεται στη Σύρο, ενώ το τεχνικό επιτελείο και οι αθλητές στην Αθήνα. Από την πλευρά μας έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στον προπονητή μας ο οποίος τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική και είναι δεδομένο πως θέλει να πετύχει. Ο κ. Νικολαΐδης είναι ένας πετυχημένος αθλητής, με αρκετές διακρίσεις στην καριέρα του και σίγουρα θέλει να κάνει και σ’ αυτόν τον τομέα σπουδαία πράγματα. Το κίνητρο ακόμη και για τον ίδιο είναι μεγάλο καθώς είναι σπουδαίο επίτευγμα να ξεκινάς την καριέρα σου με έναν τίτλο, αλλά και μία άνοδο σε εθνική κατηγορία. Θα πρέπει να σημειώσω εδώ, πως η προσπάθεια που ξεκινά φέτος θα έχει ακολουθία για την επόμενη σεζόν, όπου αν οι στόχοι επιτευχθούν η ομάδα θα είναι στη Σύρο. Θέλουμε η ομάδα που θα αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική να είναι στο νησί, να είναι κοντά στον κόσμο της και τα νέα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να βλέπουμε αθλητές εγνωσμένης αξίας από κοντά».

Η ομάδα σας έχει δουλέψει περισσότερο από έναν μήνα, καθώς ουσιαστικά είχε ολοκληρώσει το στάδιο της προετοιμασίας της και θα έδινε τον πρώτο της επίσημο αγώνα. Αλήθεια πόσο δύσκολο για τον Άρη Σύρου όλο αυτό που συνέβη και πόσος χρόνος θα χρειαστεί στη συνέχεια για να επανέλθουν οι αθλητές σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

«Η ομάδα μας ξεκίνησε προετοιμασία στα μέσα του Σεπτέμβρη με στόχο στις 7 Νοεμβρίου να είμαστε έτοιμοι που θα δίναμε το πρώτο μας παιχνίδι. Έχω μιλήσει πάνω σ’ αυτό το κομμάτι με τον προπονητή της ομάδας των κ. Νοκολαϊδη, καθώς όλα είχαν εξελιχθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπήρχε. Τώρα όλο αυτό που συμβαίνει είναι μεγάλο πλήγμα για τους αθλητές καθώς από την πλευρά τους είχαν καταβάλει μία μεγάλη προσπάθεια να προετοιμαστούν σωστά και όλο αυτό κόβεται με… μαχαίρι και σταματούν τα πάντα. Επομένως όποτε ξεκινήσουμε και ευχή όλων να ξεκινήσουμε όσο τον δυνατόν γρηγορότερα γίνεται, θα πρέπει να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο στις ομάδες να κάνουν ουσιαστικά μία μίνι προετοιμασία, για να καταφέρουν να επανέλθουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Βέβαια όλο αυτό το διάστημα και μετά τις οδηγίες προπονητή και γυμναστή οι αθλητές μας έχουν πάρει κάποιο πρόγραμμα ώστε να μην σταματήσουν τελείως. Βέβαια, δεν είναι το ίδιο με το να δουλεύουν όλοι μαζί και να κάνουν όλα όσα χρειάζονται. Οι παίκτες μας γνωρίζουν από την πρώτη στιγμή τους στόχους που έχουμε θέσει και γι’ αυτό άλλωστε επέλεξαν να έρθουν στην ομάδα μας, καθώς και οι ίδιοι θέλουν να στεφθούν πρωταθλητές, αλλά και να πάρουν την άνοδο στην Γ’ Εθνική».

Από την πλευρά σας έχετε μιλήσει με την νέα διοίκηση της ΕΣΚ Κυκλάδων για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα μετά τη διακοπή;

«Έχουμε μιλήσει με τη νέα διοίκηση όπου θελήσαμε να τους εκφράσουμε να συγχαρητήριά τους για την εκλογή τους. Από εκεί και πέρα έχω μιλήσει με τον νέο πρόεδρο της ΕΣΚ Κυκλάδων, τον κ. Γιώργο Ονάσογλου ο οποίος είναι νέος σε ηλικία και πιστεύω πως μπορεί να βοηθήσει το άθλημα. Θεωρώ πως ακόμη είναι λίγο νωρίς για να μπορέσουμε να μιλήσουμε πάνω σ’ αυτό το κομμάτι καθώς όλοι περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις. Θέλουμε να δούμε ποιες να είναι οι εντολές που θα δώσουν στο τέλος του Νοεμβρίου. Θεωρώ πως μετά το τέλος του μήνα θα δούμε τι θα μπορεί να γίνει. Αν μας επιτρέψουν να επιστρέψουμε πιστεύω από πλευράς Ένωσης να μας δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα να προετοιμαστούμε κατάλληλα».

Κ. Βαρθαλίτη θα περάσουμε σε ένα άλλο θέμα καθώς με την προσπάθεια που έχετε κάνει είναι δεδομένο πως χρειάζεστε τόσο οικονομική όσο και ηθική βοήθεια. Αυτή την βοήθεια της έχετε;

 «Την ηθική στήριξη την έχουμε. Πολλοί είναι αυτοί που ανυπομονούσαν να δουν την ομάδα να αγωνίζεται. Το επίπεδο της ομάδας μας είναι αρκετά υψηλό και πολλοί ήταν αυτοί που από ηθικής πλευράς ήθελε να το στηρίξει. Βέβαια μπορεί να υπάρχει απαγόρευση εισόδου στους φιλάθλους, όμως θα έβλεπαν τα παιχνίδια μέσα από τις ζωντανές μεταδώσεις που θα υπήρχαν. Τώρα από την πλευρά της οικονομικής βοήθειας, έχουμε κάνει διάφορες συζητήσεις, έχουμε κάνει έκκληση στον κόσμο του νησιού και ακόμη και τώρα προσπαθούμε να βρούμε χορηγούς. Από την πλευρά μας κάνουμε κινήσεις κυρίως για την επόμενη χρονιά, δηλαδή, θα χρειαστούμε περισσότερη οικονομική στήριξη όταν η ομάδα θα καταφέρει να αγωνισθεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Εκεί ναι θα πρέπει να βρούμε και περισσότερους χορηγούς, για να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές ώστε δημιουργήσουμε την ομάδα που θα μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.  Από την πλευρά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βρίσκονται δίπλα μας και στηρίζουν την προσπάθειά μας. Κατά περιόδους βγάζουμε ευχαριστήριες ανακοινώσεις για τις εταιρίες που βρίσκονται δίπλα μας και ευχόμαστε να γίνουν ακόμη περισσότερες.  Θεωρώ πως αν πετύχουμε τον στόχο μας και ανεβούμε στην Γ’ Εθνική, θα καταφέρουμε να ανοίξουμε περισσότερες πόρτες και θα μας βοηθήσουν ακόμη περισσότερο».   

Ο Άρης Σύρου τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει μεγάλο βάρος στα τμήματα υποδομής, έχετε κάνει και συνεργασία με την ΑΕΚ,  όπου προχωρά σε ικανοποιητικό επίπεδο. Ένας αθλητής σας ο Κυριάκος Κολσούζογλου μεταγράφηκε στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ όπου φέτος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Θα ήθελα να μου πείτε για την προσπάθεια που κάνετε και πως πιστεύετε θα προχωρήσει η δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής.

«Η συνεργασία με την ΑΕΚ, υπάρχει και προχωρά και είμαστε σε καλό επίπεδο. Ακολουθούμε τις οδηγίες που μας έχουν δώσει, ώστε να μπορέσουμε στο μέλλον να βγάλουμε κι άλλους αθλητές από τα τμήματα των υποδομών μας. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και θέλουμε το καλύτερο τόσο για την ομάδα μας όσο και για τα παιδιά που βρίσκονται σε εμάς. Από την πρώτη στιγμή που η ΑΕΚ μας είπε πως τον ενδιαφέρει ο Κυρικάκος, εμείς από την πλευρά μας δεν είχαμε να σκεφτούμε τίποτα. Δώσαμε τον παίκτη στην ΑΕΚ ώστε να μπορέσει να αποκτήσει παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα, αλλά και εμπειρίες που σίγουρα θα του φανούν χρήσιμες για το μέλλον. Ο Κυριάκος από ότι μας λένε και οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχει καταλάβει ακριβώς τι πρέπει να κάνει, καθώς δεν είναι μόνο καλός στο αγωνιστικό επίπεδο, αλλά πάει πολύ καλά και στο σχολείο. Ειδικά φέτος η ΑΕΚ έχει στηρίξει πολλά πράγματα δείγμα του πόσο υπολογίζεται αυτό το παιδί από μία τόσο μεγάλη ομάδα. Από εκεί και πέρα οι ακαδημίες μας αυτό το σκοπό έχουν. Έχουμε την τεχνογνωσία από την ΑΕΚ, παίρνουμε τις κατευθύνσεις μας και προχωράμε πάνω σε ένα πλάνο. Στην ομάδα μας έχουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό παιδιών και πιστεύω πως θα πάμε πολύ καλό και στο μέλλον.  Υπάρχει μεγάλη όρεξη και αγάπη από τους προπονητές και δουλεύουν όλοι για το καλό των παιδιών. Θέλουμε συνεχώς να βελτιωνόμαστε, πάντα υπάρχει περιθώρια βελτίωσης και εμείς θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τους αθλητές μας».

Μπορεί ο Άρης να αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να συνεχίσει να βγάζει αθλητές που θα έχουν τη δυνατότητα να προωθηθούν σε μεγάλες ομάδες του κέντρου;

«Πιστεύω πως ναι έχουμε τα περιθώρια για να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Πάντα πίστευα και πάντα πιστεύω πως μία διάκριση αλλάζει όλο το επίπεδο της ομάδας, αλλά και τα αναπτυξιακά τμήματα. Μεγάλο παράδειγμα για μένα η ομάδα του Πανναξιακού, όπου μετά την άνοδο στη Γ’ Εθνική τα τμήματα υποδομής ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Το ίδιο ισχύει και με τον ΑΠΑΣ ΤΑ Φανάρια όπου βλέπουμε πως είναι σε καλό επίπεδο τα τμήματα υποδομής. Βλέπουμε πως αρκετά από τα παιδιά που βρίσκονται στο εφηβικό τμήμα είναι και στην ομάδα ανδρών. Αυτό συμβαίνει γιατί τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να δουλέψουν με αθλητές που γνωρίζουν καλά το άθλημα, αλλά και αποκτούν εμπειρίες μέσα από τις προπονήσεις. Θεωρώ πως μία τέτοια διάκριση θα δοθεί ακόμη  μεγαλύτερο κίνητρο στα παιδιά να δουλέψουν και όταν με το καλό η ομάδα έρθει στο νησί, τότε οι αθλητές μας θα μπορούν να βλέπουν την δουλειά που γίνεται στο ανδρικό τμήμα. Από εκεί και πέρα βλέπουμε και τον Περιστεριώνα ο οποίος κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στα τμήματα υποδομής και όπως βλέπουμε κατακτά και πρωταθλήματα στο νομό μας. Θεωρώ κλείνοντας πως μέσα από την επιτυχία του ανδρικού θα δώσει τόνωση και στα τμήματα υποδομής».

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares